Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Επανέρχεται… (Δεν υπάρχει τέλος στην αθλιότητα).

 

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ο αριθμός των μαθητών

στα δημοτικά σχολεία και των νηπίων στα νηπιαγωγεία

δύναται με απόφαση του οικείου Διευθυντή Πρωτοβάθ−

μιας Εκπαίδευσης να υπερβαίνει κατά 10% την αναλο−

γία μαθητών ανά δάσκαλο και νηπίων ανά νηπιαγωγό.»

 

Δείτε το ΦΕΚ


 

                                                                                                            3/10/2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ  ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

 

Με «θεσμικά τερτίπια » ο υπουργός Παιδείας επιχειρεί να συγχωνεύσει ακόμα περισσότερες σχολικές μονάδες και να βαφτίσει ΄΄υπεράριθμους΄΄     και άλλους  εκπαιδευτικούς.

 

   Για πολλοστή φορά ο Υπουργός Παιδείας επιχειρεί να αιφνιδιάσει την εκπαιδευτική κοινότητα, μεθοδεύοντας την αύξηση των μαθητών ανά τάξη, μετά από την άτακτή υποχώρησή του για το ίδιο θέμα, πριν από μερικές ημέρες στην Βουλή.   Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία ημέρα της συζήτησης του νομοσχεδίου για το λύκειο, αργά το βράδυ ο Υπουργός Παιδείας κατέθεσε περίπου 50 «νομοτεχνικές βελτιώσεις», μία από τις οποίες αφορούσε την αύξηση των μαθητών ανά τάξη. Η κατακραυγή που προκάλεσε αυτή του η πράξη και η θεσμική πίεση που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ τον οδήγησαν στο να αποσύρει τελικά αυτή την διάταξη.

  Πριν από μερικά εικοσιτετράωρα εντούτοις, αγνοώντας την προηγούμενη κοινοβουλευτική διαδικασία η οποία οδήγησε στην απόσυρση της διάταξης, το Υπουργείο αιφνιδίασε εκ νέου καταθέτοντας αυτή την φορά Υπουργική Απόφαση με την οποία αυξάνει στους 30 τους μαθητές ανά τάξη. Το Υπουργείο Παιδείας δείχνει για άλλη μια φορά ξεκάθαρα την μνημονιακή του  εμμονή, λαμβάνοντας αποφάσεις εν κρυπτώ μέσα στην νύχτα, ενώ την ίδια στιγμή, στις αντιστάσεις της εκπαιδευτικής κοινότητας επιχειρεί να απαντήσει με εισαγγελείς και επιστρατεύσεις.

   Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να μάχεται ενάντια σε όλες αυτές τις μεθοδεύσεις και δηλώνει ξεκάθαρα ότι στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση που σχεδιάζει σε συνεχή διάλογο με την εκπαιδευτική κοινότητα, ο αριθμός των μαθητών ανά εκπαιδευτικό σταδιακά θα μειωθεί στα επίπεδα που απαιτεί η εκπαιδευτική διαδικασία και επισημαίνουν οι εκπαιδευτικοί.     

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου