Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

                                                                                      Καρδίτσα   23/ 2 / 2012

ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ   

ΗΡΩΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ 3
ΤΗΛ. : 2441026197 – 27646                         ΠΡΟΣ         MME
FAX : 24410 26197                                                        


ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ


Οι εκπαιδευτικοί της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Καρδίτσας συμπαραστέκονται στον δίκαιο αγώνα των αγροτών της περιοχή μας. 

Είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα τους για να μείνουν στον τόπο τους, για να μην ξεριζωθούν από τα χωράφια τους, για τη δυνατότητα παραγωγής ποιοτικών και φτηνών προϊόντων, για ικανοποιητικές κατώτερες εγγυημένες τιμές. Για να ανατραπεί η πολιτική που μειώνει την αγροτική παραγωγή, μετατρέποντας τη χώρα μας σε χώρα εισαγωγής μεταλλαγμένων και άλλων αμφίβολης ποιότητας αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων σε πολύ υψηλές τιμές ενισχύοντας την εξάρτησή της. Για να ανατραπεί η πολιτική που συρρικνώνει τη μικρομεσαία αγροτιά, με αποτέλεσμα την απόγνωση χιλιάδων νέων αγροτών, που ενώ επιθυμούσαν να παραμείνουν και να καλλιεργήσουν τη γη τους, οδηγήθηκαν στη χοάνη των μεγάλων πόλεων και της ανεργίας

Ο αγώνας τους είναι και δικός μας. Η πολιτική που πλήττει το εισόδημα των αγροτών είναι αυτή που απαξιώνει τη δημόσια παιδεία, που μειώνει τους μισθούς, που αυξάνει τα όρια συνταξιοδότησης που διαλύει την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη. Είναι η πολιτική της άγριας φοροεπιδρομής, του κλεισίματος των σχολείων, της απόσυρσης του κράτους από την υποχρέωσή του να παρέχει στους μαθητές μας, στα παιδιά μας, βιβλία και μόρφωση, δωρεάν μεταφορές συγκοινωνία. 
           
Είναι η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης και κατά συνέπεια της αμάθειας και της σχολικής εγκατάλειψης που φέρνουν τα μέτρα συγκυβέρνησης και Τρόικας που περιλαμβάνονται στα Μνημόνια. Αυτή την πολιτική μόνο το ενιαίο μαχητικό λαϊκό κίνημα μπορεί να την αντιμετωπίσει.

ΜΑΖΙ  ΑΓΡΟΤΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΕΟΛΑΙΟΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για :
·         ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΗ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.
·         ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ.
·         Να καταργηθεί το βάρβαρο και δουλοπρεπές μνημόνιο κυβέρνησης – ΕΕ – Δ.Ν.Τ., το μεσοπρόθεσμο και όλα τα μέτρα που απορρέουν από αυτά.

ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ




Για το Δ. Σ. της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
  


  ΦΥΤΣΙΛΗΣ ΑΛΕΞΗΣ                                                                                 ΛΑΠΠΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου