Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

120.000 τετραγωνικά μέτρα χωρίς χαράτσι!!!!

1.100 ακίνητα της Αλουμίνιον του Μυτιληναίου δεν χρεώθηκαν με το χαράτσι της ΔΕΗ!

1.100 ακίνητα της Αλουμίνιον του Μυτιληναίου δεν χρεώθηκαν με το χαράτσι της ΔΕΗ! Διακρίσεις στο ποιοι χρεώθηκαν με το «χαράτσι» για τα ακίνητα και ποιοι όχι
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα και γι’ αυτό έχουν εξαγριωθεί οι πολίτες και το αποδεικνύουν στις κάλπες.
Ο νόμος που επέβαλε το περίφημο χαράτσι στα ακίνητα μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ προβλέπει ότι αυτός επιβάλλεται σε όλα τα ακίνητα που αφορούν εμπορική ή οικιακή χρήση και ότι εξαιρούνται από αυτό μόνο τα ακίνητα που ανήκουν στο ευρύτερο δημόσιο, καθώς και όσα κτίρια χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εκπλήρωση θρησκευτικών, φιλανθρωπικών, εκπαιδευτικών, καλλιτεχνικών, αθλητικών ή κοινωφελών σκοπών.
Είχαμε λοιπόν την ψευδαίσθηση ότι τουλάχιστον απέναντι του συγκεκριμένου «χαρατσιού» όλοι οι υπόλοιποι είμαστε ίσοι, φαίνεται όμως ότι και σε αυτή την περίπτωση κάτι τέτοιο δεν ισχύει. Η περίφημη εταιρεία Αλουμίνιον του κ. Μυτιληναίου φαίνεται ότι και εδώ τυγχάνει ειδικής μεταχείρισης, αφού ενώ έχει στην κατοχή της περίπου 1.100 ακίνητα (σπίτια και καταστήματα) στην Βοιωτία και συγκεκριμένα στην περιοχή Παραλία Διστόμου (ή Άσπρα Σπίτια), όλως περιέργως δεν χρεώθηκε με «χαράτσι» όπως συνέβη με όλους τους υπόλοιπους κάτοικους σε όλους τους γύρω οικισμούς αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα. Τα συγκεκριμένα ακίνητα της Αλουμίνιον έχουν συνολικό εμβαδό πάνω από 120.000 τετραγωνικά μέτρα, δηλαδή μιλάμε για εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που χαρίστηκαν (και χαρίζονται) παρανόμως στον μεγαλοεπιχειρηματία κ. Μυτιληναίο, που …απειλεί μάλιστα και να πάρει την έδρα των επιχειρήσεών του εκτός Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου