Κυριακή, 6 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση για το έγγραφο σχετικά με την αναπλήρωση διδακτικών ωρών


Ανακοίνωση για το έγγραφο σχετικά με την αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω κατάληψης στα σχολεία της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου04/04/2014

Ανακοίνωση για το έγγραφο σχετικά με την αναπλήρωση διδακτικών ωρών

λόγω κατάληψης στα σχολεία της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου

Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 η Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Νοτίου Αιγαίου απέστειλε έγγραφο (03/04/2014, αρ. πρωτ. Φ22.2./2637) στα σχολεία της Καλύμνου και της Κω, με θέμα την αναπλήρωση διδακτικών ωρών λόγω κατάληψης. Με το συγκεκριμένο έγγραφο «αποφασίζεται» η αναπλήρωση μαθημάτων στα τρία γυμνάσια και στα δύο λύκεια της Καλύμνου, καθώς και σε γυμνάσιο στην Κω, στις 24 και 25 Απριλίου 2014, ανάλογα με τις μέρες της κατάληψης. Η Δ.Δ.Ε. Δωδεκανήσου είχε ήδη στείλει έγγραφα στα σχολεία για το συγκεκριμένο ζήτημα και τώρα έρχεται η συγκεκριμενοποίηση των ημερών.

Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου έχει ήδη απαντήσει για τα εν λόγω έγγραφα. Το έγγραφο της Περιφέρειας έρχεται να συμπληρώσει από τη μια τις τιμωρητικές αποφάσεις του υπουργείου απέναντι στους μαθητές και από την άλλη τις αυταρχικές αποφάσεις απέναντι στους εκπαιδευτικούς.

Από την αρχή του σχολικού έτους τόσο οι εκπαιδευτικοί, όσο και οι μαθητές σε όλη τη χώρα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους απέναντι στο νόμο για το Νέο Λύκειο, που θα δώσει το ολοκληρωτικό χτύπημα στο δημόσιο σχολείο, θα το μετατρέψει σε εξεταστικό κάτεργο, θα προκαλέσει μαθητική διαρροή και θα οδηγήσει τους μαθητές στην κατάρτιση και στη φτηνή εργασία. Οι μαθητές λοιπόν που αγωνίζονται, πρέπει να τιμωρηθούν και να κάνουν μαθήματα μέσα στις διακοπές του Πάσχα. Αυτό είναι το μήνυμα τους σε όποιον διαφωνεί και αντιστέκεται.

Δεν είδαμε τον ίδιο ζήλο, όταν χάνονται ώρες μαθημάτων λόγω των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Κάθε χρόνο ξεκινούν τα μαθήματα με ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, που καλύπτονται – όχι πάντα – κοντά στα Χριστούγεννα ή και πολλές φορές πολύ αργότερα. Ειδικά τη φετινή χρονιά δεν έγιναν διορισμοί εκπαιδευτικών, καταργήθηκαν τομείς της τεχνικής εκπαίδευσης και καθηγητές τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Το αποτέλεσμα και φέτος είναι χιλιάδες κενά, με αποτέλεσμα μαθητές της γενικής και τεχνικής εκπαίδευσης να χάνουν ώρες μαθημάτων, ακόμα και των πανελλαδικά εξεταζόμενων. Επίσης δεν είδαμε την ίδια ευαισθητοποίηση, όταν συγχωνεύονται ή καταργούνται τμήματα και σχολεία και οι μαθητές στοιβάζονται σε τμήματα των 30 ατόμων. Τέλος δεν είδαμε τον ίδιο προβληματισμό, όταν τέθηκε η ιδέα για τη λευκή εβδομάδα των διακοπών μέσα στο χειμώνα. Η ουσία της γνώσης, της μόρφωσης βρίσκεται στην ποσότητα ή στην ποιότητα τελικά;

Η πολιτική απέναντι στους εκπαιδευτικούς είναι αυτή της επιστράτευσης, του εντέλλεσθε, του αποφασίζουμε και διατάζουμε. Οι εκπαιδευτικοί όμως όλα αυτά τα χρόνια αγωνίζονται για να διατηρήσουν το δημόσιο σχολείο. Δεν χρειάζονται εντολές! Οι εκπαιδευτικοί έχουν ήδη φροντίσει για την κάλυψη των διδακτικών ωρών. Οι εκπαιδευτικοί δεν θα λειτουργήσουν τιμωρητικά απέναντι στους μαθητές τους.

Ο σύλλογος διδασκόντων σε κάθε σχολείο είναι αρμόδιος να αποφασίσει ποιος είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την κάλυψη των ωρών, όπως και στη συγκεκριμένη περίπτωση.

Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα το έγγραφο για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών και η σχετική νομοθεσία.

Καλούμε τους συλλόγους γονέων να σταθούν έμπρακτα δίπλα στα παιδιά τους και να τα προστατέψουν από τιμωρητικές οδηγίες.

Η Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου μαζί με την ΟΛΜΕ θα λάβει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για να μην εφαρμοστεί στην πράξη η τιμωρητική απόφαση.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Η Γραμματέας

Ρούσσος Μιχάλης Ρώϊμπα Φωτεινή


Διαβάστε περισσότερα: http://www.alfavita.gr/arthron/%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF-%CE%AD%CE%B3%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%BF-%CF%83%CF%87%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%AE%CF%81%CF%89%CF%83%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%B4%CE%B1%CE%BA%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%B1#ixzz2y57dsv9M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου