Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

.....Παράνομη και καταχρηστική


[Το Πρωτοδικείο με την υπ' αριθμ. 2902/18.9.2014 απόφασή του, κάνει δεκτή την αγωγή του Δημοσίου, εκπροσωπούμενου από τον υπουργό Οικονομικών, αναγνωρίζει ότι η εν λόγω απεργία που κήρυξε με την από 21 Αυγούστου 2014 απόφασή του το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ είναι παράνομη και καταχρηστική και υποχρεώνει την εναγόμενη να διακόψει την απεργία και να μην κηρύξει στο μέλλον απεργία με τα ίδια αιτήματα.

Η κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ αφορούσε, μεταξύ άλλων, απεργία-αποχή από τη σύνταξη και υποβολή εκθέσεων αυτοαξιολόγησης, από τη σύνταξη και υποβολή εισηγήσεων και εκθέσεων αξιολόγησης, από τη συμμετοχή σε Ειδικές Επιτροπές Αξιολόγησης σε κάθε υπουργείο, καθώς και «οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, που συνάπτεται με τη διαδικασία αυτή».]



Το παραπάνω κείμενο (με κόκκινο, σε αγκύλες) αποτελεί την απόφαση του Πρωτοδικείου, που κηρύσσει παράνομη και καταχρηστική την απεργία - αποχή της ΑΔΕΔΥ που γίνονταν όλο το καλοκαίρι στους διάφορους κλάδους στο Δημόσιο.

Ουσιαστικά, αποτελεί ένα νέο "εντέλλεσθε".

Η ανυπακοή είναι το πρώτο βήμα καταγραφής των διαθέσεων. 

Αυτό σημαίνει πως η ανυπακοή έχει όρια σ' ότι αφορά την αποτελεσματικότητά της.

Είναι τα όρια που βάζει η κυβέρνηση με τα δικαστήρια ή χωρια αυτά.

Εμείς της δευτεροβάθμιας το ζήσαμε πολύ καλά από το Μάη του 2013 με την επιστράτευση. Από κει και μετά το ζήσαμε όλοι οι εκπαιδευτικοί με την αποκαλούμενη "αυτοαξιολόγηση" μέχρι και σήμερα.

Αν δεν έχεις σχέδιο για κλιμάκωση της έντασης του αγώνα σου, έχοντας υπόψη σου πως η κυβέρνηση δεν θα σε αφήσει να παραμένεις ανυπάκουος, είσαι χαμένος.

Δεν βρέθηκα σε συνελεύσεις εργαζομένων σε άλλους κλάδους του Δημοσίου για να ξέρω αν τέθηκε το θέμα της απεργίας διαρκείας, αλλά επίσημα από την ΑΔΕΔΥ δεν έχει τεθεί αυτή η μορφή αγώνα.

Λουκέτο επ' αόριστον είναι η μόνη απάντηση.

Και τότε θα μπορούσαμε να δούμε αν θα σχηματίζονταν το πανδημοσιοϋπαλληλικό μέτωπο που όόόόόόόλοι περιμένουμε τέσσερα χρόνια τώρα.

Ούτε οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ προτείνουν κάτι συγκεκριμένο.

Η ΔΟΕ, δε, ξεπέρασε με ντρίπλα τη βάση της, που αντιστέκονταν δυναμικά μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς. 

Η εισήγηση της ΟΛΜΕ είναι ....απολύτως ...(να μην πω).

Είναι του τύπου βλέποντας και κάνοντας.

Χίλιες φορές να μην είχε βγει εισήγηση. (ψάξτε να δείτε τις ψήφους των εκπροσώπων στο ΔΣ για να καταλάβετε πως βγήκε αυτή η εισήγηση)

Τον περυσινό Σεπτέμβρη αποφασίσαμε απεργία χωρίς εισήγηση. Έτσι, από "κάτω".

Πιο δημοκρατικά δεν ...υπάρχει !!

Η δεύτερη βδομάδα χάθηκε για το 0,07, δηλαδή κάτι εκατοστά επί τοις εκατό των ψήφων των ΕΛΜΕ.

Εκεί παίζονταν πολλά.

Είναι πολύ θλιβερό η ηγεσία μιας ιστορικής ομοσπονδίας να είναι πίσω από τις εξελίξεις, πίσω από τις ανάγκες και πίσω από ένα δυναμικό τμήμα της βάσης που θα μπορούσε να δημιουργήσει "ρεύμα" αντίστασης μέσα στον κλάδο.

Οι αποφασισμένοι ξέρουν πολύ καλά πως ο μόνος τρόπος να κατανοούμε τα γεγονότα είναι να είμαστε η αιτία τους.

Και βέβαια είναι δύσκολο να οργανώσεις τις αντιστάσεις ενός κλάδου που βάλλεται καταιγιστικά, αλλά γίνεται πιο δύσκολο όταν το κοιτάς από δω, το κοιτάς από κει και το αναβάλλεις.

Τελικά, αυτοί που αναβάλλουν κάτι από σήμερα για αύριο, είναι οι ίδιοι που το έχουν ήδη αναβάλει από χθες για σήμερα.
Και πιο ποιητικά
Βλέπουν τον καθρέφτη, βλέπουν την ώρα,
ρωτούν αν είναι τρέλα τάχα ή λάθος,
«όλα τελείωσαν» ψιθυρίζουν «τώρα»,
πως θ’ αναβάλουν βέβαιοι κατά βάθος. (Κ. Καρυωτάκης, ιδανικοί αυτόχειρες)

 
Το έστειλε η Λένα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου