Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ


ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ  ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Η συνάδελφος μας Ελισάβετ Παπαδοπούλου, αιρετή του ΠΥΣΠΕ και πρόεδρος του Συλλόγου Μολάων Λακωνίας διώκεται αυτή τη στιγμή για «αναξιοπρεπή συμπεριφορά εντός ή εκτός υπηρεσίας» με βάση το νέο Πειθαρχικό Κώδικα καθώς ως συνδικαλίστρια επέλεξε να στηρίξει έμπρακτα τα εργασιακά δικαιώματα των συναδέλφων της και να στραφεί ενάντια στις αυθαιρεσίες της διοίκησης.

Ο συνάδελφος Γιάννης Ρόμπας, μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου “ΠΡΟΟΔΟΣ” παρέλαβε στις 28/11/2013 κλήση εγκαλούμενου σε εξέταση,  καθώς με εντολή του Υπουργείου Παιδείας διενεργείται πειθαρχική ανάκριση για τη συνδικαλιστική του δράση. Το σοβαρό παράπτωμά του ήταν ότι ως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων της Ε’ Δημοτικής κοινότητας Πειραιά μοίρασε ανακοίνωση της Ένωσης την ημέρα του αγιασμού.

Οι διώξεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε μια βιομηχανία πειθαρχικών “παραπτωμάτων” μέσα από τις οποίες επιδιώκεται η ποινικοποίηση των κοινωνικών και συνδικαλιστικών αγώνων, η στοχοποίηση και η τιμωρία των συνδικαλιστών-στριών,  προκειμένου να τρομοκρατήσουν εμάς τους εκπαιδευτικούς και όσους αγωνίζονταιγια την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και να αποδεχθούμε παθητικά τα προωθούμενα από τη συγκυβέρνηση αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα που βρίσκονται σε εξέλιξη και όσα άλλα, πολύ χειρότερα, μας ετοιμάζουν.

Οι εκπαιδευτικοί και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν θα επιτρέψουμε την τρομοκρατία και θα μας βρίσκουν μπροστά τους σε όποια προσπάθεια κι αν κάνουν για να σταματήσουν την κοινωνική και συνδικαλιστική δράση.

Καλούμε σύσσωμη την εκπαιδευτική κοινότητα και όλους τους φορείς του συνδικαλιστικού κινήματος να αντιπαλέψουν την τρομοκρατία και να σταθούν αλληλέγγυοι και αρωγοί στους  διωκόμενους συναδέλφους.

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι διώξεις των παραπάνω συναδέλφων. Να καταργηθεί τώρα το νέο πειθαρχικό δίκαιο.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου