Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ


ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑ


Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση


Σε καλούμε

την Κυριακή 6 Οκτωβρίου κι ώρα 10:30π.μ. στο Παυσίλυπο,

σε ανοιχτή συνέλευση της Ομάδας Πολιτών για την Καρδίτσα,

με σκοπό τη συγκρότηση δημοτικής κίνησης.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΟΥ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ


Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΟΥ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ


Ποιοι είμαστε...


Είμαστε αυτοί που συναντηθήκαμε στις απεργίες, στις πλατείες , στις διαδηλώσεις, κόντρα στα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις , κόντρα σ'αυτά που μας γυρίζουν σ'έναν κοινωνικό μεσαίωνα. Μας ενώνει η αντίθεσή μας στη μετατροπή του κυττάρου της δημοκρατίας, της λαϊκής αυτοδιοίκησης, σε διεκπεραιωτικό και φοροεισπρακτικό μηχανισμό της εκάστοτε εξουσίας.

Μας ενώνει η αντίθεση σε λογικές ανάθεσης και μηχανισμούς εξυπηρέτησης και το ότι η συλλογική στάση αποτελεί το πρώτο βήμα σ΄αυτή την προσπάθεια.

Είμαστε αυτοί που επιλέξαμε, να ζούμε σ' αυτόν τον τόπο, που βιώνουμε τα προβλήματα της καθημερινότητας, την ανεργία,την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, την δυσπραγία, την έλλειψη υποδομών, την έλλειψη δημοκρατίας και συμμετοχής και που θέλουμε να δούμε τον τόπο μας... αλλιώς, που αρνούμαστε να συμβιβαστούμε με τη λογική της κριτικής «εκ του ασφαλούς», της σιωπής, της αδράνειας, της αδιαφορίας και της ατομικότητας.

Είμαστε αυτοί που έχουμε όραμα για ανθρώπινες πόλεις, για την αξιοπρέπεια στην καθημερινή ζωή, που θέλουμε ένα ανοιχτό,αλληλέγγυο και δημοκρατικό Δήμο χωρίς αποκλεισμούς, με κοινωνική αλληλεγγύη, με ισότητα και με σεβασμό στη διαφορετικότητα, που βαθιά πίστη μας είναι πως η ΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΤΗΣ, και αναλαμβάνουμε πρωτοβουλία για μια ριζοσπαστική αυτοδιοικητική παρέμβαση στα Κοινά, με σκοπό τη συνδιαμόρφωση ανθρώπινων όρων ζωής στον τόπο μας.

Είμαστε αυτοί που θέλουμε να βγει η πολιτική από τα τοπικά κέντρα εξουσίας και τα γραφεία «παραγόντων και παραγοντίσκων» και να γυρίσει εκεί που ανήκει,στις γειτονιές, στις πλατείες,στο χωριό και τους χώρους δουλειάς. Να γίνει υπόθεση των πολιτών.

Στεκόμαστε απέναντικαι κόντρα στην αποξένωση , την αδιαφορία για τα κοινά, τον ατομικισμό και την αντικοινωνική συμπεριφορά,που είναι οι «μαύρες τρύπες» στην κοινωνική ταυτότητα της πόλης.

Πιστεύουμε

  • Στη δύναμη της τοπικής κοινωνίας ,της κοινότητας ,και της συνοικίας.
  • Στη συμμετοχή των πολιτών στο σχεδιασμό ,στη λήψη των αποφάσεων και στην υλοποίησή τους.
  • Λειτουργούμε αμεσοδημοκρατικά και με ανοιχτές συνελεύσεις.
  • Θέλουμε λύσεις στα τοπικά όχι με τοπικίστικη λογική
  • Προσδιοριζόμαστε πολιτικά με βάση τα κοινωνικά προβλήματα έξω από κομματικούς σχεδιασμούς και μικροκομματικά οφέλη.
  • Οραματιζόμαστε μια τοπική αυτοδιοίκηση που να υπηρετεί τις ανάγκες των πολιτών και ιδιαίτερα των πιο αδύναμων , είμαστε έτοιμοι να συγκρουστούμε με λογικές διαχείρισης , με όσους ''μαυρίζουν'' την ζωή μας,με όσους είναι υποταγμένοι σε αντιδημοκρατικές λογικές και τακτικές.

Για όλα αυτά και πλήθος άλλα, καλούμε κάθε πολίτη, εργαζόμενη-ο,αυτοαπασχολούμενη-ο, άνεργη-ο, σπουδάστρια-ή να συμπορευτούν στην απόπειρά μας, να συνδιαμορφώσουμε τις σκέψεις σε προτάσεις .

Δεν υποτιμάμε την εμπειρία κανενός από προηγούμενες απόπειρες και δυσκολίες.

Ξεκινάμε από την αρχή.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΧΤΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΛΑΜΗ ΑΠΛΩΜΕΝΗ ΠΟΥ ΕΠΑΙΤΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΥΨΩΜΕΝΗ ΓΡΟΘΙΑ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ

ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ – ΤΙΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου