Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                                            Καρδίτσα 29/ 03 / 2012
ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3

ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646                                      ΠΡΟΣ        Σχολεία Νομού Καρδίτσας-ΜΜΕ

FAX : 2441026197                                                                                     

ΘΕΜΑ: ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΔΑΝΕΙΩΝ
            Το εισόδημα όλων των εργαζόμενων, μαζί και των εκπαιδευτικών έχει μειωθεί 30% έως 50% τα τελευταία δύο χρόνια. Οι περικοπές στους μισθούς, η αφαίμαξη μέσω φόρων, τα απανωτά χαράτσια, η συνεχιζόμενη ακρίβεια, οι αυξήσεις της ΔΕΗ, των διοδίων κλπ, η πληρωμή για παιδεία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, είναι σημεία μιας ατελείωτης λίστας αντιλαϊκών μέτρων, που στραγγίζουν τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Αποδεικνύεται τραγικά, ότι η μεγάλη πλειοψηφία των οικογενειών των εκπαιδευτικών πνίγεται κυριολεκτικά από τραπεζικά δάνεια, που δεν μπορεί να αποπληρώσει, οδηγώντας χιλιάδες συναδέλφους κυριολεκτικά σε απόγνωση. Την ίδια στιγμή που «κουρεύεται» η ζωή μας, οι τράπεζες ενισχύονται για πολλοστή φορά τα τελευταία χρόνια.

Στις συνθήκες αυτές είναι αναγκαίο ο κλάδος των εκπαιδευτικών μαζί με όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, να διεκδικήσουν μέτρα που θα προστατεύουν τη ζωή και την περιουσία τους, ανακουφίζοντάς τους στη δύσκολη αυτή συγκυρία.
Απαραίτητα άμεσα μέτρα είναι:
  • Η δραστική περικοπή του κεφαλαίου των στεγαστικών – επισκευαστικών δανείων με παράλληλη μείωση των επιτοκίων, που να αντιστοιχούν στις δραματικές περικοπές του εισοδήματός μας.
  • Η διαγραφή των χρεών από τόκους.
  • Η αναστολή πληρωμής τους για τα επόμενα χρόνια για όσους συναδέλφους αδυνατούν να αποπληρώσουν τα δάνεια τους λόγω άλλων υποχρεώσεων (σπουδές παιδιών κ.ά.)
Δεν θεωρούμε λύση την επιμήκυνση αποπληρωμής των δανείων. Απεναντίας, θεωρούμε πως η επιμήκυνση αποπληρωμής προσθέτει νέα δυσβάσταχτα βάρη στον εργαζόμενο, καθώς φορτώνεται με τόκους υπερημερίας, τους οποίους θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει εφ’ όρου ζωής.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΜΕ Καρδίτσας θα αναλάβει όλες τις πρωτοβουλίες και αποτελεσματικές παρεμβάσεις σε συντονισμό με άλλες ΕΛΜΕ, αλλά και σε επίπεδο ΟΛΜΕ ώστε το αίτημα για δραστικές μειώσεις των δανείων να γίνει κεντρικό, κοινό αίτημα ολόκληρου του συνδικαλιστικού κινήματος.

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
  ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ                                                                                 ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου