Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Συνάδελφε Σ. Γκουλιώνη ,δεν είσαι μόνος σου.


ΗΡΩ Μ. ΔΙΩΤΗ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ
Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ
Αρ.Πρωτ. 1389/13.05.2013
ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
- ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
-ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ: ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ ΓΙΑ «ΑΝΑΡΜΟΣΤΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΚΤΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ»

Σε αυτοδίκαιη αργία απειλείται να τεθεί δάσκαλος και διευθυντής Ειδικού Σχολείου της Λάρισας, οδηγούμενος στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για το πειθαρχικό παράπτωμα της «ανάρμοστης για υπάλληλο συμπεριφορά εκτός υπηρεσίας», παραπομπή που ήρθε ως συνέχεια της καταδίκης του, με την ψευδή κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής, μετά την παντελώς άδικη και αναίτια σύλληψή του σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα οικονομικά μέτρα που επιβλήθηκαν από το Μνημόνιο το Μάρτιο του 2012, μετά την παρέλαση. Μολονότι η υπόθεσή του δεν έχει τελεσιδικήσει, εξαιτίας της παραπομπής του στο Πειθαρχικό, ο δάσκαλος περιλαμβάνεται στον ονομαστικό κατάλογο των εκπαιδευτικών που απειλούνται να τεθούν σε αυτοδίκαιη αργία ως επίορκοι, σύμφωνα με την ΥΠΟΠΑΡΑΓΡΑΦΟ Ζ.3. του Ν. 4093/2012.
Η πειθαρχική κατηγορία της «ανάρμοστης συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας» δεν ορίζει ποια είναι ακριβώς αυτή η συμπεριφορά, η οποία δεν ταιριάζει με την εικόνα του Δημοσίου Υπάλληλου, με αποτέλεσμα με την ίδια γενική και αόριστη κατηγορία να «τσουβαλιάζονται» υπάλληλοι που μπορεί να έχουν μια αντιδικεία με έναν ιδιώτη, υπάλληλοι με πολιτική δράση, συνδικαλιστές κτλ.
Η δίωξη του εν λόγω δασκάλου είναι δίωξη φρονηματικού χαρακτήρα, ενώ στόχο έχει, μεταξύ άλλων, να δώσει το μήνυμα και σε άλλους εργαζομένους ότι πλέον, η δαμόκλειος σπάθη της απόλυσης κρέμεται πάνω από τα κεφάλια όσων αντιστέκονται.
Επειδή είναι σαφές ότι τόσο οι Νόμοι 4057/2012 και 4093/2012, όσο και το ν/σ “Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις” που έχει τεθεί σε διαβούλευση, επιδιώκουν την επιβολή κλίματος πειθάρχησης και φόβου προκειμένου να περάσουν οι απολύσεις στο Δημόσιο για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τρόικας.

Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:

1.      Ποιά είναι τα κριτήρια με τα οποία χαρακτηρίστηκε «ανάρμοστη» η συμπεριφορά ενός πολίτη που συνελήφθη σε μια διαμαρτυρία και τί θέση παίρνουν απέναντι στην, φρονηματικού χαρακτήρα, δίωξη του δασκάλου;
2.      Θα αποσύρουν άμεσα τις επίμαχες διατάξεις των Νόμων 4057/2012 και 4093/2012, καθώς και του ν/σ “Οργάνωση Δημόσιας Διοίκησης και άλλες διατάξεις”, που αφορούν στην αυτοδίκαιη αργία δημοσίων υπαλλήλων;

Η ερωτώσα βουλευτίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου