Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

19:20Η χούντα Σαμαρά επεκτείνεται και στο διαδίκτυο

19:20Η χούντα Σαμαρά επεκτείνεται και στο διαδίκτυο
19 Ιουνίου 2013 headlines
Το troktiko.eu & η εφημερίδα «Το ΧΩΝΙ» ξεκινούν δικαστική διαμάχη με την ΕΕΤΤ και το υπουργείο οικονομικών για το nerit.gr

Την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013 κατοχυρώσαμε ΝΟΜΙΜΟΤΑΤΑ και ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ, ακολουθώντας απαρέγκλιτα την προβλεπόμενη διαδικασία το domain nerit.gr (Την ίδια μέρα, να θυμίσουμε, ο Κεδίκογλου είχε ανακοινώσει το όνομα του νέου δημόσιου οργανισμού που υποτίθεται ότι θα λειτουργούσαν άμεσα).
Η κατοχύρωση του nerit.gr από ιδιώτες φυσικά και αυτονόητα συνθλίβει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης περί οργανωμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης του δημόσιου φορέα Ραδιοτηλεόρασης καθώς και τους αστείους ισχυρισμούς τους ότι υπήρχε προετοιμασία πολλών εβδομάδων πριν την ανακοίνωση του κλεισίματος της ΕΡΤ.
Η κατοχύρωση του nerit.gr από ένα blog αποδεικνύει περίτρανα ότι το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν απλά μια ΑΜΕΣΑ ΕΚΤΕΛΕΣΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ που απαίτησε ελληνικό δημοσιοϋπαλληλικό αίμα και Σαμαράς και Στουρνάρας έτρεξαν να το δώσουν την επόμενη μέρα (ΑΜΕΣΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ) με το κλείσιμο της ΕΡΤ. Κανένα σχέδιο δεν είχαν. Έκλεισαν την ΕΡΤ γιατί μόνο έτσι θα μπορούσαν να διώξουν 2.500 δημοσίους υπαλλήλους που είχε ζητήσει η τρόικα και δεν είχε ετοιμάσει ακόμη ο Μανιτάκης. Είπαμε… απολύονται οι υπάλληλοι που υπηρετούν σε οργανισμούς που κλείνουν. Και ξεκινήσαμε με την ΕΡΤ. Τόσο απλό.
Αυτά ως προς την ουσία. Πάμε τώρα στο ρεπορτάζ…
Επειδή υπάρχουν και άλλοι δημόσιοι υπάλληλοι (όχι από αυτούς που απολύονται) που προκειμένου να εκτελέσουν την εντολή ενός υπουργού (ακόμη και παράνομη) είναι διατεθειμένοι να ξεχάσουν και τα ελληνικά που ξέρουν, έχει αξία να αναφέρουμε τα εξής:
Εκείνη την Τετάρτη, 12 Ιουνίου, μέσω της WEBTEC, εταιρείας με την οποία συνεργαζόμαστε, κατάφεραμε και κατοχύρωσαμε τη συγκεκριμένη ηλεκτρονική διεύθυνση (nerit.gr), επειδή ΗΤΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Και ήταν ελεύθερη και διαθέσιμη επειδή μέχρι εκείνη τη στιγμή κανείς άλλος δεν είχε θελήσει να την κατοχυρώσει. Αν ήθελε, θα το είχε κάνει.
Άρα, εκείνη τη στιγμή που ο blogger του troktiko.eu μπήκε στη διαδικασία να κατοχυρώσει το nerit.gr, ήταν ο πρώτος Έλληνας που θέλησε να το κάνει. Μέχρι εκείνη τη στιγμή ο Κεδίκογλου ή ο Στουρνάρας δεν είχαν δείξει την παραμικρή θέληση να το κατοχυρώσουν. Την παραμικρή… Ούτε αίτηση είχαν κάνει. Ούτε τη διαδικασία είχαν ξεκινήσει. Ούτε καν είχαν ρωτήσει πως γίνεται η κατοχύρωση. Τίποτα.
Από εκεί και πέρα, τα γεγονότα είναι λίγο πολύ γνωστά. Το nerit.gr σε μια καθαρά συμβολική κίνηση αναμεταδίδει το κομμένο πρόγραμμα της ΕΡΤ, γίνεται διεθνές θέμα, παίζει παντού, δέχεται εκατοντάδες χιλιάδες επισκέψεις μέχρι την Παρασκευή το βράδυ οπότε η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) με μια «απίστευτη» απόφαση, που δεν στηρίζεται πουθενά και δεν έχει την παραμικρή νομική βάση, αποφάσισε να το κλείσει. Επειδή τους το ζήτησε ο Στουρνάρας.
Λοιπόν κύριοι, σας έχουμε νέα…
Από εχθές το βράδυ ο blogger του troktiko.eu που είχε κάνει την κατοχύρωση στο όνομά του μεταβίβασε το nerit.gr στη ΣΑΡΙΣΑ Ε.Π.Ε., την εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα το ΧΩΝΙ.
Αυτή τη στιγμή οι νομικοί της εφημερίδας «Το ΧΩΝΙ» μελετούν τα στοιχεία και ετοιμάζουν τη κοινή δικαστική αντεπίθεση μας. Θα κληθείτε σύντομα να δώσετε εξηγήσεις. Ακόμη και στα ευρωπαϊκά δικαστήρια, αν χρειαστεί.
Φυσικά το troktiko &  Το ΧΩΝΙ θα αναλάβουν τον «επικοινωνιακό πόλεμο».
Δεσμευόμαστε…
Δεν θα υπάρχει ούτε ένας Έλληνας που να μην μάθει για τη δεύτερη φασιστική κίνηση της κυβέρνησης αυτή τη φορά στο διαδίκτυο. Και ακριβώς επειδή έχει να κάνει με το διαδίκτυο, θα σας μισήσουν και ακόμη και οι δικοί σας οπαδοί. Όσοι δεν σας είπαν φασίστες με την ΕΡΤ, θα σας πουν τώρα.
Επαναλειτουργήστε το nerit.gr ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ, όπως ακριβώς το κλείσατε. Τόσο ΑΜΕΣΑ και ΓΡΗΓΟΡΑ.
Όταν ο κόσμος πληροφορηθεί για το πώς πήρε τις αποφάσεις του ο Πρόεδρος της ΕΕΤΤ βραδιάτικα… (με όλες τις λεπτομέρειες την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ) θα γελάσει ο κάθε πικραμένος δημοκράτης (ακόμα και νεοδημοκράτης). Και μετά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πώς θα μας πείσει η κυβέρνηση ότι δεν έχει επιβληθεί χούντα στην Ελλάδα, με «μαύρο» στην οθόνη και φασιστικό κλείσιμο site στο διαδίκτυο.
Αγαπητέ κύριε Στουρνάρα, που βρίσκεστε πίσω από όλα αυτά…
Αν νομίζετε ότι μπορείτε να κάνετε ό,τι γουστάρετε στο «τσιφλίκι» σας που λέγεται Ελλάδα, επειδή έτσι σας είπε η Μέρκελ, είστε βαθιά γελασμένος.
Το ίδιο να πείτε και στον Πρωθυπουργό σας.
Τα υπόλοιπα διαβάστε τα την Κυριακή Στο ΧΩΝΙ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου