Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Η αξία του ανθρώπου κρύβεται στην ανθρωπιά του και την αυτογνωσία του

Το στέλνω σαν αναπροσδιορισμό της σκέψης μου...

Την Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, και ώρα 02:55, ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της νήσου Χίου, με σκοπό την αεροδιακομιδή οκτάχρονου, Έλληνα ασθενούς από το κρουαζιερόπλοιο "Νήσος Χίος", το οποίο έπλεε 18 Ναυτικά Μίλια Βορειοανατολικά της νήσου Άνδρου.
Το ελικόπτερο μετέφερε με ασφάλεια τον οκτάχρονο ασθενή και τον πατέρα του, στην 112 Πτέρυγα Μάχης/Αεροδρόμιο Ελευσίνας την 04:53. Κατά πληροφορίες, η κατάστασή του βαίνει βελτιούμενη.

Χωρίς να λογαριάζουν τον κίνδυνο και τις αντίξοες συνθήκες, οι πιλότοι και οι διασώστες της Πολεμικής Αεροπορίας είναι πάντα εκεί. Είναι οι άνθρωποι που υπερβάλλουν εαυτούς, εκείνοι στους οποίους οι νησιώτες και όσοι ταξιδεύουν στο Αιγαίο εναποθέτουν τις ελπίδες τους, γνωρίζοντας πως αν παραστεί ανάγκη θα βρεθούν δίπλα τους για να βοηθήσουν.

Το βίντεο είναι συγκινητικό και δείχνει ανάγλυφα τον επαγγελματισμό των πληρωμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας που κάνουν να φαίνεται παιχνιδάκι ένα εγχείρημα που ο συνηθισμένος άνθρωπος δύσκολα θα αποτολμούσε.

Δείτε το  βίντεο
εδώ: http://vimeo.com/39768473

Σχόλιο για αυτοκριτική:
Δεν χρειάζεται να κάνουμε σύγκριση για αυτά που κάνουν με το μισθό που παίρνουν.
Εδώ φαίνεται, ότι η ψυχή για Εθνικό ή ανθρωπιστικό σκοπό είναι ανώτερη από τα χρήματα που κάποιοι από μας-ίσως μικρή μειοψηφία- κλαίγονται ότι δεν τους φτάνουν (και ίσως κλέβουν "νόμιμα" για να συμπληρώσουν), αντί να ερωτηθούν αν τους αξίζουν!
Ο άνθρωπος είναι πολυσύνθετο ον και δεν έχει συγκεκριμένα κριτήρια αξιολόγησης.
Η αξία του, κρύβεται στην ανθρωπιά του και στην αυτογνωσία!
Άρα ΑΞΙΑ και ΑΞΙΩΜΑΤΑ δεν πάνε πάντα μαζί. Ή αλλιώς: δεν υπάρχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά.

ΥΓ. Ισως η αξιολόγηση θα μπορούσε να ξεκινάει από κάτω προς τα πάνω. Κάτι που βιώνουμε καθημερινά αλλά χωρίς αποτέλεσμα!

Αρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου