Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΕΛΜΕ


ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ Η ΕΛΜΕ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΤΕΘΕΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ

 

            Τέσσερις μήνες έχουν περάσει από τη στιγμή που 37 συνάδελφοί μας στην Καρδίτσα (1190 σε όλη τη χώρα) τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Το γεγονός αυτό αποτέλεσε και αποτελεί μέχρι και σήμερα, το σημαντικότερο ζήτημα για το συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών συνολικά και, φυσικά, για το τοπικό σωματείο, την ΕΛΜΕ Καρδίτσας.

Για το μαζικότερο συνδικάτο στον τόπο μας αποτελεί ζήτημα ύπαρξης, ρόλου και ουσιαστικής σχέσης με τα μέλη του το να ανατρέψει την απόφαση διαθεσιμότητας-απόλυσης αυτών των συναδέλφων μας, επιβάλλοντας την επιστροφή στα σχολεία τους. Άλλωστε, αυτό ήταν και το βασικό αίτημα πάλης της απεργίας του Σεπτέμβρη, που αγκάλιασε όλον το κόσμο της εκπαίδευσης, αλλά δεν κατόρθωσε να νικήσει.

            Σ’ αυτούς τους τέσσερις μήνες οι συνάδελφοί μας εισέπραξαν κοροϊδία, τόσο από την ηγεσία του Υπ. Παιδείας (σε κάθε γύρο Γενικών Συνελεύσεων εξαγγέλλονταν θέσεις σε ΙΕΚ, ΣΕΚ κ.λπ.) όσο και από το Υπ Υγείας. με τον Γεωργιάδη, αρχικά να ωρύεται ότι σίγουρα έχουν εξασφαλίσει θέση σε νοσοκομεία, ενώ σήμερα, που έχουμε και απολύσεις υγειονομικών, δηλώνει ότι «δεν είναι δυνατόν κάποιον από το σχολείο να τον βάλουμε να χειρουργήσει».

            Οι συνάδελφοι, παράλληλα με τη συμμετοχή τους σε όλες τις κινητοποιήσεις της περιόδου, κινήθηκαν και δικαστικά. Όμως ακόμα και η δικαίωση τους από τα δικαστήρια αντιμετωπίζεται από το Υπουργείο Παιδείας και την κυβέρνηση με νομικίστικα τερτίπια αποφυγής εκτέλεσης των δικαστικών αποφάσεων. Αποκορύφωμα αυτής της στάσης αποτελεί η νέα έκδοση–επικαιροποίηση(!) πριν από λίγες βδομάδες της διαπιστωτικής πράξης για τη διαθεσιμότητα των συναδέλφων. Ωστόσο δεν έχουν καταφέρει οι κυβερνητικοί παράγοντες να αποτρέψουν δικαστικές αποφάσεις, για την επιστροφή των εκπαιδευτικών στα σχολεία τους, έστω και χωρίς ωράριο. Οι δικαστικές αυτές αποφάσεις πάρθηκαν μετά από αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν συνάδελφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας και επιπλέον προβλέπουν την καταβολή όλου του μισθού τους, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό για την επιβίωσή τους.

            Αντίστοιχα και στην Καρδίτσα οι συνάδελφοί μας έχουν ξεκινήσει διαδικασίες ασφαλιστικών μέτρων και ζητούν από το σωματείο τους, την ΕΛΜΕ, την κάλυψη των δικαστικών εξόδων (περίπου 100€ για τον καθένα).

            Χωρίς αυταπάτες για λύση του ζητήματος μέσω της δικαστικής οδού, επιμένοντας στο μόνο δρόμο που μπορεί να φέρει τη νίκη, τον δρόμο του αγώνα, αλλά και χωρίς να υποτιμούμε άλλες δυνατότητες, δηλώνουμε από τη μεριά μας ότι πρέπει η ΕΛΜΕ να καλύψει τα έξοδα αυτά.

Η σοβαρότητα του ζητήματος και η συναίσθηση της κατάστασης που βιώνουν οι συνάδελφοί μας επιβάλλει τη συνδρομή του σωματείου και στο οικονομικό πεδίο. Ουσιαστικά αποτελεί μια δήλωση του σωματείου ότι δεν ξεχνά τους συναδέλφους, ότι θα τους στηρίζει σε όλα τα επίπεδα μέχρι την δικαίωση τους, με την επιστροφή στις σχολικές αίθουσες και τα εργαστήρια, για να κάνουν επιτέλους μάθημα οι εκατοντάδες μαθητές των ΕΠΑ.Λ. της πόλης μας.

 

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ. ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

 

Τα μέλη της ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ στο ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Αλεξάκος Φώτης, Γκαραγκάνη Λένα, Σδόγκος Αθανάσιος, Φυτσιλής Αλέξης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου