Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.  


ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3

ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646    ΠΡΟΣ: Σχολεία Ν. Καρδίτσας-ΜΜΕ

FAX : 24410 26197                                   

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

            Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στέκεται αλληλέγγυο στο λαό του νησιού και εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα της Κεφαλονιάς, που δοκιμάζονται από τις μεγάλες καταστροφές, λόγω της συνεχιζόμενης σεισμικής δραστηριότητας.

            Τα τεράστια προβλήματα που προκλήθηκαν, τόσο σε εκατοντάδες σπίτια, όσο και σε δεκάδες δημόσια κτήρια, σχολεία και άλλες εγκαταστάσεις μπορούν εύκολα να αποδοθούν στα φυσικά φαινόμενα και στην μανία της φύσης. Αποκαλύπτουν όμως την αδυναμία του κρατικού μηχανισμού και των κυβερνήσεων να οργανώσουν την αντισεισμική προστασία καθώς και την προστασία από τις φυσικές καταστροφές γενικά και να κινητοποιήσουν μέσα και πόρους, να διαμορφώσουν τα απαραίτητα σχέδια για την αντιμετώπισή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια οι κυβερνήσεις κώφευαν στα επίμονα αιτήματα για συστηματικό αντισεισμικό έλεγχο όλων των σχολικών κτηρίων και άλλων κτηριακών υποδομών.

           Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας ανταποκρινόμενο στην έκκληση για βοήθεια της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης (Κ-Ι), αποφάσισε να συγκεντρώσει χρηματικό ποσό που θα δοθεί στην τοπική ΕΛΜΕ, με σκοπό να ανακουφιστούν οι μαθητές και οι οικογένειές τους, οι συνάδελφοί μας εκπαιδευτικοί και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία της εκπαίδευσης και της καθημερινότητας στην Κεφαλονιά. Για το λόγο αυτό καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να αναλάβουν άμεσα τις απαραίτητες πρωτοβουλίες, ώστε να συγκεντρωθεί το ποσόν αυτό όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Δεδομένου ότι στα σχολεία της Καρδίτσας εργάζονται οκτακόσιοι συνάδελφοι, πιστεύουμε πως και η ελάχιστη βοήθεια από μέρους τους, αφενός μεν συνεισφέρει στην αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών, αφετέρου δε, ως πράξη αλληλεγγύης, ενισχύει την αίσθηση ότι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και όλος ο λαός της Κεφαλονιάς δεν είναι μόνοι τους σ’ αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.                                  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου