Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2015

«Να τερματιστεί άμεσα η πολιτική δίωξη του εκπαιδευτικού Στέφανου Γκουλιώνη.


                                                  

                                                                                                                   19/1/2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

«Να τερματιστεί άμεσα η πολιτική δίωξη του εκπαιδευτικού Στέφανου Γκουλιώνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει το απαράδεκτο πλαίσιο αυτοδίκαιης αργίας για πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες εκτός υπηρεσίας».

Με αφορμή την εκ νέου παραπομπή του Στέφανου Γκουλιώνη στο δικαστήριο για «αδίκημα» εκτός υπηρεσίας, ο συντονιστής Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση : «ο εκπαιδευτικός της ειδικής εκπαίδευσης Στέφανος Γκουλιώνης, ο οποίος είχε τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία με την κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας», θα βρεθεί εκ νέου ενώπιον της δικαιοσύνης την Τρίτη 20 Ιανουαρίου. Ο καθηγητής αντιμετωπίζει την κατηγορία της «αντίστασης κατά της αρχής» επειδή παραβρέθηκε ειρηνικά σε διαδήλωση το 2012, κατά τη διάρκεια εορταστικής παρέλασης. Η κατηγορία  αυτή, η οποία δεν τεκμηριώνεται πουθενά, κατέρρευσε στο αρμόδιο πειθαρχικό συμβούλιο και ο εκπαιδευτικός επέστρεψε στην υπηρεσία του. Εντούτοις, σε περίπτωση που την Τρίτη δεν απαλλαγεί από τις αρχικές κατηγορίες, ο Στέφανος Γκουλιώνης θα βρεθεί εκ νέου εκτός εκπαίδευσης και εκτός εργασίας. Να σημειωθεί ότι ο   Υπουργός Παιδείας, παρόλο που επανειλημμένως έχει δηλώσει ότι χρειάζεται αναμόρφωση του πειθαρχικού δικαίου, ώστε να μην τιμωρούνται πλημμεληματικές συμπεριφορές που δεν σχετίζονται με την υπηρεσία, μέχρι στιγμής δεν έχει πράξει απολύτως τίποτα.

Η περίπτωση του Στέφανου Γκουλιώνη αντικατοπτρίζει πλήρως το κλίμα τρομοκρατίας που έχει δημιουργήσει στη δημόσια εκπαίδευση η απαράδεκτη αυστηροποίηση του πειθαρχικού κώδικα των δημοσίων λειτουργών. Εντάσσεται στην προσπάθεια χειραγώγησης του έργου των εκπαιδευτικών και του περιορισμού των ατομικών και συλλογικών τους δικαιωμάτων. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί σε όλους τους τόνους ότι ένα από τα πρώτα μέτρα αποκατάστασης της δημοκρατίας στη εκπαίδευση που θα προωθήσει, είναι η κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας για πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες, οι οποίες σχετίζονται με την ζωή των εκπαιδευτικών εκτός υπηρεσίας. Πέραν τούτου, η ελευθερία συμμετοχής των εκπαιδευτικών σε συλλογικές δράσεις είναι ατομικό και δημοκρατικό δικαίωμα και αποτελεί αδιαπραγμάτευτη αξία για την Κυβέρνηση της Αριστεράς.   

 

Τάσος Κουράκης

Υποψήφιος βουλευτής στην Α΄ Θεσσαλονίκης

Συντονιστής Παιδείας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου