Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


   ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ


      Και πάλι ματαιώθηκε το σεμινάριο της αξιολόγησης! Με τη μαζική τους συμμετοχή  στη στάση και συγκέντρωση και τις δύο μέρες του σεμιναρίου οι συνάδελφοι έδειξαν ότι ήταν γελασμένοι όσοι πίστευαν ότι θα πραγματοποιήσουν  την “επιμόρφωση” των διευθυντών σα να μην τρέχει τίποτα! Αλλά και ξεμπρόστιασαν ελάχιστους πρόθυμους,διευθυντές και μη!! -κάποιοι από αυτούς στελέχη της ΠΑΣΚ με θητεία σε συνδικαλιστικές θέσεις  -που γελοιοποιήθηκαν και  έθεσαν θέμα διαγραφής τους από το σύλλογο!

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

        Η αγωνιστική συσπείρωση,οι συγκεντρώσεις από τους συλλόγους και η ματαίωση πανελλαδικά των προγραμματισμένων  επιμορφώσεων, αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι οι εκπαιδευτικοί ούτε μίζεροι είναι ούτε ανήμποροι να αγωνιστούν.   Αντίθετα, όχι μόνο έχουν αγωνιστικά ανακλαστικά, αλλά εκφράζουν τις αγωνιστικές τους διαθέσεις , την θέλησή τους να αντισταθούν συλλογικά στην επίθεση που δέχονται, όποτε τους δίνεται η ευκαιρία.
Αυτό φάνηκε και στο σύλλογό μας  και τότε που ματαιώθηκε η επιμόρφωση για την αυτοαξιολόγηση με τη συγκέντρωση έξω από το ΠΑΝΘΕΟΝ και την πορεία που πραγματοποιήσαμε στην Ηγουμενίτσα, και όταν οι συνάδελφοι αρνήθηκαν το “εθελοντικό” κάλεσμα του υπουργείου να συγκροτήσουν ομάδες εργασίας , και όταν η συντριπτική πλειοψηφία των ομάδων, που ορίστηκαν από τους διευθυντές, δεν ετοίμασε καμιά εισήγηση.
Αυτό φάνηκε και με τη μαζική παρουσία των συναδέλφων στη γενική συνέλευση που έγινε σε συνθήκες απαγόρευσης (δε δόθηκε άδεια σε εργάσιμο χρόνο) και την απόφασή τους να μην εγκριθούν εκθέσεις αξιολόγησης από τους συλλόγους διδασκόντων, απορρίπτοντας μάλιστα αντίστοιχη πρόταση της ΔΟΕ που καλούσε σε συμπλήρωση των “δεικτών” του υπουργείου.
Αυτό φάνηκε και τώρα με τη συγκέντρωση και αποκλεισμό του 2ου Δημ.Σχολείου Ηγουμενίτσας και τη ματαίωση της “επιμόρφωσης”για την ατομική αξιολόγηση.

Συνάδελφοι-συναδέλφισσες

ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΗ -ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΑ, ΠΙΟ ΜΑΖΙΚΑ, ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ

Να οργανώσουμε τα επόμενα βήματά μας , γνωρίζοντας ότι η κυβέρνηση δε θα παραιτηθεί έτσι εύκολα. Για να ανατραπεί το θεσμικό πλαίσιο της αξιολόγησης, για να μπει φρένο στην ξέφρενη επίθεση του συστήματος, για να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά το δικαίωμά μας στη μόνιμη και σταθερή δουλειά  ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 

Η συλλογική αντίσταση συγκροτείται με όπλο ΤΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Αυτός είναι ο δρόμος και σ¨αυτήν την κατεύθυνση θα συναντηθούμε και θα ενωθούμε, όχι μόνο με τους συναδέλφους μας, αλλά και τους υπόλοιπους εργαζόμενους στο Δημόσιο      ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ  ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ , ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ.       ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΗ ΦΕΡΝΕΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ !                  

                         

               ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου