Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Ενημέρωση απο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας Τετάρτη 11/9/2013


 
Ενημέρωση απο ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας       Τετάρτη 11/9/2013
 
 
Σήμερα έγιναν οι πρώτες τοποθετήσεις από το ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας για τους κλάδους ΠΕ01, 02 και 03

 

1. Είχαμε συντριπτικά μεγάλο αριθμό αιτήσεων συμπλήρωσης ωραρίου. Συνάδελφοι ακόμα και με 1 ώρα άνεσης, κάνανε αίτηση για συμπλήρωση.

 

2. Ο Δ/ντής Δ/θμιας μας ανάγνωσε το εμπιστευτικό έγγραφο του Υπουργείου περί υποχρεωτικών αποσπάσεων από τις 17 του μήνα. Ως εκ τούτου, η θέση του ήταν να καλυφθεί όλο το υποχρεωτικό ωράριο των εκπαιδευτικών, σύμφωνα με την προτεραιότητα υπεράριθμοι-συμπλήρωση-διάθεση-απόσπαση, προκειμένου να προστατεύσουμε πρωτίστως τους έχοντες οργανική θέση. Η διαδικασία έγινε με το απόλυτο γράμμα του νόμου. Δήλωσα πως θα καταψηφίσω τους πίνακες και ανέπτυξα τη γνωστή επιχειρηματολογία (διαθεσιμότητες καθηγητών-μαθητών, αύξηση ωραρίου που οδηγεί σε μεγαλύτερα πλεονάσματα, αριθμός μαθητών στα τμήματα, αλλαγές στις αναθέσεις μαθημάτων με φρενήρη ρυθμό κλπ)

 

3. Αποτέλεσμα αυτού του είδους της διαχείρισης ήταν να τοποθετηθεί μόλις ένας συνάδελφος ΠΕ01 από διάθεση ΠΥΣΔΕ, κανένας ΠΕ02 και μετά βίας 3 ΠΕ03. Συμπληρώνουν μετά βίας το ωράριό τους όσοι έχουν οργανική και παραμένουν στη διάθεση ΠΥΣΔΕ 15 ΠΕ01, 28 ΠΕ02, 15 ΠΕ03 με μηδενικό ωράριο! Αν αυτά γίνονται σε έναν τόσο μικρό νομό, και στις λεγόμενες "βασικές" ειδικότητες (που τους αφαίρεσαν μέχρι και το πρότζεκτ) αντιλαμβανόμαστε τι έχει να γίνει πανελλαδικά. Θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα ενημερωτικό στα σχολεία και στο διαδίκτυο (ανέλαβε να το κάνει ο Αλέξης). Αρχίζουν να ξυπνάνε και οι super wow ειδικότητες. Τα νέα διαδόθηκαν πολύ γρήγορα και τα τηλεφωνήματα ασταμάτητα. Τις επόμενες μέρες το βασικό σύνθημα θα είναι: "ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΘΑ ΑΠΕΡΓΗΣΕΙΣ;"

 

4. Αύριο ξεκινά ο 2ος μαραθώνιος γύρος τοποθετήσεων.

 

5. Όσοι έχουν ακόμη αυταπάτες για το μέγεθος της ταφόπλακάς μας, καλά θα κάνουν να ξυπνήσουν!

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου