Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Νομό Καρδίτσας.




1-10-2014

 

Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Παιδείας στο Νομό Καρδίτσας.

 

Για να έχει μια καλύτερη εικόνα της κατάστασης της Παιδείας την εποχή των μνημονίων στο νομό μας, θα υποδεικνύαμε στον αρμόδιο υπουργό και στέλεχος της καταρρέουσας συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να συμπεριλάβει στην επίσκεψή του και τα εξής:

1. Nα συναντηθεί με τους εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης που από τις 22/3/2013 είναι σε διαθεσιμότητα και για 85 από αυτούς έχει διακοπεί η μισθοδοσία. Ας τους απαντήσει και για το αν θα ψηφίσει τη σημερινή Τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ, που προβλέπει την επανασύσταση των καταργηθεισών ειδικοτήτων σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ και την επαναπρόσληψη των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα.

2. Να περάσει από το ΤΕΕ Ειδικής Αγωγής Σοφάδων, όπου εδώ και πάνω από ένα χρόνο μαθητές που τελειώνουν τις α΄ βαθμού σπουδές τους παραμένουν στο σπίτι τους επειδή δεν λειτουργεί το αντίστοιχο σχολείο β΄ βαθμού.

3. Να περάσει, μια και ο λόγος για την Ειδική Αγωγή, από το ΚΕΔΔΥ Καρδίτσας το οποίο υποστελεχωμένο σε εκπαιδευτικό προσωπικό αδυνατεί να παίξει το ρόλο για τον οποίο συστάθηκε. (231αιτήσεις για διάγνωση σε αναμονή εδώ και 2 χρόνια)  

4. Να συναντηθεί με το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ της Καρδίτσας, τα οποία παραμένουν υποστελεχωμένα και υποχρηματοδοτούμενα για να οδηγηθούν μοιραία σε μαρασμό και κλείσιμο.

5. Να αναρωτηθεί επισκεπτόμενος το 4ο Δ. Σ. Σοφάδων, αν η λειτουργία ενός σχολείου-γκέτο είναι η ελληνική απάντηση στην πολυπολιτισμική ευρωπαϊκή εκπαίδευση του 21ου αιώνα.

6. Να συναντήσει νηπιαγωγούς που αγωνίζονται καθημερινά για την προσχολική αγωγή μέσα σε ακατάλληλα κτίρια-καταστήματα χωρίς αύλειο χώρο, τόσο στην πόλη της Καρδίτσας όσο και σε χωριά όπως αυτό του Προδρόμου.

7. Να περάσει από δεκάδες έρημα χωριά του νομού μας που στερήθηκαν τη λειτουργία του σχολείου τους, υπακούοντας στη μνημονιακή λογική μειώσεως σχολείων και εκπαιδευτικών. Λογική που οδηγεί οικογένειες στις μεγάλες πόλεις και μαθητές να ταλαιπωρούνται καθημερινά βάζοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο σε άσκοπες μετακινήσεις.

8. Να μιλήσει με μαθητές και μαθήτριες του «Νέου Λυκείου» της συγκυβέρνησης που έχει δείξει ξεκάθαρα τις επιδιώξεις της. Ελάχιστη γενική παιδεία και ουσιαστική μόρφωση, αλλεπάλληλες σκληρές εξεταστικές δοκιμασίες, κατάταξη και ταξινόμηση παιδιών εκπαιδευτικών και σχολείων.

 

 

ΟΜΩΣ ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Η οργή ξεχείλισε. Η ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής που εκπροσωπείτε είναι προϋπόθεση για την επιβίωση όλων μας. Στηρίζετε την πολιτική σας στο φόβο. Η δική μας απάντηση στο φόβο είναι η ελπίδα.

Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ.

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου