Παρασκευή, 25 Δεκεμβρίου 2015

Ενωτική Δράση Πρωτοβάθμιας: 2ο Ενημερωτικό


22-12-15
2ο  Ενημερωτικό της Ενωτικής Δράσης
για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Πέρασε ήδη πάνω από ένας μήνας από τις εκλογές του Συλλόγου μας. Η συγκρότηση του προεδρείου παραμένει ζητούμενο, όπως, δυστυχώς, και η ενημέρωση για τις συνεδριάσεις του Δ.Σ., καθώς και για τις πολιτικο-συνδικαλιστικές εξελίξεις της περιόδου. Οι έχοντες την ευθύνη, φαίνεται, πως προλαβαίνουν για παραταξιακές ανακοινώσεις (ΔΑΚΕ), όχι όμως για ανακοινώσεις ουσίας και για ανακοινώσεις ενημέρωσης των συναδέλφων. Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε, όπως έχουμε δεσμευτεί, στο τρίπτυχο: διαφάνεια – ενημέρωση – διεκδίκηση.
Στη συνεδρίαση της 7-12-15 συζητήθηκαν τα:
 • Ψήφισμα συμπαράστασης στον Μάρκο Σκούφαλο, συνάδελφο από την Χίο, που κατέθεσε η Αγωνιστική Συσπείρωση. Ψηφίστηκε ομόφωνα.
 • Αίτημα παρέμβασης προς την ΔΟΕ και το Υπουργείο, για να ισχύσει το ΦΕΚ συνταξιοδότησης του συναδέλφου Ηλία Μπόρλα και όσων άλλων είναι στην ίδια κατάσταση (υπάρχει πρόβλημα με την συνταξιοδότησή τους και τους ζητείται να επιστρέψουν στην υπηρεσία).
 • Συζητήθηκαν τα αποτελέσματα της συνάντησης των εκπροσώπων των φορέων ειδικής αγωγής με τον Δήμαρχο, σχετικά με το κτηριακό του Ειδικού Σχολείου. Αποφασίστηκε να επιδιωχθεί συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη και στη συνέχεια με τους Βουλευτές του νομού μας. Αίτημα:  σύγχρονο και λειτουργικό κτήριο, που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των παιδιών.
 • Η συγκρότηση του προεδρείου δεν συζητήθηκε επειδή δεν ήταν όλα τα μέλη παρόντα.
Στη συνεδρίαση της 16-12-15 συζητήθηκαν τα:
 • Έγινε πρόταση από την Αγων. Συσπείρωση, να καταγγελθεί ο προσχηματικός διάλογος για την παιδεία. Συμφωνήσαμε όλοι, μένει να διαμορφωθεί το κείμενο.
 • Έγινε ενημέρωση για τα τρέχοντα (υποχρεώσεις του Συλλόγου προς τη ΔΟΕ, συμπαράσταση της ΔΟΕ για την μη επαναφορά των συνταξιοδοτηθέντων συναδέλφων, ορισμός συνάντησης με Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με το ειδικό σχολείο).
 • Προτάθηκε από μας (Ενωτική Δράση), η συμμετοχή μας στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τους πρόσφυγες – μετανάστες, στις 18-12-15, στην πλατεία, μαζί με τους άλλους φορείς που συμμετέχουν (στάλθηκε ήδη στα σχολεία). Επίσης, σχολιάστηκε αρνητικά, η ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης, πρόσκλησης εκδοτικού οίκου και βιβλιοπωλείου για την παρουσίαση βιβλίου. Καλό είναι να αποφεύγονται τέτοιες αναρτήσεις για να μην δίνουν λαβή για σχόλια προσωπικής προβολής. Η ενημέρωση μπορεί να υπηρετηθεί  με άλλους τρόπους.
 • Η συγκρότηση του προεδρείου δεν συζητήθηκε επειδή δεν ήταν όλα τα μέλη παρόντα.
Στη συνεδρίαση της 21-12-15 συζητήθηκαν τα:
 • Ενημέρωση σχετικά με την συνάντηση με τον κ. Τσιάκο (στάλθηκε δελτίο τύπου) και δρομολόγηση των επόμενων συναντήσεων με όλους τους Βουλευτές του νομού.
 • Διαμορφώθηκε το ψήφισμα καταδίκης «του κοινωνικού διαλόγου για την παιδεία».
 • Έγινε προεργασία για την οικονομική τακτοποίηση απέναντι στη ΔΟΕ και για την επιστροφή του 50% της συνδρομής στους αναπληρωτές.
 • Η συγκρότηση του προεδρείου δεν συζητήθηκε επειδή δεν ήταν όλα τα μέλη παρόντα.
Συνάδελφοι,
Η περίοδος δεν είναι απλά κρίσιμη αλλά και «εγκυμονούσα». Γεννήθηκε ήδη το μισθολογικό των δημοσίων υπαλλήλων και ετοιμαστείτε να το ζήσουμε.
Τα «δικά μας παιδιά», συνεχίζουν και με την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, να πριμοδοτούνται. Εντύπωση προκαλεί, εκτός των άλλων, το ύψος των επιδομάτων θέσης ευθύνης για τα «στελέχη». Είδατε πόσο ανεβαίνει το εισόδημα των περιφερειακών διευθυντών; Ένας μισθός μηνιαίως!!! Παράλληλα αναρωτιόμαστε, γιατί είναι δημοκρατικότερο να γίνονται οι διορισμοί στα υπηρεσιακά συμβούλια από τον εκάστοτε Περιφερειακό και να μην γίνονται με διαφανή και σταθερά κριτήρια πχ αρχαιότητας ή με κλήρωση και μονοετή θητεία; Παρόλα αυτά, θέλει πολύ θράσος  να διαμαρτύρονται επ’ αυτού, οι έως τώρα αποκλειστικοί κάτοχοι αυτών των θέσεων, οι «επαγγελματίες» του είδους!!!! Να διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους κόμματα και παράγοντες, οι οποίοι θεσμοθέτησαν και υπηρέτησαν το κομματικό αλισβερίσι στην εκπαίδευση. Η άποψή μας είναι απλή:καμία μοριοδότηση σε θέση ευθύνης (και μάλιστα δοτή), θητείες παντού και επιστροφή στην τάξη για ανατροφοδότηση. Όσο για τους νέους διαχειριστές αυτών των θέσεων ας είναι τουλάχιστον πιο έντιμοι από τους προηγούμενους…
Ο Άγιος Βασίλης, δυστυχώς, φέρνει και άλλα: ασφαλιστικό, φορολογικό, αξιολόγηση …
Ευχόμαστε καλές γιορτές, υγεία και πνευματική ανάταση σε όλους. Ο νέος χρόνος ας μη μας βρει σκυφτούς.
Εγερθείτε!!!
Για την Ενωτική Δράση, οι εκπρόσωποι στο ΔΣ
Τάσος Γκαραγκάνης, Ηλίας Παπασακελλαρίου, Γιώργος Τσιτσιμπής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου