Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η επίθεση στην εργασία και στην παιδεία είναι συντονισμένη και έχει συγκεκριμένο στόχο



Συνάντηση του Στέλιου Αναστασόπουλου με το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ και συμμετοχή στην διαδήλωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς

Συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο των Εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης είχε την Τρίτη 29/04 ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καρδίτσας με το «Δρόμο Ανατροπής για τη Θεσσαλία» κ. Στέλιος Αναστασόπουλος
Με αφορμή τις διατάξεις για την "αξιολόγηση" των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και τις αλλαγές στο λύκειο ο κ. Αναστασόπουλος, εκπαιδευτικός ο ίδιος, κατήγγειλε τον κυβερνητικό αυταρχισμό που κρύβουν αυτές οι αλλαγές που είναι απόλυτα εναρμονισμένος με τις μνημονιακές επιταγές για διάλυση του δημοσίου, της δημόσιας υγείας και παιδείας. Επιπλέον, τόνισε ότι «εκτυλίσσεται σχέδιο διαμόρφωσης μιας νέας γενιάς αμόρφωτης, αφού πολλοί μαθητές θα εγκαταλείπουν νωρίς το λύκειο, που μαζί με την πατροπαράδοτη «παπαγαλία» (ελέω πανελλαδικών), θα είναι εύκολα χειραγωγίσιμη από κυβερνήσεις και μεγαλο- εργοδότες».
Πέρα από τον χώρο όμως της παιδείας, δήλωσε ότι «με το νέο νόμο που η συγκυβέρνηση ανερυθρίαστα ψήφισε εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον δημόσιοι υπάλληλοι κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο, αφού ουσιαστικά θεσμοθετεί και παγιώνει τη διαδικασία απολύσεων στο Δημόσιο και ρίχνει ακόμα πιο χαμηλά τους ήδη πετσοκομμένους σήμερα μισθούς. Για το λόγο αυτό, οριοθετεί με απόλυτη αυθαιρεσία το ποσοστό των υπαλλήλων που θα πρέπει αναγκαστικά να κριθούν ως ανεπαρκείς στο 15% του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων»
Οι εκπαιδευτικοί εξέφρασαν την έντονη αντίθεσή τους στον θεσμό της αξιολόγησης με τη μορφή, μάλιστα, που επιχειρείται. Αναγνωρίζουν ότι δεν έχει ως στόχο τη βελτίωση του εκπαιδευτικού έργου, αλλά την περαιτέρω εξόντωση των εκπαιδευτικών. Τόνισαν ότι το μέτρο της ποσόστωσης (μόνο το 15% μπορεί να «ανέλθει» στον Α' βαθμό) – και συμφώνησε ο κ. Αναστασόπουλος – ότι πρόκειται και για την πλήρη παράνοια. Ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι είναι σα να λέει ο εκπαιδευτικός στους γονείς ότι από τα 24 παιδιά ενός τμήματος, θα πρέπει να μείνουν, οπωσδήποτε (!), στην ίδια τάξη τα 8. Πρόκειται για ένα εξοντωτικό μέτρο που ως μόνο σκοπό έχει τη δημιουργία μιας ακόμη δεξαμενής απολύσεων σε όλο το δημόσιο τομέα.
Στη συνάντηση μαζί με τον κ. Στέλιο Αναστασόπουλο βρέθηκαν οι υποψήφιες περιφερειακές σύμβουλοι της παράταξης «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία» Διονυσία Ματιάτου, μέχρι πρότινος πρόεδρος και σήμερα μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ και η Μαρία Μπολτσή, πρόεδρος του σωματείου καθαριστριών Θεσσαλίας, ιδιωτικού και δημοσίου τομέα.
Ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Στέλιος Αναστασόπουλος συμμετείχε στη διαδήλωση της εργατικής πρωτομαγιάς και μετά την κατάθεση στεφάνου, ως Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Καρδίτσας, δήλωσε τα εξής: «Το νόημα και οι αγώνες της εργατικής πρωτομαγιάς είναι σήμερα τραγικά επίκαιροι. «Η επίθεση στην εργασία είναι συντονισμένη, και μαζί με τη διάλυση της δημόσιας παιδεία έχει ως στόχο υποταγή της κοινωνίας στις επιταγές της σημερινής ολιγαρχίας. Είναι απολύτως αναγκαία η συνειδητοποίηση της ταξικής επίθεσης και της τεράστιας αναδιανομής πλούτου που γίνεται, αυτή τη στιγμή από τη νεοφιλελεύθερη ευρωπαϊκή ηγεμονία υπέρ των τραπεζιτών, των μεγαλοεργολάβων, των εφοπλιστών και των χρηματοπιστωτικών κέντρων. Η αρχή της ανατροπής αυτής της πολιτικής έρχεται με τις εκλογές της 18ης και 25ης Μαϊου».

Γραφείο Τύπου «Δρόμος Ανατροπής για τη Θεσσαλία»

Καρδίτσα, 03-05-2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου