Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2014

Δεν έχει πάτο ο κατήφορος του ολοκληρωτισμού!
 
Δεν έχει πάτο ο κατήφορος του ολοκληρωτισμού! Να αποσυρθεί τώρα το έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για συλλογή στοιχείων από τις σχολικές μονάδες!Χουντικής έμπνευσης εντολή εστάλη στα αστυνομικά τμήματα της Αττικής από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (Γ.Α.Δ.Α.), όπου καλούνται να μεθοδεύσουν προσωπικές επαφές – συναντήσεις με τους διευθυντές των σχολικών μονάδων με σκοπό την καταγραφή προβλημάτων – και να συντάξουν εμπεριστατωμένες εκθέσεις- για την καταγραφή προβλημάτων και αναγκών αρμοδιότητας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και ειδικότερα της Αστυνομίας.

Το ζήτημα είναι εξαιρετικά σοβαρό και πολύ επικίνδυνο!!! Απαιτείται να υπάρξει πολιτική παρέμβαση και να αποσυρθεί τώρα η συγκεκριμένη εντολή!

Με το έγγραφο αυτό επιδιώκουν πρωτάκουστα πράγματα! Με πρόσχημα όλα τα παραπάνω επιδιώκουν να μετατρέψουν τους διευθυντές των σχολικών μονάδων σε αστυνομικούς υπαλλήλους, να εγκαθιδρύσουν κλίμα τρομοκρατίας και αστυνόμευσης στις σχολικές μονάδες και να καταργήσουν το ρόλο του εκπαιδευτικού, ζητώντας τους να καταδίδουν αδικήματα που δεν έχουν ακόμα διαπραχτεί!!! Οι εκπαιδευτικοί είναι παιδαγωγοί και όχι αστυνομικοί! Τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης δεν επιλύονται με τη συνδρομή αστυνομικών και εισαγγελέων ούτε με καλέσματα στους διευθυντές να καταδίδουν τους μαθητές τους.
Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων και οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουν να διατηρούν στα σχολεία τους το παιδαγωγικό κλίμα και να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα σε περιβάλλον ασφάλειας, εμπιστοσύνης και συνεννόησης και όχι σε κλίμα τρομοκρατίας και φόβου! Ο χώρος του σχολείου είναι χώρος προστασίας και φροντίδας των ανήλικων μαθητών μας. Με αυτό το πνεύμα θα λυθούν τα προβλήματα και όχι με αστυνόμευση και επιβολή. Στις σπάνιες περιπτώσεις όπου χρειάζεται αστυνομική συνδρομή, η εκπαιδευτική κοινότητα έχει την ικανότητα να τις ξεχωρίσει και να τη ζητήσει.

Απαιτούμε να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το συγκεκριμένο έγγραφο

Καλούμε τις πολιτικές δυνάμεις να πάρουν θέση για αυτό το μέγιστο ζήτημα δημοκρατίας στις σχολικές μονάδες!
**Ελλάδα Κλιμάκιο από το αστυνομικό τμήμα της Αγίας Παρασκευής επισκέφτηκε σχολικές μονάδες ζητώντας καταγραφή προβλημάτων και τηλέφωνα εκπαιδευτικών. Μιλάει στο Κόκκινο ο εκπαιδευτικός Νίκος Παπασπύρου.

Κλιμάκιο του ΑΤ Αγίας Παρασκευής επισκέφτηκε τις προηγούμενες ήμερες νηπιαγωγεία και δημοτικά της περιοχής στο πλαίσιο «επαφών με αρμόδιους σχολικούς φορείς» προκειμένου να γίνει «καταγραφή υφιστάμενων προβλημάτων και αναγκών κατά τη λειτουργία των σχολείων». Αντίστοιχες επισκέψεις πραγματοποιήθηκαν απο αστυνομικούς και σε άλλα σχολεία της Αθήνα όπως στη Καλλιθέα.
Οι διευθυντές των σχολείων όταν ζήτησαν να μάθουν για ποιο λόγο η αστυνομία παρεμβαίνει σε θέματα που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα του Υπ. Παιδείας, τους ανακοίνωσαν ότι δόθηκε εντολή από τη ΓΑΔΑ να προχωρήσουν «στην πλήρη καταγραφή των σχολείων και να συντάξουν εμπεριστατωμένες αναφορές». Σύμφωνα με τις καταγγελίες των σχολικών συλλόγων, ζήτησαν από τους διευθυντές μέχρι και τα προσωπικά τηλέφωνα των εκπαιδευτικών, τα οποία βέβαια ποτέ δεν δόθηκαν.
Η εκπαιδευτική κοινότητα θεωρεί απαράδεκτη και άκρως ανησυχητική την παρέμβαση της αστυνομίας μέσα στα σχολεία, πρακτική που θυμίζει, όπως καταγγέλλουν στο ΚΟΚΚΙΝΟ, «την εποχή του 1968». Το γεγονός προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό, όταν το Υπουργείο Παιδείας και η Α’ Βάθμια Εκπαίδευση της περιοχής να δηλώνουν πλήρη άγνοια.

Ουδέν σχόλιο από το ΑΤ Αγίας Παρασκευής και τη ΓΑΔΑ
Το ΚΟΚΚΙΝΟ επικοινώνησε με τους αρμόδιους προκειμένου να λάβει απαντήσεις για την προέλευση και τους σκοπούς του εγγράφου. Ωστόσο, ούτε από το ΑΤ της Αγίας Παρασκευής ούτε από τη ΓΑΔΑ δόθηκαν απαντήσεις. Κανείς δεν γνωρίζει, κανείς δεν είδε, κανείς δεν άκουσε...Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου