Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

Πόσο ειλικρινής είναι η αντίδραση της ΔΑΚΕ Χίου και Ιωαννίνων;

Γράμμα στον υπουργό από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Ιωαννίνων

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Κύριε Υπουργέ της Παιδείας
Η ΔΑΚΕ καθηγητών νομού Ιωαννίνων ομόφωνα εκφράζει την αγανάκτηση και την οργή της για τις αλλαγές που ψηφίστηκαν με εισήγηση του Υπουργείου παιδείας και μάλιστα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος γνωρίζοντας ότι οι διατάξεις αυτές ανατρέπουν τη ζωή χιλιάδων εκπαιδευτικών.
Κύριε υπουργέ μας καθυσυχάζατε για να μας αιφνιδιάσετε και το ψηφίζετε λίγο πριν το Πάσχα θέλοντας  να μας υπενθυμίσετε και τα δώρα που μας κόψατε.
Κύριε υπουργέ πρώτα μας διαβάλατε στα μέσα ενημέρωσης με επιλεκτικές ψεύτικες διαρροές για τις ώρες εργασίας μας ταυτίζοντάς αυτές με το διδακτικό μας ωράριο, αποσιωπώντας τις ώρες προετομασίας μας και τα διοικητικά μας καθήκοντα.
 Είστε κύριε υπουργέ και εκπαιδευτικός. Κρίμα!
 Θα μας μεταθέσετε αναγκαστικά όπου εσείς θέλετε, αναρρωτηθήκατε άραγε αν εχουμε οικογένειες αν έχουμε υποχρεώσεις; Που απευθύνεστε κύριε Υπουργέ το έχετε κατανοήσει; Αμφιβάλλουμε!
Με το πειθαρχικό δίκαιο μας τρομοκρατείται για να υπομένουμε τις επιλογες σας αδιαμαρτήρητα.
Οι μισθοί μας δεν φθάνουν να ζήσουμε ,πως επιτέλους θα πληρώσουμε τα χαράτσια της τρικομματικής κυβέρνησης. Ευθύνη όμως φέρουν και οι τραγικές φιγούρες των δύο άλλων πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την πολιτική αυτή. Κάποτε πρέπει να απαντήσουν γιατί το κάνουν. Αν επικαλεστούν ότι το κάνουν για να σωθούμε τους πληροφορούμε ότι τον χειμώνα δεν είχαμε πετρέλαιο, δεν υπάρχει περίθαλψη, ότι στερούμαστε βασικών αγαθών και τόσα άλλα…
Εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας.
Ακούστε και καταλάβετε τι συμβαίνει στη Ελληνική κοινωνία πρίν είναι αργά.
Αξιότιμε κύριε υπουργέ δεν χρειάζονται πολλά λόγια.
Ως εδώ! Δεν αντέχουμε άλλο την πολιτική σας.
Διαχωρίζουμε οριστικά και αμετάκλητα τη θέση μας όσο συνεχίζετε αυτή την πολιτική που δεν έχει καμμία σχέση με τις αρχές του ριζοσπαστικού και κοινωνικού φιλελευθερισμού.
Είμαστε απέναντί σας και θα το διαπιστώσετε σύντομα, η πολιτική σας δεν μας εκφράζει, θα διαπιστώσετε την οργή μας στις ερχόμενες κάλπες που ευχόμαστε να είναι σύντομα, μάλλον έχετε βάλει στόχο τα ποσοστά που έχουν τα δεκανίκια της κυβέρνησης οπότε περιμένετε λίγο ακόμα.
Δεν συμφωνούμε με κινητοποιήσεις στις πανελλαδικές εξετάσεις, σεβόμαστε τον κόπο των μαθητών μας και την αγωνία των γονέων, θα δώσουμε σκληρή πολιτική απάντηση στους υπεύθυνους αυτής της πολιτικής.
Τα όνειρα τα δικά μας και των παιδιών μας θα γίνουν σύντομα οι εφιάλτες σας.

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

      O Πρόεδρος                      Ο Γραμματέας
            Μπόζιος Κωνσταντίνος               Ζέρβας Ευάγγελος

ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ από τη ΔΑΚΕ Καθηγητών Χίου
ΜΑΣ ΠΙΑΣΑΤΕ ΕΞ ΑΠΗΝΗΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Κύριε Υπουργέ,  
Με αφορμή την ψήφιση του σχετικού πολυνομοσχεδίου από τη Βουλή των Ελλήνων κρίναμε ότι οφείλουμε να σας επισημάνουμε τα εξής παρακάτω:
1) Η προωθούμενη, και επίσημα πλέον, αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά σκληρών μέτρων που έχουν παρθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα από την τρικομματική κυβέρνηση της οποίας είστε σημαίνον στέλεχος. Όλα αυτά τα μέτρα θεωρούμε ότι στοχοποιούν τον καθηγητικό κόσμο, τους μαθητές, αλλά και την εκπαίδευση στο σύνολό της.
2) Η αύξηση του ωραρίου γίνεται αποκλειστικά για την εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού και δεν κινείται στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της εκπαίδευσης. Επίσης, δεν εξυπηρετεί κανέναν απολύτως παιδαγωγικό στόχο. Αντίθετα, είμαστε πεπεισμένοι ότι θα δημιουργήσει σύγχυση στις σχολικές μονάδες, μιας και θα εξαναγκάσει μεγάλο αριθμό συναδέλφων μας να ακολουθήσει το δρόμο της υποχρεωτικής μετάθεσης, αφού είναι σίγουρο πλέον ότι θα πλεονάζει.
3) Επιπλέον, το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις μεταθέσεις  σε όλη τη χώρα των υπεράριθμων εκπαιδευτικών  δείχνει ξεκάθαρα την  πρόθεσή σας για εσωτερική μετανάστευση των καθηγητών. Απώτερος στόχος των μέτρων αυτών θεωρούμε ότι είναι η εκμηδένιση και εξουδετέρωση του ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΚΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ, το οποίο μπορεί να σταθεί στιβαρό εμπόδιο στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν και στην εκπαίδευση για να την οδηγήσουν δεκαετίες πίσω.
4) Με την άμεση πιστή εφαρμογή αυτής της απόφασης θα δημιουργηθούν στρατιές ανέργων και στην εκπαίδευση. Είναι βέβαιο πλέον ότι χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές δεν θα εργαστούν τη νέα σχολική χρονιά. Αυτό σε συνδυασμό με τους μηδενικούς διορισμούς μονίμων που αναμένονται το 2013 θα οδηγήσει σε διόγκωση των ποσοστών της ανεργίας και στους εκπαιδευτικούς. Και ποιος μας διασφαλίζει ότι στο κοντινό μέλλον δεν θα βιώσουμε απολύσεις και μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού;
5) Παραγνωρίζετε την ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος μας και ξεχνάτε ότι ο καλά προετοιμασμένος καθηγητής χρειάζεται 1 με 1,5 ώρα προετοιμασίας στο σπίτι για κάθε διδακτική ώρα. Και φυσικά, αδιαφορείτε για την Έκθεση του Ο.Η.Ε. που αποδεικνύει ότι κάθε διδακτική ώρα ισοδυναμεί με 4 υπαλληλικές ώρες εργασίας.
6)  Ισχυρίζεστε ότι οι Έλληνες εκπαιδευτικοί εργάζονται λιγότερο από τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους. Η αλήθεια είναι ότι ο μέσος όρος ωρών εργασίας των Ελλήνων εκπαιδευτικών ταυτίζεται με τον αντίστοιχο Ευρωπαϊκό μέσο όρο και εκείνο των χωρών του Ο.Ο.Σ.Α.
7) Δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι οι αντοχές του κλάδου μας βαίνουν στο τέλος τους και πώς δεν ανεχόμαστε περαιτέρω υποβάθμιση τόσο της ζωής, όσο και της αξιοπρέπειάς μας.
Η ΔΑΚΕ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΟΜΟΥ ΧΙΟΥ καλεί την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας:
Α) Να  μην προχωρήσει στην αύξηση του ωραρίου των Καθηγητών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Β) Με συγκεκριμένες  πράξεις να στηρίξει τους εκπαιδευτικούς λειτουργούς της χώρας μας που οι εφαρμοζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους έχουν οδηγήσει στα όρια της εξαθλίωσης και της αναξιοπρέπειας.
Γ) Να αποσύρει άμεσα το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά τις μεταθέσεις  σε όλη τη χώρα των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και όσων δεν έχουν οργανική θέση.
Εάν προχωρήσετε σε τόσο σημαντικές για τη ζωή της δική μας και των μαθητών μας αποφάσεις με διαδικασία σαρανταοκτάωρου και Σαββατοκύριακου θα μας βρείτε απέναντι, όχι στα πλαίσια μιας απλής στιγμιαίας αντίδρασης και αγανάκτησης, αλλά προπάντων μιας βαθιάς ιδεολογικής και πολιτικής αντιπαράθεσης. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι είμαστε η Παράταξη εκείνη των εκπαιδευτικών που πρεσβεύει τον κοινωνικό φιλελευθερισμό. Βαθιά μας πεποίθηση, είναι μια φιλελεύθερη κοινωνία, με ισχυρή κοινωνική στήριξη στους πολίτες από το Κράτος. Με θλίψη, επομένως, παρακολουθούμε τον κατήφορο που ακολουθεί το Υπουργείο Παιδείας υιοθετώντας την πιο ακραία νεοφιλελεύθερη λογική. Σας δηλώνουμε ότι θα σταθούμε με σθένος απέναντί της και δεν θα σκύψουμε το κεφάλι.
 
Esos.gr
 *(οι υπογραμμίσεις απο τον admin)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου