Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΛΜΕ Ν.ΧΑΝΙΩΝ


Ημερομηνία:                             10/4/2014
Αρ. Πρωτοκόλλου:                                945
ΠΡΟΣ:
ΣΧΟΛΕΙΑ ΝΟΜΟΥ
 
ΚΟΙΝ:
ΜΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΣ ΕΛΜΕ Ν.ΧΑΝΙΩΝ
σχετικά με τη μη συγκρότηση ομάδων εργασίας

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει τους εκατοντάδες των συναδέλφων που στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων όρθωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του ΥΠΑΙΘ, απέρριψαν τη λεγόμενη αυτοαξιολόγηση και δε συγκρότησαν ομάδες εργασίας. Τουλάχιστον σαρανταπέντε (45) από τους πενηνταένα (51) Συλλόγους Διδασκόντων του νομού έδωσαν μ' αυτόν τον τρόπο απάντηση στο ΥΠΑΙΘ που ισχυριζόταν πως η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών δήθεν θέλει να συμμετέχει στις διαδικασίες της αυτοαξιολόγησης.

Η πραγματικότητα, όμως, είναι άλλη: οι εκπαιδευτικοί στα Χανιά, όπως και σε πολλές περιοχές όλης της Ελλάδας, είτε ομόφωνα είτε με μεγάλη πλειοψηφία, με δημοκρατικές διαδικασίες είπαν όχι στη μετατροπή του σχολείου σε εξάρτημα της αγοράς, είπαν όχι στην ακύρωση των μορφωτικών δικαιωμάτων, είπαν όχι στη διάλυση των εργασιακών μας σχέσεων και τις απολύσεις.

Αυτήν την κρίσιμη ώρα καλούμε τους συναδέλφους Διευθυντές των σχολείων να δηλώσουν «παρών» στον αγώνα αυτό καταγράφοντας –ως ελάχιστη πράξη– την αντίθεσή τους στην προδήλως παράνομη και αντισυνταγματική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ για τη λεγόμενη αυτοαξιολόγηση, που συνιστά μια ιδιόμορφη πολιτική επιστράτευση του κλάδου (επισυνάπτεται ενδεικτικό έγγραφο που υπογράφηκε από συναδέλφους διευθυντές στην Αχαΐα). Είναι η ώρα οι διευθυντές να συνταχθούν με τους συναδέλφους τους  στους Συλλόγους Διδασκόντων και την ΕΛΜΕ.

Χαιρετίζουμε την τίμια, αγωνιστική στάση ορισμένων Διευθυντών σχολείων του Ν. Χανίων που έχουν δηλώσει πως δεν θα συγκροτήσουν οι ίδιοι ομάδες εργασίας στα σχολεία τους. Η ΕΛΜΕ Χανίων στέκεται στο πλευρό τους και θα τους στηρίξει με κάθε πρόσφορο μέσο.

Διευκρινίζουμε ότι όσοι συνάδελφοι οριστούν –παρά τη θέλησή τους– μέλη των ομάδων εργασίας έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν εγγράφως από τη Διεύθυνση του σχολείου να απαντήσει γραπτά βάσει ποιων νόμων εντέλλονται να συμμετέχουν υποχρεωτικά σ' αυτές. Μπορούν, επίσης, να υπογράφουν ατομικά ή από κοινού με τους συναδέλφους τους στα σχολεία, πρωτοκολλώντας δήλωση αντίθεσης (ενδεικτικά το έγγραφο-δήλωση που επισυνάπτεται).

Καλούμε την ΟΛΜΕ να συγκαλέσει άμεσα Γενικές Συνελεύσεις και Γενική Συνέλευση Προέδρων στην προοπτική της μαζικής ανυπακοής και της οργάνωσης των κινητοποιήσεων που είναι αναγκαίες. Για να επιστρέψουν οι διαθέσιμοι και οι απολυμένοι συνάδελφοί μας στις θέσεις τους.
Εκ μέρους τους ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων
                   ο  Πρόεδρος                                                           ο  Γ. Γραμματέας
                   Άρης  Ρέττος                                                         Γιάννης  Νικολάου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου