Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2013

Μεξικό: Βίαια επεισόδια - Μαθητές και καθηγητές κατά της «μεταρρύθμισης»


Μεξικό: Βίαια επεισόδια - Μαθητές και καθηγητές κατά της «μεταρρύθμισης»

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013, 03:51

Συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων ασφαλείας, σημειώθηκαν στο Μεξικό, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών, με αποτέλεσμα να τραυματισθούν τουλάχιστον δύο αστυνομικοί, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές.

Συνολικά 34.000 αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν για να αποτρέψουν την είσοδο περίπου 11.000 διαδηλωτών -καθηγητών και μαθητών- στη Βουλή, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Δημόσιας Ασφάλειας. Κουκουλοφόροι διαδηλωτές έριξαν εκατοντάδες πέτρες και βόμβες μολότοφ κατά των αστυνομικών που απάντησαν με δακρυγόνα και κλομπ, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) .



Το φοιτητικό κίνημα YoSoy # 132 ανέφερε στο λογαριασμό του στο Twitter, ότι τουλάχιστον έξι άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης στο κέντρο της πρωτεύουσας με αίτημα την κατάργηση της μεταρρύθμισης στον τομέα της εκπαίδευσης, η οποία θα πρέπει να υποβληθεί στο Κοινοβούλιο πριν από το τέλος του έτος. Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της Δημόσιας Ασφάλειας, δύο «αναρχικοί», ένας 28χρονος άνδρας και μια γυναίκα 23 ετών που έχουν συμμετάσχει και πάλι σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, ήταν μεταξύ των τεσσάρων συλληφθέντων.



Το Κογκρέσο του Μεξικού πρέπει να αποφασίσει αυτή την εβδομάδα σε ένα νέο σχέδιο εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης που εγείρει έντονες αντιδράσεις στους κύκλους των εκπαιδευτικών, καθώς μεταξύ άλλων προβλέπει την τακτική επανεξέταση της πορείας τους, από την οποία θα εξαρτάται η προαγωγή και η μισθολογική τους κατάσταση.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Πηγή: AΠΕ-ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου