Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

«ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ» ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ !!


ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ                                                                                        Καρδίτσα 23/06/2014        


ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3

FAX : 24410 26197

ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646                                                                     ΠΡΟΣ: Μ.Μ.Ε.

                                                                                                            ΚΟΙΝ: Σχολεία Ν. Καρδίτσας

 

«ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ» ΜΕ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ !!

 

       Μετά την ακύρωση του σεμιναρίου  για την «αξιολόγηση» των Διευθυντών στις 19/6, πληροφορηθήκαμε ότι η Δ/ση Β/θμιας Καρδίτσας, με τηλεφωνική επικοινωνία, καλεί τους Διευθυντές που αρνήθηκαν να συμμετάσχουν, να παρευρεθούν ξανά, στις 24/6 σε .... «σεμινάριο».

      Είναι φανερή πλέον η σπουδή και η ανησυχία της διοίκησης, καθώς και η προσπάθειά της να προχωρήσει εν κρυπτώ και παραβύστω, όπως ταιριάζει σε άλλες εποχές φίμωσης και ακύρωσης της δημοκρατίας και του ρόλου των σωματείων. Αυτή τη στιγμή, όχι μόνο στην Εκπαίδευση, αλλά σε όλο το Δημόσιο Τομέα, τα σωματεία παίρνουν αποφάσεις ενάντια στην απαράδεκτη αξιολόγηση των ποσοστώσεων, της μισθολογικής καθήλωσης,  των απολύσεων. Επειδή ακριβώς τα σεμινάρια με τα οποία το ΥΠΑΙΘ δίνει την αρμοδιότητα στους Διευθυντές των σχολείων να προχωρήσουν στην ατομική αξιολόγηση -κάνοντας ένα μεγάλο βήμα στην πορεία της ισοπέδωσης του Δωρεάν Δημόσιου σχολείου- δεν πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα, γι αυτό το λόγο, το Υπουργείο ξεκινά την επιμόρφωση … εξ' αποστάσεως!!!

       Ταυτόχρονα αναδεικνύει και την πλήρη αδιαφορία του Διευθυντή της Β/θμιας για τη διεξαγωγή των εξετάσεων που έχουν προγραμματιστεί για τη συγκεκριμένη ημέρα και μάλιστα κάποιες εξ αναβολής, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εκπαιδευτικών. Είναι εξόφθαλμα προκλητική η παντελής αδιαφορία του για την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και πιστοποιεί τον υπερβάλλοντα ζήλο του για την προώθηση του θεσμού της ψευτοαξιολόγησης. Φαίνεται ξεκάθαρα πώς ιεραρχεί τα καθήκοντά της η διοικούσα αρχή των Γυμνασίων και των Λυκείων του νομού μας. Ουσιαστικά εκβιάζει τους εκπαιδευτικούς, συμπεριλαμβανομένων και των συναδέλφων Διευθυντών, χρησιμοποιώντας τους μαθητές μας.
Ο καθένας, λοιπόν, με το ρόλο του …

     Η ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ απαντάει  -σηκώνοντας το γάντι- και σε αυτή την πρόκληση, προκηρύσσοντας νέες τρίωρες στάσεις εργασίας και για τη Τρίτη 24/6 (ήδη έχουν εξαγγελθεί για τη Δευτέρα 23 και την Τετάρτη 25) και ώρα 8-11 π.μ., ενώ η ΟΛΜΕ προκηρύσσει τρίωρες στάσεις για τις ίδιες ημερομηνίες και ώρα 11-2 μ.μ. οι οποίες θα καλύψουν όλο το ωράριο, ώστε οι συνάδελφοι Διευθυντές να απόσχουν από τα σεμινάρια της «ντροπής» και της «υποτίμησης» και οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί να είμαστε παρόντες έξω από το 1ο Γενικό Λύκειο Καρδίτσας, προκειμένου να παρέμβουμε, με τον τρόπο που αρμόζει, σ’ αυτή τη διαδικασία που ετοιμάζει την καρατόμησή μας και επιταχύνει την αποσάθρωση του Δημόσιου Σχολείου. 

Παλεύουμε για τη μόρφωση των μαθητών μας και για τη δουλειά μας!
Ακυρώνουμε τα σεμινάρια της ντροπής!
Καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές να μην πάρουν μέρος στα σεμινάρια, που σκοπό έχουν να τους μετατρέψουν σε εκτελεστικά όργανα της πιο επιθετικής πολιτικής των τελευταίων χρόνων, ενάντια στο Δημόσιο Σχολείο.

 

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

 
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου