Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Μπροστά στο φάντασμα του κόκκινου, συνασπισμός του μαύρου.


Γράφει ο Θανάσης Καρτερός

Το ξεφούρνισε σοβαρά-σοβαρά μια από τις χρυσές πέννες της δημοσιογραφίας του μνημονίου, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου του Σκάι και της Καθημερινής, συζητώντας στην εκπομπή του με τον Γιάννη Μηλιό για τη δημοσκόπηση της Pulse που δείχνει το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα: «Αφού καλείτε εσείς, κ. Μηλιέ, το ΚΚΕ για συνεργασία, να δείξετε ανοχή σε τυχόν συνεργασία της Ν.Δ. με τη Χρυσή Αυγή, τη σοβαρή Χρυσή Αυγή βέβαια»!
Αν και σύντομη έχει πολύ σκοτάδι, πολλές στοές, και στο βάθος ένα ακατέργαστο πολιτικό διαμάντι αυτή η δήλωση-ορυχείο. Πολύ σκοτάδι, γιατί ο ατσαλάκωτος Παπαδημητρίου δεν διστάζει να τσαλακώνει το ΚΚΕ για να το χωρέσει στο ίδιο τσεπάκι με τη Χρυσή Αυγή. Ίδιο πράγμα, να πούμε αυτοί που πολέμησαν το ναζισμό με κείνους που τον υπηρέτησαν. Αυτοί που έχυσαν το αίμα τους για την ελευθερία με κείνους που έχυσαν το αίμα των άλλων για την καγκελαρία. Αυτοί που έκρυβαν με κίνδυνο της ζωή τους Εβραίους με κείνους που τους έστελναν στα κρεματόρια. Αυτοί που και σήμερα συγκρούονται μετωπικά με τους ναζί με κείνους που κυκλοφορούν με ναζιστικά σύμβολα, υπηρετούν ναζιστικές ιδέες και εφαρμόζουν ναζιστικές πρακτικές εγκλήματος. Ο Μανώλης Γλέζος με τον ταγματασφαλίτη Γερακίνη -εκ των ημετέρων εις Γερμανός νεκρός.
Πολλές στοές επίσης, που τις γνωρίζει και βοηθάει στο σκάψιμο τους ο έγκυρος περί τη δεξιά, έμπειρος περί τους τραπεζίτες και ακούραστος σκαπανέας του μνημονίου Παπαδημητρίου. Τυχόν συνεργασία της ΝΔ με τη Χρυσή Αυγή! Δειλά-δειλά, δοκιμαστικά, έχουν αρχίσει να το δουλεύουν, να το ζυμώνουν, να ετοιμάζουν τον κόσμο, να το προωθούν: Μπροστά στον κίνδυνο μιας αριστερής κυβέρνησης, συνεργασία με τους ναζί. Μπροστά στο φάντασμα του κόκκινου, συνασπισμός του μαύρου. Μπροστά στην απειλή για τα συμφέροντά μας ξέπλυμα και στρατολόγηση των ταγμάτων εφόδου.
Και στο τέλος το διαμάντι: ανεπεξέργαστο ακόμα, αλλά πάντως διαμάντι, που ο Παπαδημητρίου το διακρίνει μέσα στα ερέβη του χρυσαυγίτικου συρφετού: Η σοβαρή Χρυσή Αυγή! Υπάρχει λοιπόν και τέτοια -σοβαρή! Κι αν είναι ακόμα ανεπεξέργαστη θα την επεξεργαστούν, θα τη γυαλίσουν, θα τη συσκευάσουν καταλλήλως και θα τη διαθέσουν για τις ανάγκες του έθνους. Υπάρχει εξάλλου πείρα και τεχνογνωσία στην παράταξη του Παπαδημητρίου. Πώς μεταμορφώθηκαν μέσα σε μια νύχτα οι προδότες σε εθνικόφρονες, οι ταγματασφαλίτες σε Μονάδες Ασφαλείας Υπαίθρου, οι γερμανοντυμένοι σε αξιωματικούς του εθνικού στρατού και οι ρουφιάνοι των ναζί σε ρουφιάνους των ελληνικών αρχών;
Μπορεί λοιπόν να γίνει. Και το προωθούν να γίνει, γιατί ο Παπαδημητρίου δεν είναι ο πρώτος που κοιτάζει το διαμάντι, έστω ακατέργαστο, και κάνει τικ-τακ η καρδούλα του. Αν είναι σου λέει να πέσει η πατρίς στα χέρια της Αριστεράς καλύτερα να δώσουμε τα χέρια με τους ναζί. Προκειμένου να ζήσουμε τη μαύρη μέρα που ο Τσίπρας θα ορκιστεί πρωθυπουργός, καλύτερα να τα βρούμε με τη μαύρη νύχτα του Μιχαλολιάκου. Στο κάτω-κάτω μόνο όταν μαύρη είναι η νύχτα στα βουνά και στους κάμπους πέφτει χιόνι, ο Έλλην ξεσπαθώνει-ξεσπαθώνει.
Το διαμάντι λοιπόν υπάρχει, οι αδαμαντωρύχοι υπάρχουν, οι ειδικοί επεξεργαστές υπάρχουν, το πράγμα μπήκε σε κίνηση. Μπορούμε να φανταστούμε την ταχύρυθμη μύηση των βασιβουζούκων στη σοβαρότητα από σοβαρά στελέχη της ΝΔ και έγκυρους δημοσιογράφους μεγάλων καναλιών. Φανταζόμαστε την προσπάθειά τους να τους μάθουν να μιλούν άπταιστα τουλάχιστον εκατό ελληνικές λέξεις, να μη γρυλλίζουν, να μην κοπανάνε όποιον μελαψό βρίσκουν μπροστά τους, να κουβαλάνε αντί για μαχαίρια και πιστόλια στυλό mont blanc και να αλλάξουν λίγο το όνομά τους -από Χρυσή Αυγή να ονομαστούν Χρυσή Καρδιά, που παραπέμπει όσο να “ναι σε καλοσύνη και ευγένεια. Το φαντάζεστε το λαμπρό αποτέλεσμα;
• Ένας λεπτός και ευγενής Παναγιώταρος που μιλάει στον πληθυντικό και αποκηρύσσει τη βία απ” όπου κι αν προέρχεται.
• Ένας μειλίχιος Κασιδιάρης δήμαρχος Αθηναίων με τατουάζ τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ή άντε τον Ομπάμα.
• Ένας Παπάς που καταθέτει στεφάνι από μέρους της κυβερνήσεως στο Πολυτεχνείο.
• Ένας Μιχαλολιάκος που καταδικάζει τα άκρα -χέρια πόδια, όλα- και ορκίζεται Βενιζέλος στη θέση του Ευάγγελου
Βενιζέλου.
• Μια Ζαρούλια φεμινίστρια, υπουργός ισότητας των δύο φύλων.
Γιατί όχι; Ο Καραγκιόζης τα κατάφερε να γίνει φούρναρης, γιατί να μη γίνει κι ο Καιάδας υπουργός πολιτισμού;
Το όραμα όμως των κρυφά ερωτευμένων με τους ναζί συμπληρώνουμε όσοι υποτίθεται ότι θα δείξουμε ανοχή, εμείς όλοι και όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ, μπροστά στο ειδύλλιο με τη ΝΔ -αν δεν χειροκροτούμε κιόλας το θαύμα αυτό εθνικής ευθύνης και σοβαρότητας.
Το μόνο που ξεχνούν οι αδαμαντωρύχοι είναι ότι όχι μόνο στην Τούμπα και στον Εύοσμο, αλλά σε κάθε γειτονιά και σε κάθε γωνιά της Ελλάδας υπάρχει μια Θύρα 4 με θυμωμένα πλήθη από μη σοβαρούς. Κι αυτούς θα έπρεπε να τους φοβούνται οι σοβαροί φίλοι του Μπάμπη Παπαδημητρίου όταν επεξεργάζονται ναζιστικά διαμάντια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου