Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

7 Φεβρουαρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!!


Ο στόχος είναι ένας : ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ

ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΙΣΩ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

 

7 Φεβρουαρίου ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!!!!

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ:

·        Δήλωση στήριξης στους συναδέλφους μας που είναι σε διαθεσιμότητα, «έτοιμοι» να προστεθούν στα εκατομμύρια άνεργων του τόπου μας.

·        Δέσμευση, ατομική του καθένα από εμάς αλλά και συνολικά του κλάδου ότι δεν θα αφήσουμε να συμβεί απόλυση εκπαιδευτικού.

·        Δεν είναι μόνο ένδειξη αλληλεγγύης και ενότητας,  αλλά αγώνας που μας αφορά ΟΛΟΥΣ. Γιατί απολύσεις εκπαιδευτικών σημαίνει διάλυση των σταθερών εργασιακών σχέσεων μας. Σημαίνει το τέλος της μονιμότητας και απαρχή της «ωρομισθικοποίησής» μας.

Δεν τρέφουμε αυταπάτες για δικαστική λύση του ζητήματος. Δεν θα βρούμε το δίκιο μας στο ΣτΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΙΟ!! Το άδικο γίνεται συνεχώς νόμος γι αυτό η ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ο ΑΓΩΝΑΣ είναι ΚΑΘΗΚΟΝ ΜΑΣ.
Δεν είμαστε διάδικοι, δεν έχουμε δικαστική διαμάχη με τη  κυβέρνηση και τους κηδεμόνες της. Δεν είμαστε συνήγοροι υπεράσπισης των συναδέλφων μας αλλά ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ των δικαιωμάτων μας, της ζωής μας.
Είμαστε εργαζόμενοι  και μπορούμε να γίνουμε δύναμη αντίστασης και διεκδίκησης, δύναμη ανατροπής αυτής της πολιτικής που μας γυρίζει έναν αιώνα πίσω.

Παράλληλα η συμμετοχή μας στην απεργία αποτελεί και μια γενικευμένη και πανελλαδική έκφραση εναντίωσης του κλάδου στην (αυτο)αξιολόγηση. Η μάχη που δίνεται στους συλλόγους-στα σχολεία μας, μη αποδοχής της αυτοαξιολόγησης απαιτείται να συνολικοποιηθεί. Προκύπτει απ τα πράγματα η αναγκαιότητα να δοθεί κεντρική μάχη ανατροπής όλου του θεσμικού πλαισίου της αξιολόγησης (εξωτερική- ιεραρχική – αυτοαξιολόγηση).

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Για τους παραπάνω λόγους, αλλά και τόσους άλλους που καθημερινά μας απασχολούν και συζητάμε στα σχολεία μας, ΝΑ ΑΠΕΡΓΗΣΟΥΜΕ!!! Να συμμετέχουμε στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις, να οργανώσουμε τα επόμενα κινηματικά βήματα, στις γενικές συνελεύσεις που θα ακολουθήσουν.

Να οικοδομήσουμε από τώρα τους όρους για να ξεκινήσουμε ξανά έναν ΜΕΓΑΛΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ. Έναν αγώνα που θα δώσουμε μαζί με όλους τους εργαζόμενους στο δημόσιο που αντιμετωπίζουν τα ίδια ζητήματα για την ανατροπή διαθεσιμοτήτων – απολύσεων – αξιολόγησης

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ -ΕΕ –ΔΝΤ

 

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου