Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Πρότυπα και πειραματικά σχολεία



Σε όποιον το παίζει ξύπνιος και δήθεν αθώος, πλην όμως φανατικός υποστηρικτής των προτύπων, να του λέτε να ζητήσει εδώ και τώρα να μεταφερθούν όλα τα πρότυπα στις ακόλουθες περιοχές
1. Γκοριτσά Ασπροπύργου.
2. Ζεφύρι.
3. Αγία Βαρβάρα
4. Μεταξουργείο ή Λιοσίων στην Πλ. Βάθη
5. Αγ. Παντελεήμονα
6. Πέραμα
7. Ρέντη
8. Μενίδι
ΑΝ ΔΕΝ ΦΘΑΝΟΥΝ 8 ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΝΑ ΣΑΣ ΔΩΣΩ ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ

 

Για όσους δεν γνωρίζουν, για την εισαγωγή στα πρότυπα, "για μια θέση στον ήλιο", γίνονται σκληρές εξετάσεις και τα παιδιά κάνουν εντατικά φροντιστήρια από την Ε΄Δημοτικού σε γλώσσα, μαθηματικά, φυσικές επιστήμες.

Έχω και προσωπική εμπειρία από συγγενείς και φίλους στην Αθήνα.

Μάλιστα μου ζητήθηκε (ακόμα κι από μένα !!!!) βοήθεια το καλοκαίρι που δεν δουλεύω. 

Μ' αυτό το σπορ ασχολούνται όσοι εκπαιδευτικοί έχουν αντίστοιχη "εξειδίκευση". 

Υπάρχουν δηλαδή δάσκαλοι και καθηγητές που πουλούν την εμπειρογνωμοσύνη τους, παρακολουθώντας τα θέματα γι αυτές τις εξετάσεις και ψάχνοντας στην "πηγή".

Είναι μια αγορά κι αυτή, αλλά δεν την ξέρουμε, γιατί δεν έχουμε πρότυπο στην  μικρή μας πόλη ...την Καρδίτσα.

Ερωτήματα

1) Τι θα γινόταν, αν είχαμε πρότυπο στην Καρδίτσα ;;;;;

Δεν θα ήθελαν όλοι να στείλουν τα παιδιά τους εκεί, κι εμείς οι εκπαιδευτικοί μαζί;;;; Μην πω κι ακόμα περισσότερο εμείς οι εκπαιδευτικοί.

"Σε ποιο σχολείο πάει το παιδί σου;"

"Α! εμένα πάει στο πρότυπο!"

Δεν θα πρόσθετε διδακτική "υπεραξία" σε όποιον θα δούλευε εκεί;;;  

"Που διδάσκεις;"

"Εγώ; εγώ είμαι στο πρότυπο!!"

Δεν θα δούλευαν τα φροντιστήρια και γι αυτό ;;;;

 

2) Κάτι που δεν ξέρουν πολλοί.

Υπάρχει ΕΛΜΕ προτύπων -με πρόεδρο, γραμματέα και όλα τα συναφή- που έχει διαγραφεί από την ομοσπονδία μας (ΟΛΜΕ), διότι η ίδρυσή της συνιστά κατάφωρη παραβίαση του καταστατικού, αφού οι ΕΛΜΕ ορίζονται γεωγραφικά, άρα τα πρότυπα -που είναι σχεδόν όλα (νομίζω) στην Αθήνα- θα μπορούσαν να υπαχθούν στις κατά τόπους ΕΛΜΕ.

Επιπλέον: Βρέθηκα σε συνέλευση προέδρων όπου  πρώτη φορά είχε τεθεί το θέμα, ως ερώτημα, της διαγραφής της προκλητικής ΕΛΜΕ προτύπων (Φλεβάρης του 2012) και δεν ήξερα τίποτα σχετικό, οπότε ρώτησα, για να μάθω. 

Δεν ρώτησα βέβαια τους Δακίτες. 

Τότε ειπώθηκε από τους προέδρους να τους δοθεί χρόνος να ενημερωθούν και δεν πάρθηκε απόφαση. Η  ΟΛΜΕ είπε στην ΕΛΜΕ προτύπων πως θα ερευνήσει καλύτερα και ουσιαστικά εννοούσε "I'll be watching you". 

Πρότεινε δε την ένταξη των πειραματικών προτύπων στις κατά τόπους ΕΛΜΕ, διάλυση της εΛΜΕ προτύπων και να κλείσει το θέμα.

Ξανασυζητήθηκε το ίδιο θέμα και στο συνέδριο (30 Ιούνη - 3 Ιούλη), όπου αποφασίστηκε η διαγραφή της. 

Η τελική επιβεβαίωση της διαγραφής ήρθε ένα χρόνο πριν (Ιανουάριος 2014)

σε συνέλευση προέδρων (που είχε πάει η Διονυσία, αν δεν απατώμαι) αλλά τότε το θέμα ήταν οι απολύσεις. Ποιος ασχολούνταν με την ΕΛΜΕ προτύπων ;;; 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΛΜΕ

Σάββατο, 25/1/2014 στις 10 π.μ. στο Ξενοδοχείο «ΑΜΑΛΙΑ»

(Λεωφ. Αμαλίας 10, τηλ: 210 3237300)

ΘΕΜΑΤΑ Η.Δ.

1.      Εισήγηση – Πρόγραμμα δράσης του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ

2.      Οριστική διαγραφή της ΕΛΜΕ Προτύπων από τη δύναμη της ΟΛΜΕ


Ο λόγος της διαγραφής είναι ότι τα πρότυπα ήταν οι καλύτεροι υπερασπιστές όλων των πολιτικών που εφαρμόστηκαν εναντίον του Δημόσιου σχολείου και ειδικά στην "αυτοαξιολόγηση - αξιολόγηση" ήταν "πουλέν".

Υπήρχε μια διάχυτη ανυποληψία για την ΕΛΜΕ αυτή και την πρόεδρό της, γιατί ήταν γνωστά στη (μεγάλη) Αθήνα πολλά περιστατικά παράτυπων συνδικαλιστικών αδειών, μειωμένων ωραρίων, διαφθοράς, προσπάθειας επιρροής κρίσεων στα πρότυπα και πειραματικά.

Όλα αυτά τα βρήκαν και τα επιβεβαίωσαν κατά τύχη και εκπαιδευτικοί που ήθελαν να στείλουν τα παιδιά τους σε πρότυπο σχολείο της περιοχής τους ή συναναστρέφονταν εκπαιδευτικούς που δούλευαν εκεί.

Η ΕΛΜΕ προτύπων και η πρόεδρός της ήταν ασύδοτη και έχαιρε της ασυλίας όλων των υπουργών.

Η πρόεδρος της ΕΛΜΕ προτύπων είναι  η "κ". Παπατσίμπα Λαμπρινή

 

Επιπλέον από alfavita:

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει αναστάτωση στον εκπαιδευτικό κόσμο με διάφορες ανακοινώσεις για τη λειτουργία των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Το alfavita.gr  σε επικοινωνία με τον κύριο Δ. Ζέρβα, Διευθυντή του γραφείου του υπουργού Παιδείας, διαψεύδει  την ανακοίνωση περί Πειραματικών και Προτύπων Σχολείων της κας Παπατσίμπα αναφορικά με την μη κατάργηση των εξετάσεων, κατά τα λοιπά ισχύει το επίσημο δελτίο του ΥΠΟΠΑΙΘ.


Το alfavita.gr επικοινώνησε με την πρόεδρο της ΕΛΜΕ Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων Λ.Παπατσίμπα η οποία δήλωσε ότι σε συνάντηση που είχαν την Δευτέρα με τον Διευθυντή του Γραφείου του υπουργού Παιδείας Δ.Ζέρβα, ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και ότι ισχύουν οι προγραμματικές δηλώσεις.

Θυμίζουμε ότι ο Υπουργός Παιδείας είχε δηλώσει στην Βουλή ότι οι εξετάσεις θα δοθούν για την είσοδο στα πειραματικά σχολεία κανονικά φέτος, για τελευταία φορά, ενώ ο αναπληρωτής του κ. Κουράκης, μία ημέρα μετά, δήλωνε ότι οι εξετάσεις θα καταργηθούν από φέτος.

Η κ. Λ.Παπατσίμπα τόνισε στο alfavita.gr πως ότι αλλαγές, γίνουν πρέπει να γίνουν μέσω διαλόγου και να είναι επιστημονικά βασισμένες και τεκμηριωμένες. Η ΕΛΜΕ  διαθέτει επιστημονικές έρευνες για το ζήτημα, ενώ σκοπεύει να διοργανώσει μια ημερίδα για το θέμα των προτύπων-πειραματικών.

 

Είναι πολλά τα συμφέροντα ....



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου