Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ : Ποιούς εκπροσωπούν;

Mια συνέλευση που δεν  τελείωσε ,  μια προσπάθεια που συνεχίζεται…
Πριν αποχαιρετήσουμε το τριώδιο  ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ «έχασαν» τις μάσκες τους. Στην έκτακτη  Γ.Σ. της Παρασκευής  17/2  τα παρόντα μέλη του συλλόγου  έγιναν μάρτυρες  ενεργειών που απροκάλυπτα στόχο έχουν:
-Να παρεμποδίσουν έστω και πραξικοπηματικά κάθε πρωτοβουλία που συγκρούεται με τα μέτρα που  ψηφίζει και εφαρμόζει η κυβέρνηση Παπαδήμου
-Να ακυρώσουν κάθε ζωντανή διαδικασία που μετασχηματίζει το σύλλογό μας από ένα γραφειοκρατικό όργανο - συμπλήρωμα της διοίκησης, σε εστία διαλόγου, αλληλεγγύης και αντίστασης.
 Αφού όλο το προηγούμενο διάστημα καταψήφιζαν,μετέθεταν ή χλεύαζαν κάθε πρόταση στο ΔΣ που  έβγαινε εκτός του πλαισίου κίνησης της διαλυτικής, γραφειοκρατικής και αποπροσανατολιστικής γραμμής της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ,
αφού δεν έκαναν  ούτε τον κόπο να μαζικοποιήσουν τη ΓΣ υιοθετώντας την πρόταση  μας για περιοδεία στα σχολεία
αφού είδαν ότι παρ’ όλα αυτά η συνέλευση έγινε και θα αναγκαζόντουσαν από την πλειοψηφία των παρόντων  συναδέλφων να  υλοποιήσουν αυτά που επιδέξια το προηγούμενο διάστημα  στο ΔΣ καταψήφιζαν,
διέλυσαν μια συνέλευση που ήταν έτοιμη να πάρει αποφάσεις που στόχο είχαν να ζωντανέψουν τον σύλλογο και να τον προετοιμάσουν για τους αγώνες που θα κληθούμε να δώσουμε:
απέδειξαν ότι  αυτό το ΔΣ είναι αναντίστοιχο τόσο των διαθέσεων όσο και των αναγκών  των εκπαιδευτικών .
Η συγκυβερνητική πλειοψηφία του ΔΣ  αν και γελοιοποιείται προσπαθώντας να αντιπολιτευτεί τον εαυτό της, ισχυροποιείται  με την απουσία μαζικών διαδικασιών, αντλεί δύναμη από τον φόβο και την σύγχυση. Είναι το χέρι της τρόικας και του τραπεζοτσολιά Παπαδήμου στο σύλλογό μας. Εμποδίζουν κάθε τι  ενωτικό και αγωνιστικό.
Ενότητα δεν είναι να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας και να χαριεντιζόμαστε ανέμελα στο ΔΣ όταν  η εκπαίδευση διαλύεται , εκπαιδευτικοί απολύονται ,  ο λαός εξανδραποδίζεται και η χώρα παζαρεύεται. Αποδείχτηκε πιο σύντομα απ’ όσο πιστεύαμε η ορθότητα να μη «μοιραστούμε» τις καρέκλες του ΔΣ μαζί τους Την ενότητα της «καρέκλας»,και του κυβερνητικού συνδικαλισμού δεν θα την υπηρετήσουμε.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους  να συζητήσουν και να διαμορφώσούν ένα πρόγραμμα δράσης που να απαντά στις ανάγκες των καιρών. Να ζωντανέψουμε το σύλλογο συζητώντας σε κάθε σχολείο για το πως θα απαντήσουμε στην επίθεση που δεχόμαστε.
-Να εκλέξουμε συνδέσμους σε κάθε σχολείο
-Να δημιουργήσουμε επιτροπή αγώνα για να συντονιστούμε παρακάμπτοντας την αδράνεια των ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ
-Να ματαιώσουμε τις αξιολογήσεις/ απολύσεις  που δρομολογούν
-Να  αποτρέψουμε τις υποβαθμίσεις συγχωνεύσεις .
-Να δημιουργήσουμε ΜΕΤΩΠΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ (εκπ/κοι,γονείς σπουδαστές,μαθητές) Κομμάτι ενός συνολικού κινήματος ανατροπής των πολιτικών του μνημονίου  που υλοποιεί η κυβέρνηση  τουΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, της Τρόικας και των  δοσιλόγων της.
-Να αναλάβουμε πρωτοβουλίες συντονισμού με πρωτοβάθμια σωματεία  κόντρα στην παραιτημένη απ’ τον αγώνα ΑΔΕΔΥ
-Να συμμετάσχουμε στον αγώνα ενάντια στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ  διαμορφώνοντας δίκτυο αλληλεγγύης και αγώνα ενάντια τους
-Να επικαιροποιήσουμε τη στάση μας στο ζήτημα των ΡΟΜΑ υπερασπιζόμενοι ένα δημόσιο σχολείο που προσφέρει παιδεία σε όλους κόντρα στο Φαρισαϊσμό του Υπουργείου Παιδείας και τα φοβικά σύνδρομα μιας απελπισμένης κοινωνίας .
Να συζητήσουμε τις αποφάσεις,ν’ αποφασίσουμε τον  αγώνα, ν’ αγωνιστούμε...
γιατί  Δεν νικά εκείνος που έχει δίκιο, αλλά αυτός που παλεύει γι' αυτό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου