Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Προκλητικά και συκοφαντικά δημοσιεύματα

Καρδίτσα   28/ 5 / 2012

ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ      

ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646                               ΠΡΟΣ: Δ/ΝΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗΣ   
FAX : 24410 26197                                           ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ «ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ»
                                   
                                   
ΘΕΜΑ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΣΑΣ
Σε δημοσίευμα της εφημερίδας σας στις 25-5-12 (αντίστοιχο υπήρξε και στον  Αδέσμευτο Τύπο) αναφερόμενο στα επιδόματα των δημοσίων υπαλλήλων, γίνεται ταυτόχρονη αναφορά και στα επιδόματα των εκπαιδευτικών. Συγκεκριμένα το δημοσίευμα έχει τίτλο: «Συνεχίζεται το όργιο σπατάλης στο Δημόσιο» και ο συντάκτης του δημοσιεύματος ισχυρίζεται ότι συνεχίζουν να καταβάλλονται επιδόματα στους εκπαιδευτικούς, όπως το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας είναι απαραίτητο να τονισθεί ότι:
1)Το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης και όλα τα επιδόματα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καταργήθηκαν με το νέο μισθολόγιο.
2)Οι μισθοί των εκπαιδευτικών μειώθηκαν από 20% - 40% ! Συγκεκριμένα, ο νεοδιόριστος καθηγητής λαμβάνει 629 € μισθό, με τον οποίο κυριολεκτικά δεν μπορεί να επιβιώσει, ενώ στα 35 χρόνια ο μισθός φτάνει μόλις τα 1.400 €.
Ωστόσο θα πρέπει να προβληματίσει ιδιαίτερα η συγκυρία στην οποία γίνεται αυτή η διασπορά ψευδών πληροφοριών.
Την περίοδο αυτή βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το εργασιακό νομοθετικό πλαίσιο και οι αποδοχές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Οι επιδιώξεις φαίνεται πως είναι συγκεκριμένες και για αυτό οι σκόπιμες ψευδολογίες προβάλλουν μία διαστρεβλωμένη εικόνα, ειδικότερα για τα «προνόμια» των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα.
Η ενοχοποίηση του δημοσίου έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν με διπλό στόχο. Από τη μια πλευρά για να «δικαιολογηθεί» η βίαιη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων και από την άλλη, να δημιουργηθεί μεταξύ των εργαζομένων στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα μια αντιπαράθεση, που τελικό αποτέλεσμα έχει την δήθεν απονομή δικαιοσύνης, ισοπεδώνοντας τις αποδοχές όλων προς τα κάτω.
Είναι προκλητικά τέτοιου είδους δημοσιεύματα, αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας παραπλάνησης και χειραγώγησης της κοινής γνώμης και είναι αναγκαίο να αποκαλύπτονται.
Η πραγματικότητα είναι μία. Η λιτότητα και οι περικοπές των Μνημονίων έχουν πλήξει όλους τους εργαζόμενους.
Αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί.

 

Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

                           
 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  
ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ                                                                   ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου