Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

01-10-2014 Ανακοίνωση-Καταγγελία για τη μη αποδοχή από το ΥΠΑΙΘ της συμμετοχής εκπ/κών σε διαθεσιμότητα στα ψηφοδέλτια για τα Υπ. Συμβ.

01-10-2014 Ανακοίνωση-Καταγγελία για τη μη αποδοχή από το ΥΠΑΙΘ της συμμετοχής εκπ/κών σε διαθεσιμότητα στα ψηφοδέλτια για τα Υπ. Συμβ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα: Η τελευταία πράξη ενός διαρκούς εγκλήματος
Το υπουργείο παιδείας δεν δέχεται τους καθηγητές σε διαθεσιμότητα ως υποψήφιους στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια με το αιτιολογικό ότι «δεν υπάρχουν οι αριθμοί μητρώου τους σαν εκπαιδευτικοί», επειδή προφανώς τους έχουν διαγράψει!! Αφού λοιπόν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, υλοποιώντας την πολιτική ΕΕ και ΔΝΤ, κήρυξε «έκπτωτους» τους 2000 συναδέλφους μας από την τεχνική εκπαίδευση, αφού τους καταδίκασε σε διαρκή ανεργία και εξαθλίωση, αποφάσισε τώρα τους αποκλείσει και από το δικαίωμα του «εκλέγειν» και του «εκλέγεσθαι».
Πρόκειται για άλλο ένα χτύπημα στους συναδέλφους μας, στους οποίους δεν αναγνωρίζεται κανένα εργασιακό δικαίωμα και χαρακτηρίζονται πλέον «εργαζόμενοι φαντάσματα».
Ως ΔΣ της ΟΛΜΕ καταγγέλλουμε την ενέργεια αυτή και επαναφέρουμε το πάγιο αίτημά μας να επανέλθουν οι καταργημένοι τομείς και ειδικότητες των ΕΠΑΛ καθώς και να επιστρέψουν οι συνάδελφοι μας πίσω στα σχολεία.
Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι οι συνάδελφοί μας που βρίσκονται εδώ και 14 μήνες σε διαθεσιμότητα, αποτελούν οργανικό, ζωντανό και ενεργό τμήμα του κλάδου, του εκπαιδευτικού και συνδικαλιστικού κινήματος. Ζητάμε λοιπόν να δοθεί κανονικά και ανεμπόδιστα το δικαίωμα της συμμετοχής στις διαδικασίες εκλογής των Υπηρεσιακών Συμβουλίων. Σε κάθε περίπτωση οι συνάδελφοί μας παραμένουν ενεργά μέλη των ΕΛΜΕ διατηρώντας πλήρη συνδικαλιστικά δικαιώματα.
Για να δείτε το αρχείο σε pdf … εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου