Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

3ο Ενημερωτικό


3ο Ενημερωτικό

 

            Τα θέματα, που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δ.Σ, την Τρίτη,

           10/12/13, ήταν  τα εξής:

1)     Συγκρότηση του Δ.Σ σε σώμα.

    Έχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από τις εκλογές, και ο σύλλογός μας      παραμένει χωρίς προεδρείο.

   Σαν Ενωτική δράση από την αρχή είχαμε ξεκάθαρη άποψη. Με σεβα-σμό προς τους συναδέλφους μας, που με την ψήφο τους μας ανέδειξαν         

πρώτη δύναμη (με 4 έδρες) εκφράσαμε την πρόθεση να αναλάβουμε την πολιτική ευθύνη του συλλόγου και καταθέσαμε πρόταση διεκδικώντας τις θέσεις του Προέδρου και του Γραμματέα. Η πρόταση που κατατέθηκε από τις άλλες παρατάξεις (ΔΑΚΕ-ΔΗΣΥ-ΕΣΑΚ /3+1+1 έδρες) για διαπαραταξιακό , αναλογικό προεδρείο δε μας εκφράζει και είναι έξω από τη λογική μας. Θεωρούμε ότι δεν είναι εφικτή μια επί της ουσίας πολιτική σύγκλιση με τις παρατάξεις αυτές και ότι είναι τουλάχιστον πολιτικά ανέντιμο εκ μέρους τους να χρησιμοποιείται ως πρόσχημα  η ενότητα προκειμένου να   μοιράσουν τα «αξιώματα».

   Προκειμένου δε να ξεμπλοκάρουμε και να προχωρήσει η διαδικασία εκλογής,   προτείναμε να καταθέσουν οι παρατάξεις  τις προτάσεις τους για υποψηφιότητες και να γίνει ψηφοφορία ξεχωριστά για κάθε θέση. Με βάση τον συσχετισμό δυνάμεων που υπάρχει, η διαδικασία που προτείναμε ουσιαστικά  τους δίνει τη δυνατότητα να υλοποιήσουν στην πράξη τη θέση τους για διαπαραταξιακό προεδρείο. Κι όμως…

     Κι αυτή η πρότασή μας δεν έγινε αποδεκτή.  Τι θέλουν τελικά;

§  Να μας πιέσουν ώστε να συναινέσουμε σε λογικές και τακτικές που δε μας βρίσκουν σύμφωνους; Αναζητούν συνενόχους;

§  Να ανατρέψουν το εκλογικό αποτέλεσμα εκλέγοντας ένα προεδρείο κομμένο και ραμμένο στα μέτρα τους;

§  Να έχουν ένα ακέφαλο σύλλογο, ώστε να μην παρθούν αποφάσεις για αγωνιστικές κινητοποιήσεις σε μια περίοδο μάλιστα που ο κλάδος μας με βάση τις εξελίξεις επιβάλλεται να οργανωθεί προκειμένου να βάλει φραγμό στα σχέδια του Υπ. Παιδείας;    

   Σαν Ενωτική δράση έχουμε δεσμευτεί να παλέψουνε για την αναμόρφωση του συλλόγου και δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε εκβιαστικά διλλήματα. Τέλος η αναζήτηση λύσης μέσω δικαστικής οδού δε μας βρίσκει πολιτικά σύμφωνους.

2) Το ζήτημα της Αξιολόγησης

   Σε πολλές περιφέρειες (Αθήνα, Θεσ/ίκη, Ηράκλειο, Χαλκιδική, Βέροια) έγινε προσπάθεια να υλοποιηθούν τα σεμινάρια επιμόρφωσης των διευθυντών από τους σχολικούς συμβούλους, τα οποία όμως ματαιώθηκαν με τη μαζική συμμετοχή των συναδέλφων. Επιβάλλεται κι εμείς να βρισκόμαστε σε ετοιμότητα έτσι ώστε, όταν οριστεί η ημερομηνία στην περιφέρειά μας να προβούμε στις απαραίτητες κινητοποιήσεις προκειμένου να τα ακυρώσουμε. Ενημερωτικά η ΔΟΕ με απόφασή της (26 Νοεμβρίου 2013) παρέχει συνδικαλιστική κάλυψη  με κήρυξη 3ωρης στάση εργασίας σε κάθε απόπειρα πραγμάτωσης αντίστοιχων σεμιναρίων έτσι ώστε μαζικά να εκφραστεί η αντίδρασή μας στα σχέδια του Υπ. Παιδείας.

   Επιπλέον με βάση την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης για την αξιολόγηση,  ομόφωνα  το Δ.Σ αποφάσισε να σταλεί στα σχολεία κείμενο που οι συνάδελφοι ενυπόγραφα θα εκφράσουν την αντίθεσή τους στην αξιολόγηση που προωθείται από το Υπ. Παιδείας , η οποία σα στόχο δεν έχει στην πραγματικότητα τη βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας αλλά στοχεύει αφ’ ενός στη χειραγώγηση-υποταγή του εκπαιδευτικού και τη μισθολογική καθήλωσή του και αφ’ ετέρου στην άρση της μονιμότητας.

 3) Τέλος, επειδή πληθαίνουν οι διώξεις συναδέλφων, πανελλαδικά, αποφασίστηκε ως πάγια τακτική, η υποστήριξή τους τουλάχιστον με ψηφίσματα συμπαράστασης.

 

 

Ε ν ω τ ι κ ή      Δ ρ ά σ η

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου