Παρασκευή, 15 Μαΐου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Παπαστάθη,

εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Δράσης

(Ενημερωτικό #3 – 2015)

Καρδίτσα 13/5/2015

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Οι αιτήσεις παραίτησης κατά κλάδο/ειδικότητα που υποβλήθηκαν στο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας από 20 έως 30-4-2015 έχουν ως εξής:

 

ΚΛΑΔΟΣ/ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ
ΠΕ01 – ΘΕΟΛΟΓΟΙ
2
ΠΕ03 – ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΙ
1
ΠΕ04.01 – ΦΥΣΙΚΟΙ
1
ΠΕ07 – ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ
1
ΠΕ09 – ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΙ
2
ΠΕ11 – ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
1
ΠΕ17.01 – ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΣΕΤΕΜ
1
ΠΕ17.02 – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΙ ΑΣΕΤΕΜ
1
ΠΕ17.08 – ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΙ ΤΕΙ
1
ΠΕ18.02 – ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
2
ΔΕ01.02 – ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΕΣ
1
ΣΥΝΟΛΟ
14

 

Επισημαίνουμε τα παρακάτω:

  1. Οι αιτήσεις παραίτησης που υποβλήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο του Απριλίου θεωρούνται ότι έχουν γίνει αποδεκτές και οι υπαλληλικές σχέσεις λύονται αυτοδίκαια με τη λήξη του διδακτικού έτους.
  2. Ανάκληση της αίτησης μπορεί να γίνει μέσα σε ένα μήνα από την ημερομηνία της αρχικής αίτησης.
  3. Οι φετινές παραιτήσεις θα συμπεριληφθούν στα οργανικά κενά για τις μεταθέσεις. Επομένως οι μεταθέσεις από ΠΥΣΔΕ σε ΠΥΣΔΕ δεν προβλέπεται να εξεταστούν πριν τον Ιούνιο.
  4. Οι συνταξιοδοτήσεις του 2013 για το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας ήταν 57. Οι αποχωρήσεις το ημερολογιακό έτος 2014 ήταν 46. Το 1ο τετράμηνο του 2015 είχαμε μία (1) συνταξιοδότηση μέσω ΚΥΣΔΕ.

 

 

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Στις 11 Μαΐου δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ: ΝΟΜΟΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘ. 4325 «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης − Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση. Αποκατάσταση αδικιών και άλλες διατάξεις» του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Τα κύρια σημεία του για την εκπαίδευση είναι η απαγόρευση της πολιτικής επιστράτευσης των απεργών, η αποκατάσταση του τεκμηρίου της αθωότητας στην πειθαρχική διαδικασία, η κατάργηση της αυτοδίκαιης αργίας, η συμμετοχή δύο (2) αιρετών εκπροσώπων στα Πειθαρχικά Συμβούλια, η  κατάργηση του «θεσμού» της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. Με τα άρθρα 17 και 18 επανασυστήνονται οι καταργηθέντες κλάδοι και ειδικότητες της ΤΕΕ και επαναπροσλαμβάνονται στις οργανικές τους θέσεις όλοι οι συνάδελφοι που βρίσκονταν σε διαθεσιμότητα, ύστερα από δύο χρόνια επίμονων, αδιάλειπτων και ανυποχώρητων αγώνων. Η νίκη δεν είναι μόνο για τους συναδέλφους που επιστρέφουν, αφορά ολόκληρη την εκπαιδευτική κοινότητα! Ο φόβος πως θα είμαστε οι επόμενοι «διαθέσιμοι» δείχνει να μην υπάρχει  πια.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι:

Η δικαίωση κατακτήθηκε… δεν δωρίστηκε!

 

 

Όλα τα ενημερωτικά της Εκπαιδευτικής Δράσης (Α/θμιας και Β/θμιας) μπορείτε να τα αναζητήσετε στο: http://ekpaideutikidrasi.wix.com/index

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου