Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ

ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ


Το δικό μας μήνυμα των εκλογών


Ο λαός ψήφισε στις 6 Μάη ενάντια στη φτωχoποίησή του, στην δυστυχία του, στην εξαθλίωσή του, στην απώλεια  Εθνικής κυριαρχίας της χώρας του, στην  καταδίκη  του μέλλοντος των νέων ανθρώπων. Ψήφισε ενάντια στα μνημόνια  στα δύο πρώην μεγάλα κόμματα και τους συμμάχους τους .

 Η ανατροπή του πολιτικού σκηνικού στις εκλογές ήταν συνέπεια των αγώνων που ξεδιπλώθηκαν το προηγούμενο διάστημα (σε απεργίες, στις πλατείες, σε κινήσεις ανυπακοής) αγώνων που έφεραν τον λαϊκό παράγοντα στο προσκήνιο των εξελίξεων αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τις αδυναμίες του. Οι αδυναμίες αυτές αφορούν έλλειψη ενότητας, το χαμηλό επίπεδο οργάνωσης και πολιτικής συγκρότησής του. Αυτές οφείλουμε να εξαλείψουμε  γιατί αυτές προσπαθούν  να εκμεταλλευτούν οι πολιτικοί εκφραστές των μνημονίων για να διευρύνουν το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων που θα τα εφαρμόσουν.

Στην προσπάθεια σύγχυσης που επιχειρούν βρίσκουν πολύτιμη βοήθεια από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης και τα διαπλεκόμενα αφεντικά τους. Λένε ότι πήραν το μήνυμα των εκλογών χωρίς να αναιρούνε τίποτα από τα μέτρα που έρχονται. Τα μνημόνια είναι μονόδρομος γι’ αυτούς που τα ψηφίσανε και τα στηρίξανε εφαρμόζοντάς τα παρά τις επιμέρους διαφοροποιήσεις.

Αυτό εξηγεί και το ότι όσο κάνουν επίδειξη ιδεών για «ισοδύναμα μέτρα» τόσο το μνημόνιο προχωράει . Σχολεία εξακολουθούν να κλείνουν στην περιοχή μας κι ετοιμάζονται νόμοι για απολύσεις  και εξάλειψη των εργασιακών δικαιωμάτων. Η διάλυση του κοινωνικού κράτους και ο αυταρχισμός  που αναπτύχθηκε με το μνημόνιο οδήγησαν σε φύτρωμα του φασισμού. Οι πολιτικές δυνάμεις που στοχεύουν στη φτωχοποίηση του λαού ανασυντάσσονται(ΠΑΣΟΚ) ,ανακαλούν εφεδρείες(η ΝΔ τη ΔΗΣΥ) ή διαμορφώνουν νέες (Φιλελευθερίζουσες ή και Φασίζουσες),αναζητούν βοήθειες σε ξένα αφεντικά επαναδιαπραγματευόμενοι την θέση τους κι ούτε καν τα μνημόνια.

Ο αγώνας ενάντια στη φτώχεια, η διεύρυνση της δημοκρατίας, κι ο στόχος μιας δημόσιας σύγχρονης, δωρεάν για όλους παιδείας, που συνιστούν τους λόγους ύπαρξης της Κοινής Δράσης αποκτούν μεγαλύτερη σημασία ιδίως τώρα που αναμένεται οι πιέσεις να ενταθούν.

Απέναντί τους και στις δύσκολες μέρες που έρχονται μπορούμε να αντιτάξουμε την ενότητα των εργαζομένων και όλου του ελληνικού λαού.
Για να οργανώσουμε ξανά την αντίστασή του με συνδικάτα και συλλόγους προπύργια αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς , στις γειτονιές , στις πλατείες στο χωριό.
Γιατί: ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ
ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΛΑΕ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΕΙΣ

Θα συνεχίσουμε επομένως την προσπάθειά μας με μεγαλύτερη ένταση

·        Για να μην περάσουν οι απολύσεις και η χειραγώγηση με τη λεοντή της «αξιολόγησης»
·        Για να αποτρέψουμε την επιστροφή στο μισθολογικό, εργασιακό και εκπαιδευτικό μεσαίωνα που επαγγέλονται τα μνημόνια και τα κόμματά τους.

Με ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ και ΑΓΩΝΑ παντού και μέχρι να ανατραπούν τα μνημόνια και να φύγουν αυτοί που τα επέβαλαν.
 
Ζωντανεύοντας τη Γενική Συνέλευση της Πέμπτης 31 Μάη με τη συμμετοχή μας
με προτάσεις συντονισμού και αγώνα για την 81η ΓΣ της ΔΟΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου