Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2015

Ενημερωτικό των Αιρετών της Εκπαιδευτικής Δράσης στο ΠΥΣΔΕ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας
Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη,
εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Δράσης
Καρδίτσα 22/12/2015
Συναδέλφισσες/συνάδελφοι
Σύμφωνα με την απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Θεσσαλίας (11624/4-12-2015) το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας συγκροτήθηκε ως εξής:
  1. Καρανίκας Θωμάς – Διευθυντής Δ/θμιας Εκπ/σης Καρδίτσας, Πρόεδρος, με αναπληρωματικό τονΠαπανούσκα Μιχαήλ, Διευθυντή του 1ου ΓΕΛ Καρδίτσας.
  2. Λίτσιος Γεώργιος – Διευθυντής 2ου ΓΕΛ Καρδίτσας, Αντιπρόεδρος, τακτικό μέλος, με αναπληρωματικό τονΡιζά Σωτήρη, Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου.
  3. Μυργιώτη Ευφροσύνη – Εκπαιδευτικός κλ. ΠΕ01, υπηρετούσα στο ΚΕΣΥΠ Καρδίτσας, τακτικό μέλος, με αναπληρωματική τηνΤρίχα Ελένη, Υποδιευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Καρδίτσας.
Τα μέλη της διοίκησης επιλέχθηκαν από την Περιφερειακή Διευθύντρια αφού έλαβε υπόψη τις αιτήσεις και τα βιογραφικά των ενδιαφερομένων.
  1. Αμπατζή Γεωργία – τακτικό αιρετό μέλος, με αναπληρωματικό τονΠαπαστάθη Χρήστο, εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Δράσης.
  2. Παππάς Σωκράτης – τακτικό αιρετό μέλος, με αναπληρωματικό τονΠετεινάρα Ιωάννη, εκπρόσωποι της ΔΑΚΕ.
Γραμματέαςτου συμβουλίου ορίστηκε οΈξαρχος Αθανάσιος,με αναπληρωματική τηνΟικονομοπούλου Ευσταθία.
Η θητεία του συμβουλίου λήγει στις 31-12-2016.
Η πρώτη πράξη του νέου συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σε δύο συνεδριάσεις (18/12 και 21/12). Στις συνεδριάσεις συμμετείχαν όλα τα τακτικά μέλη του συμβουλίου, με εξαίρεση την κα Τρίχα Ελένη, λόγω κωλύματος του τακτικού μέλους. Σχετικά με τα θέματα ημερήσιας διάταξης και τις αποφάσεις που πάρθηκαν, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:
  1. Διαθέσεις – προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες  σε λειτουργικά κενά Δ.Ε. Καρδίτσας για το διδακτικό έτος 2015-2016.
Όλες οι τοποθετήσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της διεύθυνσης: (http://dide.kar.sch.gr/site/articles/556- Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών - Πράξη 35)
Εξετάστηκε αίτηση εκπαιδευτικού κλ. ΠΕ19 – Πληροφορικής για συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου σε όμορο σχολείο ή/και σε υποστηρικτικές δομές στη σχολική μονάδα που υπηρετεί. Απορρίφθηκε ομόφωνα, διότι ο συνάδελφος διατέθηκε στο ΙΕΚ Καρδίτσας με υπουργική απόφαση και δεν έχει πλέον μειωμένο ωράριο. Για να μπορέσει το ΠΥΣΔΕ να τοποθετήσει σε λειτουργικό κενό, θα πρέπει προηγουμένως να  υπάρξει αποδέσμευση του εκπαιδευτικού από το ΙΕΚ με νεότερη υπουργική απόφαση.Η θέση μας  για τη διάθεση εκπαιδευτικών στα ΔΙΕΚ έχει γίνει γνωστή από την τοποθέτησή μας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση και από το αντίστοιχα έγγραφα της  ΟΛΜΕ
  • όχι υποχρεωτικές αποσπάσεις – μετακίνηση  μόνο κατόπιν αιτήσεως,
  • να λαμβάνονται υπόψη οι εισηγήσεις των ΠΥΣΔΕ για κενά και πλεονάσματα – όχι υπουργικές αποφάσεις με στοιχεία αυθαιρεσίας,  αδιαφάνειας και αδικίας σε βάρος συναδέλφων,
  • προηγείται η συμπλήρωση ωραρίου στις υποστηρικτικές δομές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (ενισχυτική διδασκαλία, πρόσθετη διδακτική στήριξη, σχολικά προγράμματα, μειωμένο ωράριο για λόγους υγείας)
  • προστασία εργασιακών δικαιωμάτων – όχι την ίδια μέρα πρωινή και απογευματινή εργασία, καμία υποχρέωση υπερωριακής απασχόλησης.
Εγκρίθηκε ομόφωνα ένσταση εκπαιδευτικού ΠΕ06, ειδική κατηγορία, που ζητούσε να διατεθεί λιγότερες μέρες σε εσπερινό σχολείο της πόλης.
Τοποθετήθηκαν εκπαιδευτικοί για γραμματειακή υποστήριξη στο 1ο και 4ο ΓΕΛ και εν μέρει στο 4ο Γυμνάσιο και ΓΕΛ Σοφάδων.
  1. Διαθέσεις εκπαιδευτικών στο ΙΣΔΕ Καρδίτσας.
Ως αιρετή εκπρόσωπος είχα επανειλημμένα ζητήσει προφορικώς και εγγράφως να εξεταστεί το θέμα της διάθεσης εκπαιδευτικών στο ΙΣΔΕ (Ιερατικό Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας) Καρδίτσας, χωρίς να έχω λάβει τεκμηριωμένη απάντηση. Ζητήματα που αφορούν στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση ρυθμίζονται από ειδική νομοθεσία, την οποία παράθεσα αναλυτικά στο νέο συμβούλιο. Για τη διάθεση και τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα Ιερατικά Σχολεία δεν είναι αρμόδιο το ΠΥΣΔΕ, ούτε η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Επιπλέον, τα λειτουργικά κενά του ΙΣΔΕ ουδέποτε αναρτήθηκαν επίσημα, όπως έγινε με τα υπόλοιπα σχολεία του νομού, ώστε να λάβουν γνώση οι συνάδελφοι. Γιατί αυτή η μυστικοπάθεια και αδιαφάνεια;
Για όλους τους παραπάνω λόγους ζήτησα να γίνει ανάκληση των διαθέσεων-τοποθετήσεων, διότι οι πράξεις είχαν εκδοθεί κατά παράβαση ουσιαστικής παράβασης νόμου. Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να παραμείνουν οι εκπαιδευτικοί όπως τοποθετήθηκαν προκειμένου να μην δημιουργηθεί δυσλειτουργία στη σχολική μονάδα και στους μαθητές μεσούσης της σχολικής χρονιάς.
  1. Γνωμοδότηση για τη συνάφεια Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών εκπαιδευτικών. Εξετάστηκαν συνολικά 8 αιτήσεις. Η γνωμοδότηση της συνάφειας ήταν ομόφωνη για τις 5 από αυτές και ζητήθηκαν επιπλέον στοιχεία για τις υπόλοιπες 3 αιτήσεις.
  2. Αιτήσεις για χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή. Εξετάστηκαν 14 αιτήσεις συναδέλφων οι οποίες εγκρίθηκαν ομόφωνα.
  3. Αναγνώριση προϋπηρεσίας οργανικά ανηκόντων εκπαιδευτικών Δ.Ε. Καρδίτσας. Εξετάστηκαν 5 διορθώσεις προϋπηρεσίας συναδέλφων και εγκρίθηκαν ομόφωνα.
  4. Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικών για την υλοποίηση Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων. Εγκρίθηκαν ομόφωνα 94 αιτήσεις εκπαιδευτικών για συμπλήρωση ωραρίου από 1-2 ώρες, σύμφωνα με την εγκύκλιο σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων.
  5. Μερική διάθεση- τροποποίηση μερικής διάθεσης εκπ/κών στο Ε.Κ. Καρδίτσας.Εγκρίθηκαν ομόφωνα 11 τροποποιήσεις διαθέσεων στο Ε.Κ.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΧΡΟΝΟ
Όλα τα ενημερωτικά της Εκπαιδευτικής Δράσης (Α/θμιας και Β/θμιας) μπορείτε να τα αναζητήσετε στο: http://ekpaideutikidrasi.wix.com/index
Οι Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Δράσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου