Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ένταξη - Η άρνηση του αυτονόητου

Είναι μέρες τώρα που παρακολουθούμε τις απέλπιδες προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας και των στελεχών του, να προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαβάλουν την έννοια της ένταξης. Ως ιδανικοί αυτόχειρες κατάφεραν το ακατόρθωτο. Στρέψαν μια ολόκληρη κοινωνία, ακόμα και όσους συμφωνούν με την συγκεκριμένη ένταξη, εναντίο της.
Εντελώς σχιζοφρενικά, με τις ενέργειές τους, «κάψανε» ό,τι δήθεν υποστήριζαν με τα λόγια τους. Διότι ένταξη αυτόματα, με διοικητική πράξη, δεν μπορεί να γίνει ποτέ. Η ένταξη θέλει προετοιμασία όλων των εμπλεκόμενων πλευρών. Όσοι γνωρίζουν, έστω τη θεωρητική της προσέγγιση, παραδέχονται ως απαραίτητες προϋποθέσεις, τα στάδια και την διαδικασία.
Η υποκρισία των υπεύθυνων-ανεύθυνων στο απόγειό της. Αν ήταν μέρος της πολιτικής τους δεν θα περίμεναν ένα πρόγραμμα ή μια καταδικαστική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου, για να  υλοποιήσουν τα ενταξιακά τους σχέδια. Άλλωστε αυτοί που απεντάσσουν διάφορα τμήματα της κοινωνίας, δεν είναι δυνατόν να δηλώνουν υποστηρικτές της.
Επειδή είμαστε υπέρμαχοι του αυτονόητου, προτείνουμε αναστολή της αυτόματης επιβολής, καλή προετοιμασία όλων των πλευρών, αξιοποίηση της γνώσης και της εμπειρίας και ολοκληρωμένο σχεδιασμό για το άμεσο μέλλον.

ΚΟΙΝΗ  ΔΡΑΣΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου