Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Άνοιξε το πρώτο συνεταιριστικό μη κερδοσκοπικό παντοπωλείο στη Θεσσαλονίκη



Με κεντρικό σύνθημα "Παίρνουμε την τροφή μας στα δικά μας χέρια!",άνοιξε το πρώτο στη Θεσσαλονίκη συνεταιριστικό μη κερδοσκοπικό παντοπωλείο του Κοινωνικού Καταναλωτικού Συνεταιρισμού Θεσσαλονίκης«Βίος Coop». Το παντοπωλείο βρίσκεται στην οδό Κ. Καραμανλή 42, πολύ κοντά στο Παπάφειο και τον Ευκλείδη.

Ο χώρος διαμορφώθηκε με το μεράκι, τον επαγγελματισμό και τον εθελοντισμό των μελών και φιλοξενεί κυρίως ελληνικά και συνεταιριστικά προϊόντα,τα περισσότερα από τα οποία μάλιστα προέρχονται από την περιοχή μας και παράγονται με τρόπους που δεν επιβαρύνουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Το«Βίος Coop» είναι ανοιχτό όλες τις ώρες των παντοπωλείων, με προσωπικό που είναι ειδικά εκπαιδευμένα μέλη του συνεταιρισμού, στη διάθεση των πολιτών για εξυπηρέτηση και πληροφορίες. Στα ράφια του θα βρει κανείς όλα σχεδόν τα είδη που χρειάζεται ένα σπίτι, ένα πλήρες «καλάθι».

Τα προϊόντα είναι εγγυημένης ποιότητας, αφού προηγήθηκε και συνεχίζεται καθημερινά εξονυχιστικός έλεγχος ώστε να μην περιέχουν απαγορευμένα χημικά πρόσθετα, μικροβιολογικό φορτίο, μεταλλαγμένα, ληγμένα, ακατάλληλες και μη ασφαλείς ουσίες και άλλα επιβαρυντικά για την υγεία μας και το περιβάλλον συστατικά.

Για να πετύχουμε τιμές χαμηλέςγια τους καταναλωτές και δίκαιες για τους παραγωγούς, αποφεύγουμε όσο μπορούμε χονδρεμπόρους και μεσάζοντες και συνεργαζόμαστε με την «Ελληνική Διατροφή Coop» (συνεταιριστική εταιρεία που συγκρότησαν συνεταιρισμοί αγροτών και παντοπωλών απ’ όλη την Ελλάδα), για τον εφοδιασμό μας με προϊόντα που παράγονται από αγροτικούς συνεταιρισμούς και μικρές παραγωγικές μονάδες, παρέχοντας στα ράφια μας χώρο για όσο το δυνατό πιο τοπικούς και ποιοτικούς παραγωγούς.

Έτσι δημιουργούμε το περιθώριο για χαμηλότερες τιμές, μια πιο δίκαιη κατανομή ανάμεσα στους καταναλωτές και τους παραγωγούς και μια πιο φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του κύκλου παραγωγής-διανομής-κατανάλωσης.

Στόχος του «Βίος Coop» δεν είναι η κερδοσκοπία και ο πλουτισμός των μελών του, αλλά η κάλυψη των βασικών διατροφικών αναγκών των μελών και των πελατών του σ' αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Οι τιμές είναι ίδιες για όλους, μέλη και μη, ενώ τα όποια πλεονάσματα στο τέλος κάθε χρήσης θα επιστρέφονται στα μέλη και την τοπική κοινωνία, όπως προβλέπει το Καταστατικό μας, με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης.

Ο Συνεταιρισμός παραμένει ανοιχτός σε όλους όσοι ενδιαφέρονται να γίνουν μέλη του και δεν κάνει κανενός είδους αποκλεισμούς. Σας καλούμε να συνεργαστούμε σε ένα περιβάλλον όπου λειτουργεί η Άμεση Δημοκρατία με στόχο την Κοινωνική Αλληλέγγυα Οικονομία.
Site: www.bioscoop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου