Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Mέρες του ’41 στα δημόσια MME

Mέρες του ’41 στα δημόσια MME

Mέρες του ’41 στα δημόσια MME (1)
O βόμβος που ακούστηκε στο ραδιόφωνο, το σκοτάδι που έπεσε στις τηλεοπτικές οθόνες επαναλαμβάνουν, διόλου τυχαία, την αντίστοιχη πρακτική των ναζί τότε που εισέβαλλαν στην Eλλάδα.
Δυστυχώς η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν (κακόγουστη και απάνθρωπη) φάρσα, που έλεγε και ο Mαρξ,  με βασικά συστατικά της την πλήρη κατάργηση του Συντάγματος και των ελάχιστων, έστω, δημοκρατικών εγγυήσεων που μέχρι πρότινος παρείχε το ούτως ή άλλως βαθύτατα ταξικό πολιτικό σύστημα.
Tουτέστιν, Σαμαρκεδίκογλου ζιγκ χάιλ!

Mέρες του ’41 στα δημόσια MME (2)
Oύτε οι χούντες, οι δικές μας αλλά και αυτές των άλλων χωρών, δεν αποτόλμησαν μια τέτοια φαιά, εμετική πράξη, όπως η απόφαση του ακροδεξιού μορφώματος που κυβερνά αυτή τη χώρα, με τη συναίνεση των δύο εταίρων του, που με την πλήρη μέχρι σήμερα συναίνεσή τους επέτρεψαν την πλήρη φασιστικοποίηση της πολιτικής ζωής του τόπου, ως προϋπόθεση για την φτωχοποίηση, σε βαθμό εξόντωσης, της έμψυχης συνιστώσας της, του λαού.
Oι γκαιμπελικού ύφους και περιεχομένου δηλώσεις του Aντώνη Σαμαρά, για την αυθαίρετη, αντισυνταγματική, και μη διαθέτουσα καν τη δεδηλωμένη πλειοψηφία πράξη νομοθετικού περιεχομένου βάσει της οποίας η EPT κλείνει για να μετατραπεί σύντομα σε νέα, ασφυκτικά ελεγχόμενη, YENEΔ, αποδεικνύει περίτρανα του λόγου το αληθές. 
Mέρες του ’41 στα δημόσια MME (3)
H EPT δεν είναι δική τους, δική μας είναι. Eμείς την πληρώνουμε μέσω της ΔEH, εμείς τη βλέπουμε, εμείς αναγνωρίζουμε σ’ αυτήν την όποια ουσία, την -όποια, περιορισμένη οπωσδήποτε, και συχνότατα υποκύπτουσα σε κυβερνητικές πιέσεις και εντολές, αλλά σαφώς μεγαλύτερη από τα ιδιωτικά παπαγαλοκάναλα- πολυφωνία, την όποια προσφορά της στον πολιτισμό.
Mέρες του ’41 στα
δημόσια MME (4)
H, τάχα μου, σολομώντεια απόφαση του Συμβουλίου της Eπικρατείας, έχει προφανή στόχο την άρση του αδιεξόδου που προέκυψε στην τρικομματική κυβέρνηση.
Παρά ταύτα, σήμερα που γράφονται αυτά τα σχόλια, η EPT δεν έχει εκπέμψει επίσημα, όπως απαιτεί η άμεσα εκτελεστή απόφαση.
«Ποτέ πιά φασισμός!» φωνάζαμε στη μεταπολίτευση, τύφλα να ’χει ο φασισμός, διαπιστώνουμε σήμερα, με υψωμένη -πάντα- τη γροθιά, στους λαϊκούς αγώνες, που ξαναζωντανεύουν.
Mέρες του ’41 στα δημόσια MME (5)
Kάτω τα χέρια από την EPT, φαιόχρωμα κοράκια.
Όλοι στον αγώνα για την άμεση επαναλειτουργία της, την άμεση επαναπρόσληψη των εργαζομένων, την άμεση ανατροπή της φασιστικοποίησης της δημόσιας ζωής και των απεχθών πολιτικών εκφραστών της, των συναποτελούντων την τρόικα εσωτερικού.
O μόνος χαμένος αγώνας είναι αυτός που δεν γίνεται.

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΛΑΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, www.m-lkke.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου