Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Η διαφθορά αποτέλεσμα της ατιμωρησίας

«Το φαγοπότι και το πάρτι στο ΙΚΑ τελείωσαν»Ο Γ. Κουτρουμάνης ενημερώνοντας την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, τόνισε ότι είναι θέμα χρόνου η εξακρίβωση κι άλλων ονομάτων εμπλεκόμενων προσώπων. «Το φαγοπότι και το πάρτι τελείωσαν» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Την επιτροπή ενημέρωσε και ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, επισημαίνοντας ότι «τα στοιχεία που θα προκύψουν στο άμεσο διάστημα θα είναι συνταρακτικά». Νωρίτερα ο υπουργός αναφέρθηκε και στις 40.000 συντάξεις-μαϊμού που διακόπηκαν.

Πολύ σωστά. Και θα ακούμε κάθε μέρα για απάτες όχι μόνο στο ΙΚΑ αλλά και σε άλλους δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις. Αν βάλουμε και τις ανεξιχνίαστες περιπτώσεις αυτών που κατάφεραν να καλύψουν τα ίχνη τους το μέγεθος είναι πολύ μεγάλο.
Τιμωρήθηκαν όλοι αυτοί; Και πως έγινε αυτό γιατί από λόγια χορτάσαμε.

Αφού είναι τόσο έντονο αυτό το φαινόμενο γιατί δεν δημιουργήθηκε συγκεκριμένο τμήμα δικαιοσύνης που με ταχύτατες διαδικασίες να ελέγχει και να τιμωρεί αυστηρά τους υπαίτιους με κατασχέσεις. Μήπως όλους αυτούς τους προήγαγε το υπάρχων πολιτικό σύστημα; Μήπως η διάσταση όσων γλύψανε το μέλι είναι τεράστια;

Η κύρια υπαίτιος της απάτης στο ΙΚΑ είπε ότι στην αρχή έκανε κάποιες παράνομες εγκρίσεις και όταν είδε ότι δεν υπήρχε κανένας έλεγχος διότι ο γενικότερος μηχανισμός ήταν ανεπαρκής άρχισε να το κάνει κατά συρροή.

Το πρόβλημα δεν είναι και τόσο απλό.
Είναι κατ εξοχήν συνειδησιακού και πνευματικού επιπέδου.
Θα μπορούσε κάλλιστα η εν λόγω κυρία να το αναφέρει και έτσι να θωρακιστεί πριν την ανεξέλεκτη παρανομία. Γιατί δεν το έκανε; Γιατί όσοι βρίσκονται σε νευραλγικές θέσεις γλυκαίνονται όταν βλέπουν το μέλι; Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο;
Είναι η λογική ότι όλα καταρρέουν, λόγω διαφθοράς λόγω ανικανότητας και αδιαφορίας αυτών που κυβερνούσαν με την ψήφο έντιμων πολιτών αλλά το πιο σημαντικό εξαιτίας του διάτρητου νομοθετικού μας συστήματος και της Δικαιοσύνης που επηρεάζεται από την πολιτική δηλαδή εξυπηρετούσε κυβερνητικά συμφέροντα.
Η δικαιολογία όλων των καταχραστών μου θυμίζει τη λογική των παιδιών που κάνουν φασαρία την τάξη και απαντούν ως εξής: "...γιατί κύριε λέτε εμένα. Οι άλλοι δεν μιλάνε;"

Όλοι υποπτευόμασταν ότι ισχύουν, τα βλέπαμε εδώ και χρόνια όταν ο υψηλόβαθμος υπάλληλος της εφορίας, των περισσότερων  ΔΕΚΟ, ο Βουλευτής της περιοχής μας, ο Διευθυντής παραρτήματος Υπουργείου  στη γειτονία μας έμενε σε μεζονέτα και μαθαίναμε συχνά πυκνά για καινούργιες αγορές του σε ακίνητα, εξοχικά κλπ γνωρίζοντας τι συμβαίνει (Εγκλωβισμένοι στο καβούκι μας, τους λέγαμε και μπράβο).

Τι θα γίνει όμως με όλους αυτούς. Μια απλή καταγραφή των δύο τελευταίων μηνών σε οικονομικές παρανομίες ξεπερνά τα 3 δις.

-Ποιός θα καταφέρει να πάρει πίσω τα κλεμμένα που πολλά έχουν βγεί ήδη στο εξωτερικό;
-Ποιός θα αναλάβει να τους δεσμεύσει τις περιουσίες τους μέχρι να αποδείξουν ότι τις απόκτησαν νόμιμα, αλλιώς να τις κατάσχει.
-Ποιός θα είναι αυτός που θα επιβραβεύσει όλους αυτούς που τόσα χρόνια ζούσαν νόμιμα κάνοντας την δουλειά τους υπεύθυνα και αποδοτικά χωρίς να βάζουν το χέρι τους στο μέλι, τοποθετώντας τους στις θέσεις των άλλων; 
-Ποιός αντί να κόβει 32% στους μισθούς των νέων υπαλλήλων να μην βάζει στόχους και μπόνους κυρίως σ' αυτούς που και καθαρές ιδέες έχουν και διάθεση για δημιουργική εργασία.
-Ποιά πολιτική θα πείσει τον λαό ότι θα υπάρχει ανεξάρτητη δικαιοσύνη;
-Ποιά πολιτική θα εκμηδενίσει τα καρτέλ;
-Ποιός θα μπορέσει να θωρακίσει το Σύνταγμα και την τήρηση των νόμων από τους αετονύχηδες.
-Ποιός θα κρατήσει και θα εφαρμόσει όλα όσα λεει πριν τις εκλογές, και μετά την ανάληψη της θητείας του;

Φυσικά είναι αυτονόητο ότι μετά τις συνεχείς αποκαλύψεις παρανομιών για χρόνια και της ενδογενούς αδυναμίας της εφαρμογής των νόμων εναντίων αυτών, οι συγκεκριμένες πολιτικές που κυριαρχούσαν την τελευταία 30ετία στην Ελλάδα είναι ανίκανες. Αντι αυτων προωθούν συμπίεση μισθών ξεκινώντας ύπουλα, με κατακόρυφη πτώση, από τον χαμηλότερο μισθό στους νέους ώστε με τα χρόνια να μην φτάσει ποτέ στα ποσά που ίσχυαν μέχρι σήμερα.
Αυτές οι πολιτικές δεν μιλάνε για καμμία ουσιαστική αλλαγή. Δυο χρόνια η φράση "τρόποι ανάπτυξης" δεν βγήκε από το στόμα τους.

Τα καινούργια κόμματα που έρχονται, θα δράσουν ως καταλύτες για τις αλλαγές αυτές. Αν μάλιστα 2 ή 3 από αυτά μπούν στη Βουλή που αυτό διαφαίνεται καθαρά από όλες τις δημοσκοπήσεις και από αυτά που ακούγονται στις καθημερινές μας συζητήσεις θα προκαλέσουν πολύ σοβαρές αλλαγές στο μετεκλογικό σκηνικό δεδομένου ότι τα δύο κόμματα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν θα έχουν τις απαιτούμενες 180 έδρες που απαιτούνται για να μπορούν να προωθήσουν ότι τροποποίηση τους συμφέρει στο Σύνταγμα το 2013.
Το στοίχημα είναι αν θα κρατηθούν ανεξάρτητα και δεν ενσωματωθούν σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Ακούγονται πολλά. Όπως για μυστικές συμφωνίες ΠΑΣΟΚ με κάποια άλλα κοντινά αριστερά κόμματα-κλώνους, αλλά και ΝΔ με ΛΑΟΣ κλπ. Θέλει πολύ προσοχή και σωστή ενημέρωση. Η κατάσταση ειναι και θα είναι κρίσιμη.

Το άλλο που θα φανεί στις εκλογές θα είναι και πόσοι είναι αυτοί που ακόμα πιστεύουν ότι οι παλιές πολιτικές θα μπορέσουν να διορθώσουν την κατάσταση στην Ελλάδα... που πάει για περισσότερη ύφεση και κατάρρευση (και επιπλέον χωρίς Εθνική κυριαρχία).

Το φαγοπότι και το πάρτι τελείωσαν αλλά μαζί και η Ελλάδα...

-----------------------------
Κάποιοι άνθρωποι αλλάζουν κόμμα για χάρη των αρχών τους και κάποιοι άλλοι αλλάζουν τις αρχές τους για χάρη του κόμματος.

Winston  Churchill


AΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου