Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

«ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ , ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ»

Μετά το ξεπούλημα της απεργίας της ΟΛΜΕ. Τι να κάνουμε;


Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας
blogspot: eoimathias.blogspot.com




«ΔΟΥΡΕΙΟΙ ΙΠΠΟΙ , ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΚΑΙ ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΣ»
                  Μετά το ξεπούλημα της απεργίας της ΟΛΜΕ. Τι να κάνουμε;

Έπειτα απ’ το ξεπούλημα, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή της απεργίας, την οποία είχαν αποφασίσει κατά χιλιάδες οι καθηγητές στις μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις και πορείες τους , από μια πραξικοπηματική ενέργεια των προέδρων των ΕΛΜΕ που παραβίασαν κατάφωρα ,τις αποφάσεις της βάσης και τις έγραψαν κυριολεκτικά στα παλιά τους τα παπούτσια , στο χώρο της εκπαίδευσης επικρατεί μία παγωμάρα , σύγχυση αλλά και οργή για το ποιος και τι έφταιξε και ο ιστορικός κλάδος των καθηγητών , βρέθηκε μέσα σε μία νύχτα , ταπεινωμένος και προδομένος.

Ο Εκπαιδευτικός Ομιλος Ημαθίας , τονίζει
σε κάθε καθηγητή , σε κάθε εκπαιδευτικό ότι σε καμία περίπτωση , δεν πρέπει αυτή η πικρία να μετατραπεί σε δάκρυα κι απογοήτευση.
ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ. Η ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ. ΘΑ ΚΛΙΜΑΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΝΤΑΘΕΙ.
Σύντομα θα βρεθούμε , μπροστά σε νέες μάχες , ακόμη πιο δύσκολες. Θα βρεθούμε όμως με τα διδάγματα , με τις εμπειρίες που αποκομίσαμε , κοιτώντας καταπρόσωπο την αλήθεια και τα δύσκολα καθήκοντα που μας θέτει.
Τι αποδείχθηκε ολοφάνερα τούτες τις μέρες;
Οι αντιδραστικές θεωρίες , δεξιών κι «αριστερών» για εκπαιδευτικούς βολεμένους , μίζερους , υποταχτικούς , «νεκροταφείο ελεφάντων» , που προπαγανδίζονται χρόνια τώρα δημιουργώντας κλίμα μοιρολατρίας και ηττοπάθειας ανάμεσά μας , έχουν αρχίσει και ξηλώνονται. Το απέδειξαν οι μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις και πορείες σε όλη την επικράτεια.
ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΗΜΑ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΨΕΜΑ!
Η ιδεολογική χειραγώγηση των αγωνιστικών διαθέσεων ,είτε πριν τους αγώνες από τις μοιρολατρικές «Κασσάνδρες» του ΠΑΜΕ εκπ/κών ,  είτε όταν έπρεπε να ξεκινήσουν, από τους «Δούρειους ίππους» εντός του εκπαιδευτικού κινήματος ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚ ,σήμερα , όπως φάνηκε από νεόκοπους , φιλόδοξους ,«Εφιάλτες» της «αριστεράς»,ΣΥΝΕΚ , μετατράπηκε σε αγαστή ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Απορρίπτουμε το προπαγανδιστικό κατασκεύασμα , δεξιών και «αριστερών» , πως οι καθηγητές είναι μόνοι ενάντια σ’ όλη την κοινωνία . Το μαρτυρούν οι δεκάδες ανακοινώσεις συμπαράστασης  στο δίκαιο αγώνα των καθηγητών, από συλλόγους και φορείς που αντικρίζουν τη βάρβαρη πολιτική , ενάντια τόσο στην εκπαίδευση – εκπαιδευτικούς και μαθητές όσο και ενάντια σε κάθε εργατική, λαϊκή οικογένεια , που πλήττεται εξ’ ίσου από την πολιτική αυτή.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

Όμως Συνάδελφε
Περίτρανα φανέρωσε το αποκρουστικό του πρόσωπο ο συμβιβασμένος , κρατικός κι ο ρεφορμιστικός συνδικαλισμός. Ο συνδικαλισμός που ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ στη βάση , ιδίως όταν αντιλαμβάνεται ότι αυτή κινείται με απειλητικές διαθέσεις, ΑΛΛΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ από την πίεση της βάσης ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΡΑΤΤΕΙ.
ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ-ΤΟΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ-ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ

Συνάδελφοι
Όσο κι αν κάποιοι , εντός του κλάδου , ξορκίζουν τη σύγκρουση μ’ αυτή τη βάρβαρη πολιτική , αυτή περιμένει στη στροφή του δρόμου , παραμονεύει και θα ’ρθει. ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ! Η απάντησή μας , και όλου του λαού , δεν είναι μία βελούδινη διαδικασία , με εγγυημένη πορεία. Είναι μία δύσκολη και επώδυνη γέννα που δε θα γεννηθεί ούτε με την καθαρή φυγή και εγκατάλειψη των όπλων μας ούτε με την «αγωνιστική»,στα λόγια εγκατάλειψη.
ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟ ΤΕΚΝΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΜΑΣ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου