Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης μας δείχνει τον δρόμο.

Η ΕΛΜΕ Ξάνθης μας δείχνει τον δρόμο:
 
 
.
Μηνύσεις από την ΕΛΜΕ Ξάνθης σε όποιον αναφέρεται υβριστικά ή απαξιωτικά για τους καθηγητές
ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης αποφάσισε να έρθει  σε επαφή με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, προκειμένου να  διερευνηθεί   η δυνατότητα μηνυτήριας αναφοράς για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον όποιου/ας αναφέρεται υβριστικά ή απαξιωτικά για τον κλάδο.
Σχετικά με τις επικείμενες απολύσεις καθηγητών η ΕΛΜΕ αποφάσισε στην περίπτωση που μέσα στο καλοκαίρι τεθεί σε διαθεσιμότητα ή απολυθεί έστω και ένας/μια συνάδελφος/ισσα να  καλέσει άμεσα την επόμενη μέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Β/θμιας, με σκοπό να ακολουθήσουν κινηματικές δράσεις.
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης έχει προγραμματίσει για αύριο Παρασκευή 28/6/2013 στις 2 το μεδημέρι προειδοποιητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διέυθυνση Δευτρεοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Θέμα: Αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της 26ης/6/2013

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Στη Γενική Συνέλευση που έγινε χθες (26/6/2013) στο Αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Ξάνθης:
- έγινε ενημέρωση από τον αναπληρωτή αιρετό στο ΠΥΣΔΕ Γ.Βασιλειάδη, σχετικά με τον «ονομαστικό χαρακτηρισμό υπεράριθμων εκπ/κών, σε κλάδους και ειδικότητες στα σχολεία Δ.Δ.Ε. Ξάνθης», που συζητήθηκε στο ΠΥΣΔΕ.
- συζητήθηκαν τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο, με αιχμή τις επικείμενες διαθεσιμότητες/απολύσεις και την απάντηση του κλάδου σ’ αυτές.
Αποφασίστηκε:
-  Η άμεση αναζήτηση από την ΕΛΜΕ νομικής στήριξης στα θέματα που μας απασχολούν, ώστε να είμαστε έτοιμοι/ες για οτιδήποτε συμβεί. Για το σκοπό αυτό θα έρθουμε σε επαφή με τον Δικηγορικό Σύλλογο Ξάνθης, ο οποίος θα μας κατευθύνει για τον αποτελεσματικότερο τρόπο κίνησης. Στο πλαίσιο αυτό θα διερευνηθεί και η δυνατότητα μηνυτήριας αναφοράς για συκοφαντική δυσφήμιση εναντίον όποιου/ας αναφέρεται υβριστικά ή απαξιωτικά για τον κλάδο.
- Στην περίπτωση που μέσα στο καλοκαίρι τεθεί σε διαθεσιμότητα ή απολυθεί έστω και ένας/μια συνάδελφος/ισσα το ΔΣ της ΕΛΜΕ θα καλέσει άμεσα την επόμενη μέρα συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Διεύθυνση Β/θμιας, με σκοπό να ακολουθήσουν κινηματικές δράσεις. Για τον σκοπό αυτό ζητούμε από τους συνδέσμους των σχολείων να μας στείλουν κατάσταση των συναδέλφων/ισσών με τηλέφωνα επικοινωνίας και mail (σε excel αν είναι δυνατόν), ώστε να γίνεται άμεση επαφή με τους/τις συναδέλφους/ισσες.
- Προειδοποιητική συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Β/θμια την Παρασκευή 28/6/2013 στις 2μμ.
- Όλα τα παραπάνω θα κοινοποιηθούν και στις άλλες ΕΛΜΕ ώστε να οργανωθούν και από αυτές ανάλογες δράσεις και θα κατατεθούν για συζήτηση στο συνέδριο της ΟΛΜΕ.
Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ
H Πρόεδρος 
Λουκοπούλου Μαρία  
      Ο Γραμματέας
Ψωμακέλης Κλεομένης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου