Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε
Πέρασαν δύο χρόνια σχεδιασμένης, με καταιγιστικούς ρυθμούς, συνεχούς  εφαρμογής των καταστροφικών πολιτικών που διαλύουν το Δημόσιο Σχολείο και  οι πρόσφατες, ιδιαίτερα δυσμενείς εξελίξεις (υγειονομική περίθαλψη, μισθολόγιο, αξιολόγηση με στόχο τη μισθολογική καθήλωση ή την απόλυση) απειλούν την ίδια την ύπαρξή μας. 
Η αντίδρασή μας απέναντι στον ολετήρα που ισοπεδώνει ό,τι ως τώρα θεωρούσαμε δεδομένο και αδιαπραγμάτευτο για τη δουλειά μας και τη ζωή μας, ήταν αναντίστοιχη αυτού που γεννούσε καθημερινά η ανάγκη. Βέβαιο είναι, πως δεν πετύχαμε την ανάσχεση, ακόμα και την καθυστέρηση, που θα μας έδιναν τον απαραίτητο χρόνο για να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας.
Το αίσθημα της αδυναμίας, ο φόβος για το μάταιο της προσπάθειας και τελικά η «απόδραση» απ’ το καθήκον να υπερασπιστούμε τη ζωή μας, αποτελούν τα «βαρίδια» που δυσκολεύουν το βηματισμό μας.
Το καθήκον όμως αυτό τίθεται διαρκώς εκβιαστικά, επιτακτικά και αμετάθετα από τη σημερινή κρίσιμη συγκυρία. Όσο κι αν φαίνεται βολική η μετάθεση της ανάληψης των ευθυνών μας στο μέλλον, μέχρι τη στιγμή που θα είμαστε «έτοιμοι», είναι αυτή η μετάθεση που θα μας οδηγήσει σε δυσχερέστερη θέση απ’ τη σημερινή. Καθίσταται συνεπώς αυταπάτη, να θεωρούμε πως η ίδια στάση μπορεί να οδηγήσει σε διαφορετικά αποτελέσματα απ’ αυτά που μέχρι τώρα έχουμε δει.
Μόνη διέξοδος είναι η πίστη στη δύναμή μας, η διαρκής παρουσία μας σε ένα ζωντανό σωματείο και αυτό προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή μας και όχι την «ανάθεση στους ειδικούς».
Επειδή δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις και οι «σωτήρες» αποδείχτηκαν ανεπαρκείς ως τώρα, ας μη φοβηθούμε  κι ας αναλάβουμε την ευθύνη για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.
Να είμαστε όλοι παρόντες στη συνέλευση.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9/3- 7μμ στο 1ο ΓΕΛ

ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου