Τρίτη 13 Μαΐου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 9/5/2014

 

Μια πρώτη ενημέρωση

 

Για το ζήτημα της «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων, η σημερινή γενική συνέλευση του Συλλόγου μας αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:

 

1.     Αποχή από κάθε διαδικασία που έχει σχέση με τη δήθεν αξιολόγηση με καθολική υπογραφή από όλους τους συναδέλφους (αξιολογητές και αξιολογούμενους) του σχετικού κειμένου της ΑΔΕΔΥ.

2.     Με ευθύνη όλων των συναδέλφων προχωράμε σε συλλογή και κατάσχεση των χαρτιών της αξιολόγησης.

3.     Αγωνιζόμαστε για την απόσυρση-κατάργηση του νόμου της ψευτοαξιολόγησης. Στην κατεύθυνση αυτή απευθύνουμε κάλεσμα κυρίως προς τις Ομοσπονδίες αλλά και τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου τομέα για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με απεργιακό αγώνα διαρκείας.

4.     Συμμετοχή στην 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για την Τετάρτη 14/5, προσπαθώντας να την μετατρέψουμε σε μέρα κινητοποίησης για όλο το δημόσιο. Διερευνούμε τη δυνατότητα συνδιοργάνωσης απεργιακής συγκέντρωσης με τα άλλα σωματεία του δημοσίου τομέα των νησιών μας την ημέρα αυτή.

5.     Έμπρακτη συμπαράσταση στις κινητοποιήσεις κάθε κλάδου του δημοσίου που πλήττεται από την «αξιολόγηση» με προκήρυξη στάσεων εργασίας και άλλες δράσεις. Αλληλεγγύη-συμπαράσταση στους συναδέλφους Προϊστάμενους Εκπαιδευτικούς που όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην «αξιολόγηση» και παραιτήθηκαν από τις θέσεις τους αρνούμενοι να συγκροτήσουν ομάδες αξιολόγησης.Ψήφισμα συμπαράστασης στη Νηπιαγωγό Στέλλα Σωτηριάδου που καλείται σε απολογία από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επειδή τήρησε την παραπάνω στάση.

6.     Άνοιγμα στην τοπική κοινωνία (ανοιχτές εκδηλώσεις σε Εύδηλο-Πάχες-Άγιο Κήρυκο, σποτάκι στα τοπικά ΜΜΕσυνένετευξη τύπου κ.α.) του ζητήματος της «αξιολόγησης» των δημοσίων υπαλλήλων, δίνοντας έμφαση στη σημασία της για τον απλό κόσμο (π.χ. κλείσιμο σχολείων-νοσοκομείων-δημοτικών κ.α. δημόσιων υπηρεσιών). Θα επιδιωχθεί η συνδιοργάνωση των παρεμβάσεων αυτών με τα άλλα σωματεία του δημοσίου.

7.     Νέα σύσκεψη σωματείων και εργαζομένων του δημοσίου τομέα των νησιών μας σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί.

8.     Νέα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας σε 10 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου