Δευτέρα, 3 Νοεμβρίου 2014

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ                                              Αθήνα  31-10- 2014                       

ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ                                                     

ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

Αριστοτέλους 17, Τ.Κ. 10187                                

 3ος όροφος Γρ. 21-22                                              

 Τηλ. 2105236132                                                      

                                                                            

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Συναδέλφισσες / συνάδελφοι,

 

Παραμονή της αργίας της 28ης Οκτωβρίου οι προϊστάμενοι και τμηματάρχες έμαθαν από τη Διαύγεια του Υπουργείου την τοποθέτησή τους.

 

Ενδεικτικό της αντίληψης του Υπουργού Υγείας περί αξιοκρατίας και δικαιοσύνης είναι το γεγονός ότι ο Γεν. Δ/ντής Υγείας Πέτρος Γιαννουλάτος ο οποίος  ήταν ο μόνος Γεν. Δ/ντής που αρνήθηκε να εκδώσει πράξη επιμερισμού ποσοστών για την δήθεν αξιολόγηση, συμμετέχοντας στην απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ και στην συνέχεια σε αυτή του Συλλόγου μας, υποβιβάζεται σε  υπάλληλο.

 Οι τοποθετήσεις δε διευθυντών και τμηματαρχών έχουν κομματικό για τους ημέτερους και εκδικητικό - τιμωρητικό για τους πολιτικά αντίθετους χαρακτήρα και έγιναν σε συνεργασία και υπό την επίβλεψη της συνδικαλιστικής παράταξης της ΔΑΚΕ.

Έτσι παρακάμφθηκε ο Ν. 4275/2014 και είτε  δεν τοποθετήθηκαν τμηματάρχες που είχαν κριθεί από υπηρεσιακά συμβούλια,  είτε μετακινήθηκαν άλλοι με σοβαρά κινητικά προβλήματα υγείας χάριν της τοποθέτησης άλλου «ημέτερου» προϊσταμένου, είτε τοποθετήθηκαν τμηματάρχες  σε θέσεις που είχαν συσταθεί ειδικά γι αυτούς, και τελικά  αγνοήθηκαν τα τυπικά προσόντα και τα χρόνια υπηρεσίας.

Βρεθήκαμε μπροστά σε φαινόμενα είτε διευθυντές να υποβιβάζονται σε τμηματάρχες στην Δ/νση που υπηρετούσαν ως διευθυντές είτε διευθυντές να έχουν σχεδόν τα μισά χρόνια από τους τμηματάρχες τους και τμηματάρχες με λίγα χρόνια υπηρεσίας να έχουν υπό την καθοδήγησή τους συναδέλφους με πολυετή εμπειρία και  αποδεδειγμένη γνώση.

Επίσης, «αναμορφώθηκαν» Διευθύνσεις με ταυτόχρονη μετακίνηση Τμηματαρχών και Διευθυντή με συνέπεια τη προβληματική λειτουργία τους ή μετακινήθηκαν τμηματάρχες γιατί, μεταξύ άλλων,  διεκδίκησαν ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς για τους υπαλλήλους του Υπουργείου αφού πρώτα απειλήθηκαν με σκοπό να τους φιμώσουν.

Άραγε αυτή την αξιολόγηση επαγγέλλεται ο Υπουργός Υγείας και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης;   

 

 Και γιατί όλα αυτά;

 

Προφανώς για τη διάλυση των Υπηρεσιών , την απορρύθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την υλοποίηση μνημονιακών δεσμεύσεων που θα οδηγήσουν σε απολύσεις.

 

 Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την ύπαρξη τριών Γενικών Διευθύνσεων εκ των οποίων οι δύο είναι υποστηρικτικές (Γενική  Διεύθυνση Ανθρωπίνων Πόρων & Διοικητικής Υποστήριξης και Γενική Διεύθυνση Οικονομικών Υπηρεσιών) και μόνο μία (Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Υπηρεσιών Υγείας) αφορά στην ίδια την αποστολή του Υπουργείου, δηλαδή στην ισότιμη πρόσβαση στις υπηρεσίες δημόσιας υγείας καθώς και στη διασφάλιση παροχής υψηλής ποιότητας ιατρικών, φαρμακευτικών και νοσοκομειακών υπηρεσιών σε όλους.

 

 

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

 

Σας καλούμε να σταθούμε όλοι αλληλέγγυοι στους συναδέλφους που αδικήθηκαν  και να δώσουμε από κοινού τον αγώνα για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό σύστημα δημόσιας και δωρεάν υγείας για όλους.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

 

1.   Την άμεση ανάκληση των άδικων αποφάσεων

 

2.   Την εκ νέου τοποθέτηση προϊσταμένων με δίκαιο και αξιοκρατικό τρόπο σε συνεργασία με την αρμόδια γι αυτό Δ/νση Προσωπικού, χωρίς την παρεμβολή κομματικών ή άλλων παραγόντων.

 

ΣΟΛΔΑΤΟΣ  Δ. / Πρόεδρος

ΦΡΑΓΚΟΥ  Κ. / Γεν. Γραμματέας

ΑΝΔΡΕΙΩΜΕΝΟΥ  Σ. / Αντιπρόεδρος

ΜΠΑΚΑΛΗ  Δ. / Ταμίας

                

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου