Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Στη Δικτατορία δεν υπάρχουν αδιέξοδα!


Στη Δικτατορία δεν υπάρχουν αδιέξοδα! 

Ψηφίστηκε νέος νόμος που δίνει στην Τιμοσένκο το δικαίωμα να βάλει υποψηφιότητα για πρόεδρος! 

Ο νέος νόμος υπογράφηκε από τον εκτελώντα χρέη πρωθυπουργού Αλεξάντρ Τουρτσίνοβ και διευρύνει φωτογραφικά την αμνηστεία για όσους καταδικάστηκαν μεταξύ 1/2/2012 και 1/3/2014 και ειδικότερα για την πρώην πρωθυπουργό Γιούλια Τιμοσένκο και τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιούρι Λουτσένκο. Σημειώνεται ότι στις 28/2 δικαστής στο Χάρκοβο απέσυρε τις εγκληματικές κατηγορίες εναντίον της για την υπόθεση οικονομικής κατάχρησης στα Ενωμένα Ενεργειακά Συστήματα της Ουκρανίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματός της. Επίσης ο δικαστής απέσυρε την απόφαση κατάσχεσης της περιουσίας της.

Επειδή αναμφιβόλως έχουμε γ@μ@τη εξωτερική πολιτική, αφού ο Βενιζέλος νομιμοποίησε την παράνομη κυβέρνηση φασιστών στην Ουκρανία, συναντώντας χθες τον "Πρόεδρο της Βουλής και εκτελούντα χρέη Προέδρου της Ουκρανίας" Oleksandr Turchynov και τον "Υπουργό Εξωτερικών" Andrii Deshchytsia, αφού η Ελλάδα ασκεί την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, αφού η ΕΕ θεωρεί νόμιμη και δημοκρατική τη μετάβαση εξουσίας στην Ουκρανία και καταδικάζει τις ενέργειες της Ρωσίας, αφού η ΕΕ και οι ΗΠΑ μιλάνε για κυρώσεις, υποθέτω ότι άμεσα οι περιουσίες και οι δραστηριότητες όλων των παρακάτω εταιρειών στην Ελλάδα θα παγώσουν. Ε; Τί; Όχι;

Από κείμενο του ελλ. υπ. Εξωτερικών του 2009: 

5.Δ. ΡΩΣΙΚΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία οι Ρωσικές εταιρείες επένδυσαν στο εξωτερικό κατά το 2008 ποσό 114 δις $, εκ των οποίων, τα 45,994 δις κατευθύνθηκαν στην Ελβετία, τα 15,519 δις στην Κύπρο, τα 5,946 στην Λευκορωσία, τα 8,368 στην Ολλανδία, τα 5,143 δις στην Μεγ. Βρεταννία, τα 5,262 στις ΗΠΑ , τα 1,995 στους Παρθένους νήσους , τα 1,431 δις στην Γερμανία και τα 445 εκ. $ στην Αρμενία.Είναι γνωστόν ότι στο τελευταίο 4μηνο 2008 και α. 3μηνο του 2009 κατευθύνθηκαν μόνο στην Κύπρο περί τα 22 δις. $ περίπου μετά την οικονομική κρίση. Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι θα πρέπει να καταβληθεί ιδιαίτερη προσπάθεια για την προσέλκυση περισσότερων επενδύσεων στην Ελλάδα.
Με λιγοστές εξαιρέσεις, δεν είναι γνωστές μεγάλες ρωσικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι επενδύσεις αυτές έγιναν στην ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες και τον τραπεζικό τομέα.

Ενέργεια
Η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS ΑΕ, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της ενεργείας ανήκει από 50% στον Όμιλο Κοπελούζου και 50% στη ρωσική Gazprom. Η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS ΑΕ ιδρύθηκε το 1991 και έχει ως στόχο της την προμήθεια φυσικού αερίου στην ελληνική αγορά και την ανάπτυξη, κατασκευή και λειτουργία ενεργειακών έργων. Η ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ GAS ΑΕ συμμετέχει στις εξής εταιρείες: α) ENELCO ΑΕ από κοινού με την ENELPOWER SA (θυγατρική εταιρεία της Ιταλικής ENEL SpA.) και την DAMCO ENERGY ΑΕ, που επίσης ανήκει στον Όμιλο Κοπελούζου. Το ποσοστό της ENELPOWER SA ανέρχεται σε 75%. Κύριος στόχος της ENELCO ΑΕ είναι η ανάπτυξη έργων στον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα και τις γειτονικές χώρες. Ειδικότερα, η εταιρεία στοχεύει σε επενδύσεις που σχετίζονται με την απελευθέρωση της ελληνικής ενεργειακής αγοράς και πιθανώς στην εξαγωγή ηλεκτρικής ενεργείας με την κατασκευή της υποθαλάσσιας ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδος – Ιταλίας. β) NECO ΑΕ, κοινή εταιρεία με την κρατική εταιρεία παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Βουλγαρίας NEK EAD και την DAMCO ENERGY AΕ του Ομίλου Κοπελούζου. H NECO ΑΕ δραστηριοποιείται στο χώρο της εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας βουλγαρικής προέλευσης σε επιλεγμένους πελάτες στην Ελλάδα. γ) EUROPROM TELECOMMUNICATIONS ΑΕ, κοινή εταιρεία με την EUROCOM COMMUNICATIONS. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τηλεπικοινωνιακό τομέα έχοντας εξασφαλίσει από την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων της χώρας δύο άδειες Σταθερής Ασύρματης Πρόσβασης.

Τραπεζικός τομέας
Η Bank Kedr έλαβε το 2007 άδεια έναρξης τραπεζικών εργασιών στην Ελλάδα. Η Bank Kedr ιδρύθηκε το 1991 και είναι η 115η τράπεζα της Ρωσίας με βάση τα στοιχεία του ενεργητικού της. Ωστόσο, συγκαταλέγεται μεταξύ των 50 μεγαλυτέρων ρωσικών εμπορικών τραπεζών βάσει των καταθέσεων. To 2005 το ενεργητικό της ανήρχετο σε 215 εκ. ευρώ, το κεφάλαιο σε 20,2 εκ.ευρώ, οι υποχρεώσεις σε 192 εκ. ευρώ, και εμφάνιζε κέρδη ύψους 6 εκ. ευρώ.Πρόκειται για μία περιφερειακή ρωσική τράπεζα, η μεγαλύτερη της περιφέρειά της με έδρα το Krasnoyarsk. Το δίκτυό της ξεπερνά τα 40 καταστήματα και καλύπτει το σύνολο της περιφέρειας Krasnoyarsk. Διαθέτει υποκαταστήματα στην Μόσχα και το Βλαδιβοστόκ.
Τον Μάιο 2006 η Ευρωπαϊκή Τράπεζα για την Ανασυγκρότηση και Ανάπτυξης απέκτησε το 25% + μία μετοχή της Bank Kedr έναντι $12 εκ., μέσω της έκδοσης νέων μετοχών της Bank Kedr. Στόχος της τοποθέτησης της EBRD είναι η ενίσχυση του περιφερειακού τραπεζικού συστήματος της Ρωσίας, η ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης και η κεφαλαιακή ενδυνάμωση της Bank Kedr, ώστε να συνεχίσει την χρηματοδότηση των τοπικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς και την γεωγραφική της επέκταση.
Η Kedr Bank απευθύνεται τόσο σε εταιρείες όσο και σε ιδιώτες. Συγκαταλέγεται μεταξύ των κυριότερων ρωσικών Τραπεζών σε ό,τι αφορά τον αριθμό έκδοσης νέων τραπεζικών καρτών. Επίσης, ασχολείται με την χρηματοδότηση εξαγωγών ρωσικών εταιρειών.

Τηλεπικοινωνίες
Η ρωσική Sistema Holding είναι παρούσα στην ελληνική τηλεπικοινωνιακή αγορά μέσω των θυγατρικών της Concern Sitronics και Komstar.
Η Sistema είναι η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία καταναλωτικών υπηρεσιών της Ρωσίας και των χωρών ΚΑΚ. Ιδρύθηκε το 1993 και ο αριθμός των πελατών της ξεπερνά τα 50 εκ. Kυριότερος μέτοχος της Sistema είναι ο V. Evtushenkov, o οποίος κατέχει το 62,1% των μετοχών της και είναι Πρόεδρός της από το 2005. Το 19% των μετοχών της εταιρείας είναι υπό διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.H Concern Sitronics εξαγόρασε στις 30/6/2006 το 51% της ελληνικής ΙΝΤRACOM TELECOM έναντι €120 εκ. Για να γίνει η μεταβίβαση, η INTΡΑΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΩΝ ΛΥΣΕΩΝ αποσχίσθηκε στις 29/12/2005 από την Intracom Εταιρεία Συμμετοχών ΑΕ.

H Concern Sitronics (www.sitronics.com ), ιδρύθηκε το 2002 και βρίσκεται ακόμη στο αρχικό στάδιο ανάπτυξης. Ασχολείται με ηλεκτρονικά προϊόντα ευρείας κατανάλωσης. Τα κύρια προϊόντα της είναι τηλεοπτικές συσκευές, οθόνες, DVDs, οθόνες LCD, home theater systems, συσκευές σταθερής τηλεφωνίας, φορητοί και επιτραπέζιοι υπολογιστές. Στο άμεσο μέλλον η εταιρεία επιθυμεί να επεκταθεί και στην κινητή τηλεφωνία. Η στρατηγική της είναι η διοχέτευση των πωλήσεων μέσω ενός περιφερειακού δικτύου διανομής. H Concern Sitronics σκοπεύει να ενσωματώσει την Intracom Telecom στον τομέα τηλεπικοινωνιακών λύσεων, ο οποίος εστιάζει στον εξοπλισμό διακοπτών (switching equipment), σε συστήματα τιμολόγησης (billing systems) και σε NGN (Νext Generation Networks) με σκοπό να εκμεταλλευθεί πλήρως τις συμπληρωματικές δυνατότητές της σε ό,τι αφορά τις γραμμές παραγωγής, την πελατειακή βάση και την παροχή συνολικών λύσεων.

Τον Οκτώβριο 2006, η Intracom Telecom, μέσω της θυγατρικής της Hellas On Line, προχώρησε στην εξαγορά της εταιρείας «Αττικές Τηλεπικοινωνίες» η οποία προσφέρει υπηρεσίες ευρυζωνικού internet, καθώς και υπηρεσίες triple play (συνδυασμός σταθερής τηλεφωνίας, ίντερνετ και τηλεόρασης, μέσω του τηλεφωνικού δικτύου). Διαθέτει το μήκους 500 χλμ δίκτυό της οπτικών ινών στο λεκανοπέδιο Αττικής κυρίως σε μεγάλες επιχειρήσεις. Παράλληλα, η ρωσική τηλεπικοινωνιακή εταιρεία JSC Komstar εξαγόρασε το 51% της Hellas On Line AΕ (HoL) έναντι τιμήματος €47,9 εκ. μέσω αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Sistema τοποθετείται στην ελληνική αγορά ως βασικός ανταγωνιστής του ΟΤΕ.

Πέραν των ανωτέρω, η Rosoboronexport, η οποία έχει το αποκλειστικό δικαίωμα εξαγωγής ρωσικών οπλικών συστημάτων έχει συστήσει θυγατρική στην Ελλάδα, την Rosoboron Service – Hellas.

Επίσης, στον τουριστικό τομέα, ρωσo-βρεταννικός όμιλος ‘Housemills Capital’ έχει εξαγοράσει το πρώην Club Mediteranne στην Κέρκυρα.

Η ξενοδοχειακή αλυσίδα Atlantica Hotels & Resorts (κατά 50% ανήκει στο γερμανικό όμιλο TUI) και το ρωσικό τουριστικό πρακτορείο Nataly Tours ανακοίνωσαν την από κοινού έναρξη επενδυτικού σχεδίου στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, οι δύο εταίροι σκοπεύουν σε διάστημα πενταετίας να κατασκευάσουν στη χώρα μας είκοσι (20) νέα ξενοδοχεία, το δε ύψος της επένδυσης υπολογίζεται σε 1,2 δις ευρώ. Η Nataly Tours προσβλέπει να αποβεί ιδιοκτήτης ποσοστού 30% επί του συνόλου των δωματίων της ξενοδοχειακής αλυσίδας που θα δημιουργηθεί, το 50% των πελατών της οποίας προβλέπεται ότι θα είναι Ρώσοι τουρίστες. Τα είκοσι νέα ξενοδοχεία θα είναι τεσσάρων και πέντε αστέρων (500 δωματίων έκαστο) και θα οικοδομηθούν στην Πελοπόννησο, τη Ρόδο, την Κρήτη και την Κω.
Παράλληλα, ρωσική εταιρεία ‘Agroinvest’ επενδύει επίσης στον τουριστικό τομέα στην Κρήτη. Μετά την πρόσφατη επίσκεψη του ΥΦΥΠΕΞ στην Ρωσία (Ιούνιος 2008) και την διοργάνωση επιχειρηματικού συνεδρίου για τα ακίνητα, για πρώτη φορά τα Γραφεία ακινήτων διαφήμισαν μέσω διαφημιστικών εντύπων και ηλεκτρονικών ιστοσελίδων την Ελλάδα σαν χώρα προορισμού Ρωσικών επενδύσεων,ενώ έκτοτε σε τακτά διαστήματα δημιουργούνται ειδικές εκδηλώσεις δύο φορές το χρόνο με Ελληνικές εταιρείες ακινήτων.

 

Από κάτι τέτοια καλλιεργήθηκαν οι φήμες πως το ξανθό (και ομόδοξο) γένος θα μας σώσει.

Τί σκουπίδια ακούγαμε τότε, στην αρχή των μνημονίων !!!

Σαν να γύρισε ο τροχός της Ιστορίας στο 1821, με το Ρωσικό κόμμα, το Αγγλικό κόμμα, το Γαλλικό κόμμα ...και μας ήρθε τελικά Βαυαρός βασιλιάς, ο Όθωνας ....
--
Το έστειλε η Λένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου