Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για τις ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ για τις ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΚΕΝΑ

των αιρετών του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας

Γεωργίας Αμπατζή και Χρήστου Καρακώστα,

εκπροσώπων της Εκπαιδευτικής Δράσης

 

Καρδίτσα 16/9/2014

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι,

Η συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ Καρδίτσας για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά πραγματοποιήθηκε σε τρεις μαραθώνιες συνεδριάσεις.

Σειρά προτεραιότητας για την πλήρωση λειτουργικών κενών έχουν αρχικά όλοι όσοι ανήκουν οργανικά στο ΠΥΣΔΕ με την εξής σειρά: Υπεράριθμοι, Συμπλήρωση Ωραρίου, Διάθεση του ΠΥΣΔΕ. Η τοποθέτηση έγινε με τη σειρά προτίμησης και το σύνολο των μονάδων μετάθεσης. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας τοποθέτησης των οργανικά ανηκόντων εκπαιδευτικών, θα τοποθετηθούν σε εναπομείναντα λειτουργικά κενά οι αποσπασμένοι εντός και εκτός του ΠΥΣΔΕ συγκρινόμενοι μεταξύ τους βάσει  μορίων απόσπασης. Οι τοποθετήσεις είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα της ΔΔΕ Καρδίτσας (http://dide.kar.sch.gr/site/)

Ενημερώνουμε τους συναδέλφους ότι δεν μας χορηγήθηκαν αντίγραφα των πινάκων λειτουργικών κενών-πλεονασμάτων που έστειλαν και ανακοινοποιούν οι σχολικές μονάδες, καθιστώντας αδύνατη την απαραίτητη διασταύρωση στοιχείων. Σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 5 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, τα διοικητικά έγγραφα που συντάσσονται από Δημόσιες Υπηρεσίες αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα αποφάσεων της Διοίκησης και επομένως δικαιούμαστε να λάβουμε γνώση αυτών, ως αιρετοί εκπρόσωποι του κλάδου και ως έχοντες έννομο συμφέρον προς αυτά. Για ποιους λόγους η διοίκηση αρνείται να μας χορηγήσει αντίγραφα διοικητικών εγγράφων; Μέχρι στιγμής δεν έχουμε λάβει έγγραφη απάντηση. Το ερώτημα μπορεί να απαντηθεί από τους συναδέλφους με βάση την κοινή λογική…

Η διοίκηση φέτος έκανε δεκτό το αίτημα των αιρετών: όσοι συνάδελφοι δεν έχουν ζητήσει με αίτησή τους συμπλήρωση του ωραρίου τους και ανήκουν σε ειδικότητα η οποία είναι πλεονασματική και εφόσον υπάρχει η δυνατότητα παραμένουν στη σχολική τους μονάδα. Να θυμίσουμε στους συναδέλφους  πως  πέρσι είχε ακολουθηθεί από τη διοίκηση (με τη συνυπογραφή του αιρετού της ΔΑΚΕ) μια εντελώς διαφορετική πρακτική: περιφρουρούμε τα ‘’πλεονάσματα’’ για πάσα χρήση. Με τη διαδικασία αυτή είχαν προκύψει περίπου 200 «πλεονάζοντες» στο νομό μας. Για ποιους λόγους υπάρχει φέτος αυτή η «στροφή» από τη διοίκηση; (ο αναγνώστης μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του… εκλογές για υπηρεσιακά συμβούλια αναμένονται…)

Τέλος, καλούμε τους συναδέλφους να κάνουν ενστάσεις σε περίπτωση που διαπιστώσουν παραβίαση της ορθής διαδικασίας τοποθετήσεων.

 

Στη διάθεσή σας για οποιεσδήποτε διευκρινήσεις


Χρήστος Καρακώστας
Αιρετό Αναπληρωματικό Μέλος
τηλ. 6944473002

Γεωργία Αμπατζή
Αιρετό Τακτικό μέλος
τηλ. 6986646158


 

Εκπρόσωποι της Εκπαιδευτικής Δράσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου