Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Θέμα: «Τα σεμινάρια της ντροπής δεν πραγματοποιήθηκαν»


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                    Καρδίτσα   19/06/2014    


ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3

FAX : 24410 26197

ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646                                       ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

                                                                                     ΚΟΙΝ: Σχολεία Ν. Καρδίτσας

Θέμα: «Τα σεμινάρια της ντροπής δεν πραγματοποιήθηκαν»

Σήμερα  19 Ιουνίου, οι προς «επιμόρφωση» Διευθυντές των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, με την αποχή τους, πρακτικά ακύρωσαν το προγραμματισμένο «σεμινάριο» για την «αξιολόγηση» των εκπαιδευτικών. Πρόκειται για «σεμινάρια» των οποίων και μόνο το περιεχόμενο, δείχνει πόσο η Κυβέρνηση απαξιώνει τους Διευθυντές των σχολείων και τις ικανότητές τους. Θεωρούμε πως η σημερινή στάση των συναδέλφων Δ/ντών αποτελεί ένα θετικό πρώτο βήμα στον αγώνα του κλάδου απέναντι στην αξιολόγηση – σφαγείο, στην αξιολόγηση που οδηγεί σε κατηγοριοποίηση σχολεία μαθητές και εκπαιδευτικούς, που οδηγεί στη μισθολογική και βαθμολογική μας καθήλωση, που οδηγεί ακόμη και στις απολύσεις.
Η αποφασιστικότητα των συναδέλφων απέναντι στις μεθοδεύσεις της διοίκησης να προγραμματίσει τα «σεμινάρια» εν μέσω των σχολικών εξετάσεων, αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για τους αγώνες του επόμενου διαστήματος· αγώνες για την υπεράσπιση του δημόσιου σχολείου, για την υπεράσπιση της ίδιας μας της ζωής.
Καταδικάζουμε τη στάση ελάχιστων «πρόθυμων» Διευθυντών, μιας πράγματι πενιχρής μειοψηφίας, οι οποίοι επέλεξαν να ταχθούν απέναντι στις αποφάσεις του κλάδου. Μόνοι τους διάλεξαν τον δρόμο που θα ακολουθήσουν. Δυστυχώς είναι ο δρόμος της υποταγής!
Ήδη μπροστά μας βρίσκεται ο επόμενος στόχος: Η ακύρωση των «σεμιναρίων» του 2ου τμήματος, τη Δευτέρα 23/6, ξανά σε ημέρα εξετάσεων για τα σχολεία του Νομού. Καλούμε τους συναδέλφους στο 1ο Γεν. Λύκειο, στις 8:30 το πρωί της Δευτέρας, να στηρίξουν την προσπάθειά μας για την μη πραγματοποίηση και αυτού του «σεμιναρίου».
Συνεχίζουμε τον αγώνα, βάζουμε φραγμό στην αντιεκπαιδευτική πολιτική, δυναμώνουμε το Σωματείο μας.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου