Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων - να παύσουν τώρα όλες οι διώξεις

ΨΗΦΙΣΜΑ
Όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων - να παύσουν τώρα όλες οι διώξεις

Η κυβέρνηση της ανοικτής συνταγματικής εκτροπής επιδιώκει με κάθε τρόπο να ισοπεδώσει ό,τι έχει απομείνει από τις δημόσιες υπηρεσίες και τα στοιχειώδη εργασιακά και πολιτικά μας δικαιώματα. Υπηρετώντας το στόχο των 14.500 απολύσεων στο δημόσιο μέσα στους επόμενους μήνες, όπως προβλέπεται από τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις, αύξησαν το ωράριο διδασκαλίας των εκπαιδευτικών προκειμένου να δημιουργήσουν τεχνητά «υπεραριθμίες» και επιχείρησαν να κλείσουν εν μία νυκτί την ΕΡΤ. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προχωρούν και στην κατασκευή «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων προς άμεση απόλυση.
Ταυτόχρονα, κάθε αντίδραση αντιμετωπίζεται με ποινικοποίηση, εκφοβισμό και καταστολή, όπως αποδεικνύει η προληπτική επιστράτευση 88.000 εκπαιδευτικών, οι οποίοι παραμένουν ακόμα επιστρατευμένοι…
Στο Ρέθυμνο, εφαρμόζοντας και εδώ την ίδια πρακτική που έχει ήδη ακολουθηθεί στα Χανιά και σε άλλες πόλεις, ασκήθηκαν αναδρομικά διώξεις σε 3 συναδέλφους, για τις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις που έγιναν στην 48ωρη γενική απεργία της 10-11 Φλεβάρη του 2012, η πορεία της οποίας κατέληξε στην κατάληψη του δημαρχείου Ρεθύμνου. Υπενθυμίζουμε ότι μαζί με το Μνημόνιο 3, η τρόικα εσωτερικού (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ψήφισε και διάταξη σύμφωνα με την οποία, οι δημόσιοι υπάλληλοι για τους οποίους εκκρεμεί δικαστική δίωξη για σχετικά αδικήματα, είναι δυνατόν να τεθούν αυτόματα σε διαθεσιμότητα και αργία.
Οι διώξεις αυτές έχουν διπλή στόχευση:
-       Πρώτον, είναι πολιτικές διώξεις. Με τις μηνύσεις αυτές στοχοποιούν επιλεγμένους πολιτικούς, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς χώρους και επιχειρούν να ποινικοποιήσουν τη δράση τους. Οι τρεις συνάδελφοι «επιλέχθηκαν» για τη συμμετοχή τους στους κοινωνικούς αγώνες της πόλης μας. Χαρακτηριστικά, διώκεται ο πρόεδρος της Ένωσης Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου και ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ και νυν αιρετός εκπρόσωπος των καθηγητών στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο.
-       Δεύτερον, πρόκειται για χονδροειδές παράδειγμα κατασκευής «επίορκων» δημοσίων υπαλλήλων, προκειμένου να «βγουν» τα νούμερα απολύσεων που έχουν συμφωνήσει με την τρόικα. «Όλως τυχαίως» και οι τρεις συνάδελφοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι…
Τα σωματεία και οι φορείς που υπογράφουμε αυτό το ψήφισμα, ζητάμε:
  1. Την άμεση παύση των πολιτικών αυτών διώξεων, με αναδρομικά κατηγορητήρια της ασφάλειας Ρεθύμνου, για τις κινητοποιήσεις της 48ωρης γενικής απεργίας στις 10-11 Φλεβάρη 2012. Ζητάμε από τη Δικαιοσύνη να τιμήσει τη συνταγματική της υποχρέωση για ανεξαρτησία.
  2. Την άμεση απαλλαγή των κατηγορουμένων από την κατηγορία της «διατάραξης οικιακής ειρήνης». Να σταματήσει τώρα η ομηρία των συναδέλφων!
Καλούμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τις ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, την ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ και τους κοινωνικούς και πολιτιστικούς χώρους, να εκδώσουν αντίστοιχα ψηφίσματα συμπαράστασης.

Οι κοινωνικοί και πολιτικοί αγώνες δεν είναι νόμιμοι ή παράνομοι, ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ.
Συγκέντρωση - συλλαλητήριο την Παρασκευή 21/6, 7μμ στο Δημαρχείο
Όλες και όλοι την Τρίτη 25 Ιουνίου στα Δικαστήρια του Ρεθύμνου στις 9πμ
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας!
Ρέθυμνο, 20/6/2013
Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ρεθύμνου
Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Ρεθύμνου
Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Σχολής Κοινωνικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης
Ενιαίος Φορέας Διδασκόντων Φιλοσοφικής Σχολής Πανεπιστημίου Κρήτης
Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Ρεθύμνου
Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Πανεπιστημίου Κρήτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου