Σάββατο, 19 Μαΐου 2012

Απάντηση Ανεξάρτητων Ελλήνων στον Σούλτς

Δεν θέλω να κάνω προπαγάνδα διότι είμαι Ανεξάρτητος. Κι όμως. Τελικά αν ο Πάνος Καμμένος είναι πάντα τόσο ευθύς στο λόγο του, όπως κάποτε στη Βουλή πριν υπογραφεί το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ, ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!. Με εκπλήσσει!
Δεν αφήνει υπονοούμενα, ούτε διφορούμενες καταστάσεις. Γι αυτό τον κυνηγούν. Πολύ εύστοχη η παρομοίωση. Αν είχε δυνατή φωνή θα πήγαιναν όλοι στον τόπο τους.
Όσο φοβόμαστε και είμαστε κολλημένοι στη διαπλοκή και τα κυκλώματα, θα μας κάνουν ότι θέλουν.
Προσωπικά δεν θα μπορούσα να τα πω καλύτερα στον κο Schulz.
Άρης
-------------------------------------------------------------------

"Συναντήθηκα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τον κ. Schulz, με τον οποίο είχαμε μια εκτενή συζήτηση, μια ώρα σχεδόν, πάνω στα θέματα που έχουν προκύψει.

Αρχίσαμε τη συζήτηση με τη δήλωση που έκανε το απόγευμα λέγοντας ότι είμαστε όλοι στην ίδια βάρκα.

Του είπα ότι δυστυχώς επέλεξαν όταν υπεγράφη το πρώτο μνημόνιο, να βάλουν την Ελλάδα σε δυο βάρκες. Να βγάλουν την Ελλάδα από τη βάρκα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χωρίς αυτό να προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές συνθήκες και να βάλουν το άλλο πόδι της Ελλάδας στη βάρκα του ΔΝΤ, δηλαδή στην τρόικα.

Και επειδή, του είπα, είμαστε μια ναυτική χώρα, ξέρουμε ότι όταν κάποιος πατάει σε δύο βάρκες πέφτει κατά κανόνα στη θάλασσα.

Του μίλησα για τη διαφθορά, για τη διαφθορά εκείνων που δωροδοκούνται, ελλήνων πολιτικών, αλλά και για τη διαφθορά εκείνων που δωροδοκούν. Και του μίλησα ευθέως για γερμανικές εταιρίες όπως η SIEMENS , όπως οι εταιρείες εξοπλισμών.

Του είπα για τους τραπεζίτες και συμφώνησε σε αυτό και μου έκανε μεγάλη εντύπωση, οτι δηλαδή δεν είναι δυνατόν να δανείζει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα με 1% και οι έλληνες να δανειζόμαστε με 5%, με 6%, με 7%.

Για να υπάρχει η δυνατότητα να συνεχίσουμε μαζί στην ίδια βάρκα, που εμείς το θέλουμε, και εξάλλου δεν μπορεί να μας βγάλει κανείς από αυτή τη βάρκα, θα πρέπει να αντιληφθούν και εκείνοι (και βεβαίως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να εξηγήσει στους Γερμανούς), ότι η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει μια Ευρώπη των εθνών και όχι μια Ευρώπη των τραπεζιτών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου