Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Καλή Σχολική Χρονιά με Αγωνιστική Ετοιμότητα


Καλή Σχολική Χρονιά με Αγωνιστική Ετοιμότητα

 

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς μαζί με τις ευχές θεωρούμε αναγκαίο να επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Η νέα σχολική χρονιά μας βρίσκει αντιμέτωπους με καταστάσεις και ζητήματα που εντείνουν τα προβλήματα στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και στην κοινωνία. Το τρίτο μνημόνιο συνεχίζει στον ίδιο δρόμο των προηγουμένων αναβαπτίζοντας αντιδραστικές ρυθμίσεις σε αναγκαίες (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, ασφαλιστικό, εργασιακά), νομιμοποιώντας την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και υποθηκεύοντας το μέλλον των παιδιών μας στα δεσμά της ΕΕ και του ΔΝΤ μέσα από την αποδοχή των υποχρεώσεων για την εξυπηρέτηση του χρέους. Η χρονιά αρχίζει σε ένα περιβάλλον που το μνημονιακό μέτωπο ενισχύθηκε κοινοβουλευτικά (222 βουλευτές από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ), αποδεχόμενο πλήρως τις επιταγές ΕΕ και του ΔΝΤ. Παράλληλα η εμπλοκή της χώρας στους σχεδιασμούς και ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων, γεννά τεράστιους κινδύνους για το λαό.

Η Κοινή Δράση Εκπαιδευτικών Καρδίτσας, γεννήθηκε και συνεχίζει να δραστηριοποιείται, λόγω της αναγκαιότητας αντίδρασης στην επίθεση που δεχόμαστε ως εργαζόμενοι και εκπαιδευτικοί. Είναι κίνηση Εκπαιδευτικών Π/θμιας και Β/θμιας και επιδιώκει να συνενώσει δυνάμεις ενάντια στα μνημόνια και όσους τα υπηρετούν και να δημιουργήσει ένα πανεκπαιδευτικό μέτωπο στην Καρδίτσα με γονείς, εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και φοιτητές.

Με τη δράση της αντιστέκεται στην υποβάθμιση του βιοτικού επιπέδου και την αλλαγή προς το χειρότερο των εργασιακών σχέσεων. Επιδιώκει να αλλάξει ο προσανατολισμός στο εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα ώστε αυτό να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών και όχι για την πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης. Σκοπεύει στη διεύρυνση της δημοκρατίας στην εκπαίδευση σε όλα τα επίπεδα (διοίκηση, σωματεία, σύλλογοι σχολείων, σχολική ζωή). Αγωνίζεται για δημόσια, δωρεάν για όλους, σύγχρονη και ποιοτική παιδεία.

Η απελευθερωτική παιδαγωγική πράξη κάνει τον άνθρωπο περισσότερο άνθρωπο και ανοίγει δρόμους προς την ελευθερία, προς μια πιο δίκαιη και δημοκρατική κοινωνία.

·         Δεν υπάρχει ζωή και πρόοδος και εξέλιξη χωρίς αγώνα και σύγκρουση. 

·         Η δημοκρατία, όπως κάθε όραμα, δεν φτιάχνεται με διακηρύξεις αλλά με περίσκεψη και καλλιέργεια.

·         Υπέρτατο χρέος του εκπαιδευτικού είναι να υπερασπίζεται τα δικαιώματά του: το δικαίωμα της ελευθερίας στη διδασκαλία, της κριτικής, το δικαίωμα των καλύτερων συνθηκών άσκησης του εκπαιδευτικού του έργου, το δικαίωμα να επιμορφώνεται και να αμείβεται σωστά.

·         Ναι, ονειρεύομαι, επειδή ως ιστορική οντότητα αν δεν ονειρεύομαι, δεν μπορώ να είμαι οντότητα.

Καλούμε τους συναδέλφους να αγωνιστούμε για τα δικαιώματά μας. Τα προβλήματα δεν μπορούν να λυθούν ατομικά ή με ανάθεση και η συλλογική προσπάθεια απαιτεί αποδέσμευση από τις κομματικές και παραταξιακές λογικές.

 

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΡΔΊΤΣΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου