Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Απάτη με την Τράπεζα Θεμάτων σε ιδιωτικό σχολείο


Απάτη με την Τράπεζα Θεμάτων σε ιδιωτικό σχολείο

Private Banking


19:03 | 25 Ιουν. 2014

Καταγγελία για απάτη με την Τράπεζα Θεμάτων από ιδιωτικό σχολείο δημοσιεύει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας.

Ειδικότερα η ΟΙΕΛΕ, που επικαλείται δημοσίευμα του i-school, αναφέρει πως ιδιωτικό σχολείο της Αθήνας προέβη σε ευθεία παραχάραξη ενδοσχολικών διαδικασιών (και πιο συγκεκριμένα της Τράπεζας Θεμάτων για τις εξετάσεις της Α’ Λυκείου) δηλώνοντας πλαστό πρόγραμμα εξετάσεων στο Υπουργείο, ενώ έδιναν άλλο στους μαθητές.

Η απάτη στήθηκε ως εξής: Δήλωναν επίσημα για παράδειγμα πως τη Δευτέρα οι μαθητές θα έγραφαν Άλγεβρα, ωστόσο οι μαθητές στην πραγματικότητα έδιναν μάθημα ενδοσχολικώς εξεταζόμενο, που δεν χρειάζεται Τράπεζα Θεμάτων.

Έτσι το σχολείο έπαιρνε κανονικά τα θέματα από την Τράπεζα Θεμάτων, τα έλυνε και στη συνέχει έκανε φροντιστήριο στους μαθητές, οι οποίοι την επόμενη ημέρα φυσικά «αρίστευαν».

Η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη, καθώς έχει καταγγελθεί επίσημα και ερευνάται. Όπως σημειώνει η ΟΙΕΛΕ οι βαθμοί της Α Λυκείου μετρούν για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, επομένως γίνεται αντιληπτό το μέγεθος της αλλοίωσης.

«Δεν είναι, βέβαια, καινούρια πρακτική αυτή για ορισμένα ιδιωτικά σχολεία. Πριν από μερικά χρόνια ανάλογου επιπέδου παραχάραξη ενδοσχολικών εξετάσεων πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο ιδιωτικό σχολείο της επαρχίας του οποίου επικεφαλής είναι υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΣ του ΣΙΕΙΕ. Τέτοια «κόλπα» δυστυχώς χρησιμοποιούν κι άλλα σχολεία, προφανώς για να καυχάται ο Σύνδεσμος για τη «μεγάλη διαφορά» στην απόδοση μαθητών δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων στην PISA», τονίζει η ΟΙΕΛΕ και προσθέτει:

«Θα παρακολουθήσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την υπόθεση αυτή και θα ζητήσουμε από τη νέα ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σκληρούς και εντατικούς ελέγχους στα ιδιωτικά σχολεία, ώστε να εξασφαλιστεί η ισονομία ανάμεσα σε όλους τους μαθητές, η έκδοση νόμιμων τίτλων σπουδών και η διαφάνεια στην πιστοποίηση των προσόντων».
Αντιγραφή απο tvxs.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου